Viszlát 4000… egy időre

Augusztus utolsó cikkében (digitális paraszt meg a szántás esete…) elmélkedtem a bitcoin  árfolyamának csatornái kapcsán. Akkor az ábra kapcsán ezt írtam:

Az ábrán megjelölt kék sáv a bitcoin eredeti növekedési csatornája, amit még a júniustól augusztus elejéig tartó öngerjesztő FUD gépezet előtt követett az addigi árfolyam pálya. A mai nappal (kora este óta) második alkalommal lépett vissza az árfolyam az eredeti csatornába. […]

Az árfolyam a kék csatornáról lepattant és az 5000 dolláros ATH-val párhuzamosan rendesen le is fordult, ahogy az nyilván azóta már mindenkinek fel is tűnt. Ami ennél is érdekesebb, hogy a flash crash kapcsán az árfolyam ezeddig minden támaszt áttört és éppen ma kora délután ‘sikeresen’ kitört lefelé a jelenlegi csatornából. Már áttörte a 23,6%-os fibonacci szintet is ezzel kvázi “légüres térbe” került, innentől szabad a pálya bármerre. Nem gondolom komoly támasznak sem a 38.2%-os, sem pedig az 50%-os fibonacci sávokat. Amikor azt mondom, hogy “nem gondolom”, akkor itt nyilván az általam nagy tiszteletben tartott TA-k által publikált információkra alapozott privát véleményemet vetem képernyőre.

Bár a cikk címével azt sugallom, hogy már alulról nézünk vissza a $4000-es szinte, de valójában még perpillanat az összes nagyobb exchange platformon 4200-4000 közötti árak láthatók. Mivel viszont okát nem látom, hogy miért állna meg az árfolyam lefelé a kerek 4000-es szinten, ezért ‘megelőlegezem’ a további zuhanást. Az amerikai piac még javában tombol és ébredeznek a távol-keleti traderek is, akik már most vakargatják a fejüket, hogy megint mit művelek a gyengekezű nyugatiak a precízen beállított árfolyamaikkal… Csak az elmúlt 24 órában a poloról és a bittrexről potom 150 millió dollárt mentettek ki a bitcoinból:

Számomra az egyetlen stabil támasznak a 2920-as szint látszik (narancs vonal), ami egyébként egybe cseng a Goldman jóslatával:

“Goldman Sachs aranykezű, csillogószemű és elbűvölő mosolyú technikai elemzője, Sheba Jafari szerint az árfolyam belépett az 5. eliot hullámba, ami várhatóan $4827-es szintig repíti azt, ahonnan a korrekció akár a kétezer dolláros árszintre is visszanyomhatja az árfolyamot.”

 

Bookmark the permalink.

6 Comments

  1. Hú baszki, ez a csaj tényleg jó pipi, most kerestem csak rá! 🙂 A pánik aktív részeseként tegnap mindenemet tetherbe raktam, lássuk igaza lesz-e.

    • Eddig fel sem merült, hogy ránézzek a hivatkozott technikai elemzőre.. De a hozzászólásod után megtettem és tekintettel a küllemi összpontszámára, a tetherbe menekülést elhalasztottam 🙂

      • Nekem is csak az szúrt szemet, hogy ha már másodjára van így az egekig magasztalva, akkor csak nem valami szakállas, szemüveges geek férfi lesz. 😀 Én még egy kicsit hiszek a néninek, bár nem szoktam bukásra fogadni.

        Más: Azt írod Csaba, hogy “Csak az elmúlt 24 órában a poloról és a bittrexről potom 150 millió dollárt mentettek ki a bitcoinból”. Ez már korábban is érdekelt volna, hogy ez mitől olyan biztos, hogy kivonás? A 24h Volume az nem azt jelenti, hogy ennyi pénz lett “megmozgatva”? Abban a 150 millióban nem lehetett olyan, hogy valaki tetherért vett BTC-t?

        Általánosságban: ha pl. 24 óra alatt folyamatos volt valamely kripto-párosnak az árfolyamcsökkenése, akkor azt nagyjából tekinthetjük úgy, hogy az mind kivonás volt?

        Bocs, ha hülyeséget kérdezek, lehet, hogy rosszul értelmezem, de nem teljesen tiszta a volumen fogalma. Ha valaki elmagyarázza, megköszönöm. 😉

        • Dede, teljesen jogos amit írsz, önmagában a BTC-USDT forgalom volumene nem reprezentálja ezt. Viszont a konkrét tradekből az is kiderül, hogy jellemzően az eladói vagy a vevői oldal dominál-e. És tegnap este a BTCUSDT-ben az eladói (BTC->USDT) volt a domináns. Egyébként önmagában az, hogy a vevői vagy eladói oldal a dominánsabb volumenben az még nem jelenti fixen azt, hogy az árfolyam felfelé, vagy lefelé fog mozdulni, hiszen az irányt valójában az orderbook ask/bid oldalának eloszlása (depth) határozza meg és a konkrét vételi vagy eladási ügyletek volumene.

  2. Azt (is) szeretem a kriptopiacban, hogy szarik a fibonaccira meg a társaira. 🙂 4500 körül jár ismét.

    • Ja igen, és a végén mindig a HODLerek járnak jól. Vesszenek a gyenge kezek és parásan beállított stoplossok! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *