Bitcoin panic sell-out, ez megint nagyon sokan bekajálták

Sokakban felmerülhetett, hogy vajon mi történt ma, ami miatt iszonyatos vagyontömegek távoztak a teljes (crypto-) piaci kapitalizációból. A csúcs valahol 145 milliárd USD mínusz körül volt a market capben, de reggelre az egyes termékek árában is hatalmas drop következett be. A furán hirtelen (és legfőképpen gyanús) árfolyamzuhanás egy pillanat alatt következett be ma hajnalban 5:45-kor… lényegében az összes nagyobb kriptopénznél.

Persze a “first shoot and never research” wannabe facebook hangadóknál máris beindult a pánikolás. Van itt minden: “kipukkad a lufi”, “anyukám megmondta!”, “a csajomnak reggel viszketett a tenyere!”, and so on…

Na de mi is történt valójában, mitől pirosodott szét minden szinte pillanatok alatt. Az ördög szokás szerint a részletekben rejlik. Rápillantva a coinmarketcap bármelyik coin alábontására ezt vehetjük észre:

* Price Excluded

A coinmarketcap ma reggelre úgy döntött, hogy felszámol a dél-koreai tőzsdék elszabadult áraival, amik csak torzítják az összpiaci képet, hiszen jellemzően 30-40%-kal magasabb ott a kereskedés köszönhetően az extrém piaci ralinak és a kyc-val zárt tőzsdéknek. Ezen intézkedésnek köszönhetően a coinmarketcap végre egy reálisabb képet mutat a piacról…

Vagyis mutatna, ha ezt előre jelzik és széles körben felhívják mindenki figyelmét erre a változásra. De mivel ezt nem tették meg, ezért a reggeli kávé után a szeméből az álmosságot törölgető tömegek azt látták kedvenc price index oldalukon, hogy újra bezuhant a total marketcap 700 milliárd alá, miközben a kedvenc coinjaik is veszítettek az átlag piaci értékükből akár 20-30%-ot is. Több sem kellett az egyszeri invesztoroknak már csattantak is az eladások majd az összes tőzsdén. Íme mindennek az eredménye a krakenen (1H chart, január 5 0:00 órától):

 Gyönyörű… 17k USD-ről zuhant az árfolyam 13,5k-ra alig 16 óra alatt. Mindezt azért, mert a coinmarketcap.com API-hoz kötött traderrobotok és a botok által kiváltott pánikrohamban érintett daytraderek szó szerint eladtak mindent amit csak találtak gondolván, hogy ha egy pillanat alatt eltűnt az összesített piaci kapitalizáció majd 10%, akkor itt bizony vége a cryptovilágnak…

Igen, ez az a pont, ahol elő szoktam jönni a konspirációimmal, hogy vajon ki mindenkinek is állhatott érdekében ez a ‘fatális véletlen’. De ezt most inkább magamban tartom, sokkal inkább szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét egy nagyon fontos kifejezésre: DYOR! Azaz Do Your Own (fucking) Research! Azaz, nézz már utána a dolgoknak, mielőtt cselekszel. Ez roppantul sokat tud segíteni, hogy ne járulj hozzá leleményes fiatalok (vagy éppen öregek…) hirtelen vagyongyarapodásához a saját károdra.

Ui: Csak hogy igazán izgalmas legyen ez a nap, még hozzájött extrában a: “most már tényleg banolja a Bitcoin bányászatot a kínai kormány!” híresztelés is.

[commercial_break]
Bookmark the permalink.

60 Comments

  1. Köszi az infót

  2. Minden hétre jut egy döbbenet. Számomra most az, hogy egy ilyen módosítást miért nem lehet előre bejelenteni, felvezetni – akkor nem okozott volna riadalmat.
    Tudom-tudom, így lehet nyerészkedni a bennfenteseknek.
    Akkor a mai nap fekete báránya a coinmarketcap?

    A kiszedett koreai tőzsdéken továbbra is sokkkkal drágábbak a coinok. Nem zavarja őket úgy látszik a bünti.

  3. Rezignált nyugalommal nézem végig, aztán ha tényleg orbitális pánik lesz, veszek picit ezt-azt. 😀

    Érdekes, hogy az igen diverz portfoliómban a stratis az egyetlen, ami felfelé mozdul…

  4. “hiszen jellemzően 30-40%-kkal magasabb”

    Százalék. Százalékkal, vagyis %-kal. Szóban sem 3 “k”-val mondod, hanem csak 2-vel.

    • Yep, ez is egyike a több száz hülye beidegződésemnek, amiket folyamatosan elklimpírozok. Köszi, korrigálom.

  5. A fészbuk közösség kifejezetten szórakoztató ilyen napokon. 😀

  6. Azt nem lehet tudni, hogy a 16 óra alatt hány érme került forgalomba?

  7. Idézet a Süsü a sárkányból: “Az ötlet jó, de a kivitelezés pocsék.”

  8. A portfólióm BTC-ben kifejezett értéke meg sem moccant, tehát fel sem merült bennem, hogy bármit is el kellene adni.

  9. Nekem jol jott vettem egy kis Monerot, Rippplet,es BTC most mar elfogathato aron

  10. Nyilván nem laikusok vezetik a coinmarketcap oldalát. Ennél kisebb horderejű következménnyel járó dolgokat is ezerszer átrágnak a szakemberek egy-egy változtatás során. Tehát egy ilyen hatást kiváltó műveletet csak úgy félvállról lazán benyomtak…. ( mindig van olyan mennyiségű fiat, amiért megéri szakmailag is lealacsonyodni)

  11. Röviden annyit szeretnék kérdezni,hogy kinek mién opciói vannak a hirtelen kilépésre? Ha netán be következik a sokat emlegetett nagy zuhanás?? Talán a stop loss opciót kellene alkalmazni folyamatosan és mindig újra állítani nyereség estén ?Karácsonyra meg lett a ledger nano s mert az volt a terv hogy majd szépen biztonságba ott el lesznek, de mindenem exchangen van és minél többet infót gyűjtök ez jön elő, hogy kell egy biztos terv a rossz időkre Nem találtam egy ideális stratégiát amivel még játékba is maradhat az ember és még sem veszíti el a összes befektetését és nyereségét…

    • A legnagyobb butaság exchangen tartani minden pénzed. Ott sem véd semmi a zuhanás ellen, és még a privát kulcsaid sem nálad vannak…
      Zuhanás esetén általában a legtöbb tőzsde oldalára be sem tudsz lépni, annyira túl vannak terhelve

    • Nem veszel több pénzért coint, mint amennyi pénzt hajlandó vagy teljesen elveszíteni. Ha nagyon fölmegy az árfolyam és elkezdesz aggódni, akkor pedig eladsz annyit, hogy nyugodtan aludj.

  12. Elgondolkodtató írás.. Ha egy cégnek ekkora hatása van az árfolyamra, mi zárná ki, hogy több nagyobb tőzsde összefogva úgy rángassa az árfolyamot, ahogy akarja?
    Kicsit oda a decentralizált életérzés…

    • A bitcoin nem decentralizált, csak a technológia az, amit képvisel. A nagyjátékosok kezében van a nagyobbik része, ők tudják manipaulálni az árfolyamot. Ez nem függ össze a blokklánc decentralizálásával.

  13. Esetleg egy építő véleményt kaphatok és információt hogy miért van az, hogy az általános emelkedésben az IOTA melyről olyan sok jót, lehetőséget hallottunk nem nagyon vesz részt az esésben pedig általában élen jár? Ugyanis ez technikailag egy nagyon rossz kombináció általában gyenge fundamentumot takar.
    Ráadásul hireket ha nézem inkább komolytalan marketing szövegeket látok nem komoly fejlesztéseket.

    • rossz nevet választottak, nincs benne a coin, a többit a mostani befektetők-spekulánsok úgysem díjazzák! Meg drágán kezdték az elején, így nem ezerszereződött az ára,csak tízszerezett, tehát spekulációra alkalmatlan.Bezzeg a ripple 0,005 ről most 2 körül, az 400 szorosa. Ez már döfi! Meg persze máshogy menedzselik.

  14. “DYOR! Azaz Do Your Own (fucking) Research!”

    Lehet egy intim kérdésem? Te mit olvasol, milyen oldalakat, kiket követsz, twitter, facebook, stb?

    Szabad ilyet kérdezni egyáltalán, vagy a DYOR helyett kapok ezért egy GFY-t ( Go F*ck Yourself )-et. 😀

    • Ez egy jóindulatú megjegyzés volt arra vonatkozólag, hogy ne azért vegyél valamit, mert a pista-blog azt írta.

      • Én ezt értem. Pont.
        De attól még miért ne kérdezhetném meg, hogy milyen felületeket olvas, és követ aktívan.
        Csak egy példa. Nick Szabo-t biztos követi a Twitteren. 😀

        • Ez több mint valószínű 🙂 Egyébként teljesen nyilvános a twitterem (@Menorel), ahol meg tudod nézni, hogy kiket követek. Elsődlegesen twitteren informálódik. Konkrét crypto hírsiteokat egyre kevésbé olvasok, Trump óta tudhatjuk, hogy ami nem kerül fel twitterre, az amúgy sem létezik. A hazai sorstársaimmal pedig telegramon tartom a kapcsolatot, ami szintén fontos infó forrásom. Emellett számos slacket követek, de azok egy-egy konkrét szakmai témához (pl. LN) kapcsolódnak.

          • +1 Köszönöm a választ! 🙂

          • Az egyik írásodban említetted a Telegraph címedet.
            Telegrpahot nem ilyen csoport szerűen használod?
            Mert csak úgy talállak meg mint “magán személy”, hívni lehetne meg üzenetet írni.

    • Hi!
      instagramon van egy cryptinary channel, ott fullosan porgetik az uptodate-et.Meg van meg a telegramnak( like viber, whatapp) csoportja, onnan is omlik a forro info.

  15. Mikor eri el a mediat a sok uj fejlesztes hire a btc kapcsan? Az mar kizokkenthetne az arfolyamot pozitiv iranyba. Jelenleg csak negativ hirek vannak, habar azt hiszem Zsiday par hete azt irta hogy Marika nenire kellett volna hallgasson es BTCt vegyen :).

  16. Háromszor kellett elolvasnom, hogy jól látom-e, tényleg ennyi válthatta-e ki az esést…Ne haragudjatok, de ez kicsit tényleg komikus :).

    Pár cikkel korábban is már hozzá akartam írni a “csúnya jegybankok” kapcsán, hogy belegondoltatok-e abba, hogy a kriptóknak ugyan mi fogja megtámasztani az árát, ha egyszer úgy istenigazából komoly támadás éri őket, erre itt van előttünk már a sokadik példa, hogy milyen hülyeségek hatására képes 10-20-30 %-okat esni.

    Oké, félreértés ne essék, nem egy példáját láttunk a jegybankok történetében is arra, hogy van, amit ők sem tudtak kivédeni (vagy nem akartak…)- ami pedig az EKB-t, FED-et és pl. a japánokat illeti , egyet is értek a Csaba által írottakkal is – de mi lesz majd a kriptóknál? Egyszerűen pont a stabilizátor hiánya miatt nem látom azt, hogy valaha is ennek “beálljon” úgy az ára, hogy komolyan értékmérőként (pláne értékörzőként) funkcionáljon.

    Megj: mondjuk, ami engem illet, utóbbira szerintem nem is lehet kitalálni a tutit. A természet körforgásával, mechanizmusaival, az élet törvényeivel, hogy azt ne mondjam a fenntartható fejlődéssel – mindennel tökéletes ellentétben lenne, ha mi megtalálnák / létrehoznánk a “tuti” értékmegörzőt.. A jelenlegi pénzzel is pont az a baj, hogy (bár nem jól, de ) ezt akarják “csinálni” vele és belőle évezredek óta – ezért is zsigerel ki áttételesen mindent).
    Az emberiség hülyesége, hogy ezt hajtja évezredek óta ( meg egész életében is). Szeretnénk valami abszolútumot, miközben mindennel kapcsolatban rájöttünk már, hogy relatív….de nem érdekes, a pénz, az istenadta (?) pénz, az az legyen. Lehetetlen, csak még nem esett le a “világnak”.
    Közben olvasom valahol ,hogy a közgazdaságtan megreformálásáért fognak össze meg …tüntetnek… egyebek – mi van ?? 😀 Az előbb írtuk le a lényeget, a legfőbb hülyeséget, milliomodszorra.

    Szóval – bár a jegybankok sem azt csinálják, amire eredetileg létrehozták őket – de azért néha valami hasonló beavatkozási képesség a kriptóknak sem jönne rosszul ilyenkor.

    • Egy kormány és annak jegybankja nagyon sokmindent tehet azért, hogy stabilizálja a nemzeti valutát. Pl. visszaszoríthatja a fedezet nélküli kiadásokat vagy komolyan küzdhet a korrupció ellen, esetleg elkezdi leszorítani a bürokráciát vagy a nemzetgazdaság olyan szektoraiba pumpál pénzt, ahol abból nagyon hamar gazdasági előny formálódhat.
      Vaaaagy, ha ezek egyikével sincs kezdve szenvedni, sőt még erősíti is problémát a pazarló költekezésével, akkor egyszerűen csak újabb kötvényeket bocsát ki és pénzt nyomtat.
      Ha szerinted az EKB és a FED fogja stabilizálja a fiat moneyt és a reguláción keresztül hatást gyakorol a gazdaság teljesítőképességére, akkor tényleg nem tudom, hogy merre jártál 2009 körül és azt sem tudom vagy akár csak ma, amikor olyan hatalmas sikerű és komoly gazdasági teljesítményt felmutató cégek a BÉT sztárjai mint az OPUS vagy a Konzum Nyrt. Ebben az országban konkrétan választásokat lehetett nyerni azzal a mondattal, hogy: “az államcsőd szélére kerültünk”.

      • Nem tudom mi ez a stílus a válaszodban, meg ez a felsőbbrendűség, de pont, hogy azt írtam, egyetértek azzal, amit a FED-del és az EKB-val kapcsolatban írtál. Arra kellene fókuszálnod, amit az első bekezdésedben írtál nekem írt válaszodban. Én is arra gondoltam, hogy ez a mozgásterük, eszköztáruk legalább megvan a jegybankoknak, még ha nem is úgy és arra használják, amire kellene, míg a kriptóknak – jelen állás szerint – nem lesz ilyen sosem (az árfolyam stabilizálására).
        Értem én, hogy sikkes szidni ezt az országot, meg ami itt megy, vagy pl. Matolcsyékat, de van ami azért nem működik olyan rosszul, vagy nem annyira szánalmasan, mint a FED vagy az EKB sztem 🙂 Legalábbis, ha csak ennyire működött volna a 80-as évektől, Fekete Jancsi bácsiéktól kezdve, nem biztos, hogy ekkora szarban lennénk – erre gondolok.

        Mellesleg fogalmam sincs, hogy jött ide az Opus.

        • A korábbi cikkedhez is csak annyit akartam volna hozzáfűzni, hogy a jegybankok sem ördögtől valók – csak .. hát, hogy is fogalmazzak úgy, hogy az ne legyen összeeskövés -szagú…, már nem arra használják, amire kellene. (Kriptók kapcsán nem ismerős ugyanez az érzés? Nem biztos, hogy rossz szándékkal indítanak el valamit, csak végül más cél eszközévé válik). Ennyit akartam ezzel csak kihangsúlyozni.

          • Nem akartam lekezelő lenni, elnézést ha így jött le a dolog, így utólagosan visszaolvasva jogos a kommented. Szóval amire én utalni akartam az annyi, hogy én személy szerint NEM hiszek abban, hogy egy bürokratikus alapon működő felügyelet valóban képes elérni azt a magasztos célt amit mögé képzelnek. A FED és az EKB ezt évek óta bizonyítja, azt hiszem ebben egyet értünk. Minden bizonnyal sikk szidni ezt az országot, viszont mint azt itt a blog láthatjátok és nagyon ritkán teszem, nem hozom be ide az személyes politikai meglátásaimat, hiszen a blog nem erről akar szólni, viszont ha van valami számomra logikus kapcsolat, akkor esetleg beemelem, most is ezt tettem. Tisztában vagyok azzal, hogy a jegybankunk az elmúlt években alapvetően jó irányba haladt, és bár napestig lehetne egy-egy intézkedést kritizálni, de szerintem ezt most ne nyissuk ki.

            Én alapvetően kérdőjelezek meg egy olyan intézményt mint a jegybank. A jegybank célja a monetáris politika független igazgatása lenne, azonban a legtöbb országban ez a cél nagyon sokszor esik a politikai széljárások áldozatául. Erre sajnos jó példa a hazai monetáris tanács is, de a FEDhez képest (amiben ugye az USA nagybankok emberei ülnek) még mindig sokkal jobb a helyzet itthon.

            A Bitcoint anno én egy ideológiaként ismertem meg, majd megismertem annak technológiáját, végezetül felfogtam, hogy ez valójában egy pénzt. Az első két szempont szerint a Bitcoin egy tökéletesen decentralizált valami, ami nem szorul arra, hogy valaki központilag akarja stabilizálni. A harmadik szempont (pénz, fizetőeszköz) látszólagos stabilizálásának kérdése pedig egy temporáris állapot.

            A nagy crypto történetnek két kimenetele lehetséges közép/hosszú távon:
            1.) A Bitcoin és egyéb komolyabb kriptopénzek elfogadott és domináns világpénzekké válnak, amikor is a nagy tömegek megértik és elfogadják azon tényt, amit jelenleg csak igen kicsi tömegek értenek csak meg: Baromira nem fontos az árfolyam, soha nem is volt fontos, csak az a fontos, hogy darabra egyre több bitcoint gyűjts.
            2.) A kriptopénzek magasztos ideológiája lehúzódik a wc-n és a világ más játékszert talál magának. A spekulánsok még időben kiugranak, az ideológiásták pedig elkönyvelik, hogy: “végülis nem volt rossz…”

            Az aki hozzám hasonlóan hajlandó elfogadni az 1.) eshetőséget mint potenciális jövőképet, azt nem kell, hogy érdekelje az árfolyam, mivel az egy temporáris hullámzás, amiben egyébként maga a Bitcoint a legkevésbé hibás. Ahhoz nem kell egy jegybank, hogy stabilizáld a Bitcoint az USDhez mérten, hiszen ez eleve ideológiailag nonszensz.

            Aki viszont szemernyit sem tud hinni az 1.) lehetőségben, az meg inkább örül is a volatilis piacnak, hiszen azon tud nyerészkedni.

            Szóval én mindösszesen csak annyit akartam a balul sikerült kommentemmel elmondani, hogy szerintem az a legrosszabb lehetőség, hogyha a jelenlegi bürokratikus elven működő pénzügyi rendszert úgy akarjuk lecserélni valami teljesen új ideológiában, hogy az átmeneti állapotban ugyanazon eszközökkel (pl jegybank), akarjuk kontrollálni az ideológiát, ami ellen lényegében az harcol.

          • Erre az előző kommentjeimben válaszoltam. A blokklánc technológia az decentralizált, de a bitcoin ( kereskedés) nem. Meg a többi crypto sem egyenletesen van széthintve az emberek között.
            A legnagyobb tévedés, amikor valaki azt hiszi, hogy a crypto egy pénz. Nem is az akart lenni, csak belemagyarázzák.
            Ismétlem önmagam, de ez úgy működik, mint a részvény. Leírok egy párhuzamot:
            Van egy fiatalember, Zuckemberg, aki létrehoz egy programot, amivel bizonyos csoportok levelezhetnek. Hamar népszerű lesz az iskolában, így kibővíti. Ez még csak egy szórakozás. Valakinek megtetszik, akinek van pénze és beszáll, így még jobban kinőheti magát, már vállalkozás szintjén működhetne. Viszont arra, hogy pénzt keressen sokkal több beruházásra van szükség, így elkezd támogatókat keresni. Amikor már látszik, hogy nagy durranás lesz, de ehhez már nagyon sok pénz kell, irány a tőzsde. Gyakorlatilag áruba bocsájtja a cégét. Persze egy részét meg akarja tartani, így a részvények egy részét megtartja.
            Nézzük satoshit! Kigondol egy blokklánc technológiát, ami nagyon új dolog. Valami oknál fogva nem akar ismertté válni, így nem megy kuncsorogni pénzért, hanem az embereknek a programon keresztül biztosítja a részesedést. Aki hajlandó működtetni a rendszert, az jutalékot kap, amit ezen a rendszeren keresztül lehet kezelni. Aki részese akar lenni a “cégnek”, annak vagy be kell állni működtetni (bányászni), vagy vesz “részvényt”. alias bitcoint.Nyögvenyelősen indult,az első reklámja az volt, hogy az alvilág felfedezte, hogy a technológia miatt csak úgy nem lehet hamisítani, ellopogatni a bitcoint és szuperul megfelel csereeszköznek. Akkor az ára még nem durrant be, de előfordulhatott, hogy valamilyen mértékegységnek használták, drogdevizaként. Az első hivatalos reklám az volt, mikor elkapták a drogbárót és a bűnüldözők lefoglalták bitcoinjait. Erre felkapta a fejét egy másik bűnöző csoport, a spekulánsok, hogyha nekik jó, mi se maradjunk le és elkezdődött a bitcoin gazdasági története. Reklám-reklám hátán, jósolgatások, pumpálás, gyűjtögetés, egy egy hír és elkezdett beérni a termés. Gyorsan piacteret biztosítottak, jöttek a tőzsdék, mindenki számára elérhetővé tették, rájöttek, hogy a bányászatban is nagy pénz van, jöttek a bányásztársaságok és mivel akkora volt a felhajtás körülötte, hát üsse kő, elkezdték elfogadni néhány helyen…hivatalosan is…,mindent az üzlet érdekében. Persze ez is csak szemfényvesztés, mivel elfogadtam, de váltom is át, azért ez nem fizetség, csak cserekereskedelem. És persze az újságok címlapján lenni, hogy ott már elfogadják a bitcoint, nem kicsi reklám egy cégnek.(meg kell kérdezni a kereskedőket, mennyire boldogok az erzsébetutalvány-nyal, de ha ez kell, hát legyen)
            Jó hosszan írtam, de ez számomra bozonyíték, hogy ez nem pénznek indult, hanem részvénynek. Csak nem a tőzsdére akarták vinni, hanem saját erőből működtetni.

      • Azt tudatosítani kell, hogy a politika is egy vállalkozás. Meg kell győzni az embereket, hogy jót akarunk nekik, cserébe megkapjuk szavazataikat.
        Feladatokkal is jár, mert ezt valamiből finanszírozni kell, úgy kell irányítani az országot, hogy mindenkinek jusson, meg maradjon is.
        Ha az embereknek sok jut, meg vannak elégedve és biztosított a további biznisz.(de ahhoz az embereknek is gürcölniük kellene) Ha nem, akkor majd jön a következő vállalkozó, akinek a konkurencia megsemmisítése lesz a fő feladata, nehogy visszavegyék a hatalmat.
        Itt jön a bökkenő, mert ha mindent szétosztok, eladósodunk, ha elveszek, leváltanak. Meg kellene tartani valamilyen egyensúlyt, de a háttérben ott van a konkurencia, húzogatva a mézesmadzagot az emberek előtt, hergelve őket, hogy többet kaptok, ha engem választotok.
        Mi a megoldás? Mivel bizonytalan a jövő, van 4 évük rá, hogy bebiztosítsák magukat. Megkapták a felhatalmazást, így élnek vele. A pénz az hatalom, így abból kell nekik a legtöbb és évek során kitapasztalták, hogy ezt hogyan lehet törvényesen csinálni.(nem nehéz, ha ők alkotják a törvényeket), de hogy semmi képpen ne lehessen számonkérni, legjobb, ha hatalmon maradnak.
        Itt járunk most, amihez az EU még aszisztál is, óriási összegeket odadobva a gazemberek kezébe, hogy érdekeik szerint oszthassák szét.
        Ezzel jutalmazzák a politikusainkat, hogy az EU gazemberségeit ne feszegessék, ne fúrják az ottaniak (bizniszét) hatalmát. Nálunk az EU sajátjából ad, de például a V4-ek többi tagjánál amit az ország befizet, szinte csak azt kapja vissza, pénzmosásként működtetve az EU-s támogatásokat.

    • Ezt az esést az eddigi mértéktelen emelkedés váltotta ki. Sokszorosan túlértékeltek a cryptok, ezek a fejlesztések teljesen félrementek. Félreértették, hogy valójában mire jöttek létre, pontosabban a farok csóválja a kutyát.Az lenne az alap, hogy van egy cég, akinek van egy ötlete és ehhez pénzt gyűjt egyfajta speciális részvényt kibocsájtva valamilyen nevű cryptot. Ebből fejleszi a technológiát és a technológia hasznosságával értékelődne fel a cryptojuk.
      No eddig a legtöbb még az ígéretig sem jutott el a cryptoja meg szárnyal, mivel az emberek nem is tudják, mibe fektetnek, csak a meggazdagodás lebeg a szemük előtt.
      Állítólag a dogecoin tulajdonosa viccnek szánta a cryptoját, saját maga bevallása szerint nincs mögötte semmi, nos több mint 112 milliárd van belőle és 130 szorozódott az ára, kapitalizációja 1,5 milliárd dollár.
      Ez normális???….és a többi???

  17. Kedves Csaba! Off, de ha van időd/kedved, nézz rá: hashgraph.com. portfolion ijesztgetik a népet velük. Ha kedved kitart ne habozz véleményt formálni. Kösz előre is

  18. https://onchainfx.com/ itt az ideje hogy inkább ezt nézzem ezentúl.
    Nektek tetszik?

  19. BCH ismét erősödik a BTC-hét képest. Van ennek valami általatok ismert oka?Szomorú látvány, ismét….

    • Ja a kovetkezo hetekben, meg fogjak tepni a BCH-t szerintem beprobalkoznak ujabb csuccsal…es amig a BTC gyengelkedik addig probalnak majd egyre magasabb aranyt elerni….(mondjuk BTC 10k BCH 5-6K)….;ha pedig sokat sz@rakodik a BTC-s csapat akkor akar 1 elhalt hatalom atvetel is elofordulhat…
      Jelenlegi formaban a BTC nem mukodo kepes, persze ertem en hogy kulonbozo erdekcsoportoknak milyen elonye szarmazik rovid tavon ebben a kavarasban, de biztos hogy olyan jo otlet elmenni a vegletekig….
      a hatalmas tranzakcios dijak, extrem hosszu tranzakcios ido es a sok kavaras elege eldeformalhatja a BTC-be fekteto kozosseget….
      Szoval lehet hogy szukosebb honapok ele nezunk.

    • Általam ismert nincs, és ez csak stab in the dark, de amúgy egyre jobban közeledik a coinbase-en a BCC élesítése, talán már erre indult el valami.

  20. VALAKI EHHEZ A KÁRTYATÍPUSHOZ TUDNA HOZZÁSZÓLNI? PÁR NAP MÚLVA INDUL , ÉS MINDENHOL LEHET FIZETNI VELE, AZ AKTUÁLIS ORSZÁG ATM-JÉBŐL KÉSZPÉNZT KIVENNI?! bocs a nagybetűkért
    http://www.fuzex.co

    • Afféle Revolut klónnak tűnik …

    • Nem hallottam meg errol a Fuzexrol, csak az elso ranezes utani velemnyt tudok mondani. Tobb BTC alapu kartyat kiprobaltam mar.
      A weboldal gagyinak tunik, kicsit kinais, az egesz tul anonym, nincs se nev se ceg se semmi sehol feltuntetve ami eleg furcsa. Egy TOM van a Medium.com-on amit igy hirtelen talaltam aki publikal hireket a kartyaval kapcsolatban. En amit csinalnek, megvarnam a nepeket hogy beszalljanak hasznaljak, ha a termek egy szemet, amit valljunk be lattunk mar, akkor ugy is kiderul gyorsan es tele lesz vele a Facebook es a Twitter.
      Az okos ember mas hibaibol tanul nem a sajtajabol 🙂

  21. tudtok olyan tőzsdét ami verificácio nélkül enged valamennyi minimális fiatot kiutalni? Valamint a revolut úgy tudom hogy csak saját számláról engedi a feltöltést így pl a munkabért közvetlenül nem lehet ráutalni. Ezek a feltételek teljesülése esetén van járható út adó ügyben

    • Nem hinném, hogy a Revolut csak saját számláról engedi a feltöltést.
      A HUF account-hoz adnak egy IBAN bankszámlaszámot, oda bárki utalhat. Egyelőre az angol Lloysds Banknál van vezetve, tehát a munkáltatódnak kicsit drágább az átutalás, de szerintem teljesen járható út.

      Nemsokára jön a TransferWise bankkártyája is, ők már magyar banknál adnak IBAN bankszámlaszámot.

  22. Úgy látom a Kraken lelőtte magát, hogy megakadályozza a panic sell-out esélyét a koreai hírek hallatán.

    • Remélem inkább fejlesztik a gépparkot.

      • Fejlesszék, csak ráfér, de ez a mai teljesítmény egyszerűen leírhatatlan.

        Informatikában dolgozom így van némi rálátásom, de egy update-nek nem így kellett volna lemennie. Nem szóltak előre (volt egy twitter bejegyzés pár órával előtte, köszi), késve kezdték, gebasz volt, aztán már 17 órája semmi. Tájékoztatás semmi, hogy nyugi a pénzek rendben, vagy hogy mi fog történni az orderekkel stb…
        Twitteren tombolnak, meg is értem, nagyon sok pénzt lehet bukni (és most nem a nyereség kihagyására gondolok) egy ilyennel.

        Ez még elmenne egy nosalty.hu oldalnál, de kérem, ez egy milliárdokat mozgató szolgáltatás. Lehet, hogy a T-Systems csinálja? 😀
        Nálam ezzel borzalasan elásták magukat, és nagyon szuper update kell (iOS appot már meg sem említem), hogy maradjak náluk.

  23. A kraken státusjelentésenek HTML forrása annyira spártai, hogy én nagyon rosszat sejtek.
    Csupán ennyi:

    ***MAINTENANCE ANNOUNCEMENT***

    Kraken is presently offline for maintenance.

    While maintenance is underway, the website and API will not be reachable, and orders will not be able to be placed or canceled.

    The Kraken Team

  24. Fentebb egy html kódot illesztettem be, de ezt a weboldal rendszere nem alakította át szöveggé, csak kiszűrte a HTML entitásokat.
    A lényeg, hogy egy ilyen cégtől ez egy nagyon primitív kommunikáció.

    • Foleg h nem szoltak elore. Ok sem. Okes ha valaki valamit fejleszt vagy valtoztat. De a coinbase meg a kraken is amator. Vagy susmus :))
      Amugy ha van paper walleten coinom de nem fog menni egy normalis tozsde sem, akkor hogy lehet fiatra valtoztatni a coint? Atm?
      Szerintem csak a panic selloutot akartak megakadalyozni amugy, aminek orulok mert en hodl es longolom. Amugy ha vegleg megszunne par tozsde es elveszne egy csomo coin, az tok jo, mert arfelhajto is lehet. Kevesebb lesz a piacon :))

    • We are currently working to resolve a number of issues that came up during final testing. At this stage it is uncertain when exactly these issues can be fixed, but we will update again when a more definite ETA can be given.
      Posted about 1 hour ago. Jan 11, 2018 – 19:07 UTC

  25. DYOFR 😀
    Amugy koszi a belefektetett energiad meg idodet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *