Bitcoin Cash: Bump vagy Pump? Kövessük valós időben…

Az orosz érdekeltségű yobit.net elsők között befagyasztotta a BTC ki és beutalási lehetőséget a tőzsdéjén, ezzel párhuzamosan létrehozta az összes ügyfelének a Bitcoin Cash (BCC/BCH) accountját. Ezt követően másodpercek alatt el is indult a tőzsdén a BCC kereskedése. Az elkövetkező órákban számos további exchange platform is meg fogja ezt lépni, így várhatóan már bőven a holnapi hardfork előtt ki fog alakulni a BCC kezdő ára. Jelen pillanatban éppen 0.16-0.20 BTC körül van egy BCC/BCH ára. (A gyors infóért külön köszönet a Crypto Trade Hungary fb csoportnak!)

Mindeközben a bitfinex BTCUSD short pozijai tovább növekedtek, már majd 43 ezer BTC-nél tart. Ha lesz az este folyamán bármilyen egyéb érdekesség a piacokon, ami közérdeklődésre tarthat számot, akkor ezt a postot fogom frissíteni/bővíteni. Ha bárki úgy gondolja, hogy a chain split kapcsán megosztana bármit, akkor használja nyugodtan a comment szekciót.

#update.1 (22:56):

 • 2900 dolláron a BTC… Ha így megy tovább akkor még ma este meglesz az új ATH…
 • Közben a bitcoin cash-t folyamatosan dumpolják. Most éppen 0.13BTC körül van, de járt már 0.11 alatt is kicsivel.
 • Az ETC meg olyan mennyiségű longot kapott, amit én komolyan soha nem láttam ebben az altcoinban. Valaki nagyon pumpálja bele a pénzt, kérdés, hogy dumpolni is akarja-e. Bár ennek némileg ellent mond a szinte nulla short pozi.

[commercial_break]

#update.2 (07:10):

Kora reggeli körkép:

 • Az éjszaka tovább zuhangatott az árfolyam a YoBit-en. Egészen 0.10-ig lement a BCC árfolyama a BTC-hez képest. Mindez egyébként alig 300 bitcoinnyi volumenben, szóvan ezt nem feltétlenül kell relevánsnak kezelni. Bár a viabtc-n sem sokkal jobb a helyzet, ott éppen kerek 0.10 az árfolyam, mindezt napi 4824 BTC-nyi volumen mellett.
 • Az éjszaka folyamán szépen jött fel az összes altcoint (3-8% közötti növekedés szinte mindenben), ezzel együtt éppen néhány perce érte el a bitcoin is a 2950 dolláros árfolyamot amivel megvan a krakenen az új ALL TIME HIGH árfolyam!!!

 

 

Bookmark the permalink.

15 Comments

 1. Köszönet a posztért és a friss infókért!

 2. Tom Crypto (@TomiKripto)

  Imádom az oldalad ! A sok műhozzáértő és okoskodó helyett itt mindig pengéskedés van , ragyogó gondolatmenetekkel, elemzésekkel ! Abba ne hagyd !!

 3. Csatlakozom az előttem szólóhoz, kiválóak a cikkek az oldalon.

 4. Amíg nincs meg a fork, addig egyáltalán hogyan kereskedhetnek BCC-vel?

  • Tekintettel arra, hogy a forkig a yobit már felfüggesztette a withdraw/deposit funkciókat így minden gond nélkül. Hiszen a yobit walletjáben már ott van az a mennyiségű bitcoin ami a felfüggesztés pillanatában a tőzsdén volt. Ennek megfelelően kiosztották mindenkinek a neki járó “bitcoin cash”-t. A forknél létre is fognak jönni ezek a coinok, amit követően majd ha újra lehet withdraw/deposit funkciót használni, akkor ki is lehet majd juttatni a tőzsdéről, addig “házon belül” kereskednek a rendelkezésre álló mennyiség terhére. Tehát most a volumen szempontjából egy zéró végösszegű játék megy a yobit-en.

 5. Tényleg nagyon jó a blog elismerésem!

  Nekem egy olyan láma kérdésem lenne a grafikonnal kapcsolatban, hogy pontosan mikor nő a zöld rész? Ha betesznek valaki/valakik egy csomó kriptovalutát, de honnét lehet tudni hogy azt hosszú távra rakták be? Vagy elég ha csak berakják a coint?
  Feltételezem hogy nincs ilyen +- vonva a berakott és kivett kriptok közt, ezért ugye olyan is elképzelhető hogy a zöld rész felfelé a piros pedig lefelé “nő”? Vagyis valakik sok kriptovalutát raknak be, ugyanakkor mások sok kriptovalutát vesznek ki? Köszi

  • Ha valaki vásárol egy adott crypto valutát, azt azért teszi, mert szeretné drágábban eladni mint amennyiért vette. Ezt hívják long pozíciónak. Ez ugye azt jelenti, hogy hosszabb távon spekulál annak az árfolyam növekedésére.

   Ha valaki “kölcsönkéri” valakinek a crypto valutáját azért, hogy azt eladja, majd később piaci áron ugyanannyit visszavásárolva azt visszaadja: akkor ő ugye short pozícióra játszik, hiszen arra apellál, hogy amikor majd vissza kell adni a coinokat, akkor azoknak az árfolyama alacsonyabb lesz, így ő az árfolyam esésen tud nyerészkedni.

   Namost az ábrán az látható, hogy az ETC-ből szint teljesen eltűntek a short pozíciók, míg hatalmas mennyiségű long pozíció nyílt. Ezek mögött ténylegesen megvalósult orderek vannak.

 6. Aztán az is egy jó kérdés, hogy ha már mindenki longban ül, mindenki eladni akar majd, ki fog majd venni? 🙂 Ez klasszikusan az a szitu lehet, amikor a tőzsdén nagyon bull a hangulat, olyankor szokott a nagy zakó jönni.

 7. Ahh. Kissé benéztem a kérdést, amit fentebb tettetek fel. Nekifogtam “tőzsdei alapismeretek”-et oktatni, miközben nem is ez volt a kérdés. Szóval a Bitfinexes ábra margin trade pozíciókat mutat. Amíg a pozíció nem záródnak, addig ezek mögött nem realizálódik valós ügylet, így nem is kell feltétlenül ennek jelentkeznie az árfolyamban.

  @AAA: Minden bull végén van egy nagy zakó. Ellenkező esetben az csak továbbra is bull 🙂

 8. Az LTC forgalma és ára is szépen emelkedett az elmúlt 1-2 napban.

 9. Ami még érdekes, hogy bár megvolt a fork elvileg, de BCC-ék még nem tudtak egy saját blokkot sem előállítani, mert a legutolsó, uszkve 800 blokkal ezelőtti difficulty nem az ő előzetesen kalkulált 0,26%-nyi hashpowerjükre lett optimalizálva. Ha ezzel a tempóval igyekeznek, lehet, hogy sosem jutnak el a 2016 blokkos nehézségi etap végéig, hogy aztán normalizálódjon a helyzet. Pedig ha nincs blokk, nincs cash. 😀 Nyilván többen fognak azért ennél bányászni, főleg az elején, hogy az ingyenpénzt el tudják költeni, de akkor is vicces.

  • Nem állítottak saját diffet a coinjuknak?! jeeezz… 😀

   • Nem tudják azt csak úgy dinamikusan állítani. A legelső blockot az eredeti diffen kell kibányászniuk, ha tetszik ha nem, ez a protokollból jön. Elvileg beraktak a bitcoinabc-be egy olyan kiskaput, ami az első blokk után fog csinálni egy diff igazítást, de az meg cask egy irányba működik, ami szintén nagyon veszélyes. Hivatalosan csak 2016 blockonként van difficulty adjustment. Meglátjuk mi lesz ebből.

 10. Gergely Szabolcs

  Köszönöm a folyamatos minőségi munkát.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *