Bitcoint karácsonyra!

Mindig öröm beszámolni a hazai kripto adaptációt érintő fejlődésekről. Bár a Bitcoin árfolyamán ez nem feltétlenül jelenik meg egyelőre, de érezhetően kezd újra az utca emberének figyelme a kriptopénzek irányába terelődni. Ennek egyik örvendetes kézzel fogható eredménye, hogy az év végén ugrásszerűen növekedett a hazai Bitcoin ATM-ek száma. Egyrészt szinte az összes meglévő üzemeltető növelte ATM-jeinek számát, másrészt pedig újabb hazai szereplő jelent meg a BlockChange Kft színeiben, akik kapásból 10 ATM-et szórtak szét Budapesten és további 1-1 ATM-et Debrecenben és Nyíregyházán. Az ATMjeik Budapesten a nagyobb plázákban, illetve a frekventáltabb EXC valutaváltókban találhatók meg.

Hogy egy kis hazait is belecsempésszek ebben a hírbe: A BlockChange ATMjeinek technológiai kialakítását, illetve a kapcsolódó központi felügyelet üzembe helyezését a Variance csapata nyerte el pályázati úton. Így volt szerencsénk a kripto eszközök terén szerzett kompetenciánkat ezúttal egy célalkalmazás (General Bytes BATM) kapcsán is kamatoztatni. Az ATM termék fejlesztőjével (GB) már idén tavasz óta együttműködünk és készült is már a kérésünkre egy egyedi fejlesztés az INLOCK platformhoz kapcsolódóan, melynek eredményeként reményeink szerint a legtöbb hazai (majd csatlakozva ehhez a kezdeményezéshez, több EUs) bitcoin ATM operátor masinái egyben közvetlen INLOCK fiat gatewayek is lesznek, ahol az ügyfelek a lehető legegyszerűbben tudják Forintra vagy EURO-ra váltani a felvett kölcsöneiket. Ennek megvalósításához persze még hosszú utat kell megtennünk, de törekvésünkben szinte az összes hazai ATM operátor támogatását élvezzük!

Bookmark the permalink.

10 Comments

  1. OMG, én örülök, de ez ekkora igény növekedéssel is jár, vagy hamarosan bezár a fele?

    • Ezt szerintem így előre nem igazán lehet mégcsak megtippelni sem.

      • Elég rosszul néz ki a piac most, nem? Hiába közeledik a BTC felezés, én valahogy nem látom még a fényt az alagút végén. Úgy gondolom 1-2 évet még várni kell az emelkedésre, addig nagyon új ATH-ra nem is számítok.
        Amúgy nagy gratuláció az Inlockhoz, reméljük ahogy terjed a kriptó, úgy növekedtek Ti is.
        Szerinted mi fogja katalizálni a következő bull runt?
        Én alapvetően az 5g terjedésére gondoltam, főleg az IOT miatt, a szupergyors internet szerintem alapvetően szükséges lesz a különböző tárgyak internetre kapcsolásához.
        És jelenleg még nagyon kevés az 5g képes telefon, igaz pár napja olvastam, hogy Xiaomi jövőre már szinte minden készülékét 5g modemmel szereli majd, persze ez csak egy dolog, lefedettség meg egy másik. Ugye az lenne a lényeg.
        Arra is kiváncsi leszek, hogy a sokak által pedzegetett gazdasági lassulás vajon milyen hatással lesz a kriptókra, és ha lesz egy nagyobb tőzsdei zuhé, akkor mi lesz…

        • Kicsit pesszimista vagy..Kb. most vagyunk az alján, felezéshez közelítve majd már csordogál felfelé, januárra megközelíti majd ath-t. 21- második felében meg megint jön a hiszti ahogy a média felkapja..Ezek a beruházások már ennek szólnak. Szerintem a történelem ismételni fogja magát, ismét. Tehát 21 második fele, december környéke lesz az új ath. Vagy nem. 🙂

          • Azaz 21 decemberére várom az új medvepiac eljövetelét, lehet nem volt teljesen egyértelmű.

          • De addig még befigyel egy jó kis tőzsdei krach is..tehát érdekes lesz..

          • Lehet igazad lesz, én most hosszabb stagnáló piacot vizionálok.
            Jelenleg spekulációs célra használják a kriptókat, semmi más tényleges hasznuk sincs, nem használják az okos szerződéseket, max a kirptópiacon belül.
            BAT tokeneket semmire nem lehet használni a Brave böngészőn belül, majd ha egyszer lesz csomó hírdető akkor.
            Vechain rendszerét használja mondjuk Walmart, de az a nagy volumen amit év végére igértek nem történt meg, kb napi pár millió VTHO ég és ennyi. Ráadásul amatör módon elloptak tőlük 6 millió $ értékű VET-et…
            Ha egy ekkora projektnél ilyen hibák vannak, akkor, hogy várjuk el az átlagemberektől, hogy ne lopják el tőlük a kriptóikat.
            De stellart is mondhatnám ami tényleg igéretesen indult, de a mostani airdropot is visszavonták, mert rájöttek, hogy mindenki csak a 18$ért regisztrál a keybase-re.
            Miért nem azon ügyködnek, hogy lehessen minél több helyen fizetni stellarral?
            Komolyan ez a nagy inováció? Az airdrop? Egy közel 1 milliárd $ értékű kriptó esetében. Meg, hogy a tokenek felét megsemmisitik?
            Nekem ez elég meggondolatlannak tűnik.
            És most csupa olyan projektet soroltam fel amelyek igéretesek!

    • eleg sokan raknak be penzt az atmbe, van ott forgalom.

  2. Kezd az az érzésem lenni, hogy valami igen komoly dolgot építgettek a színfalak mögött. A porondon az INLOCK van, ami egyre inkább kezd kiforrni, de az elejtett mondatok és piaci pletykák szerint lényegesen több témán dolgozik a Variance csapat. Tavaly volt ez a HUB, benne több privát blockchain projekttel, majd az egyik konferencián találkoztam egy váltóval, akik elmesélték, hogy a teljes szoftver keretrendszerüket a Variance fejleszti, most pedig kiderül, hogy az Bitcoin ATM-ek körül is ott vagytok. Lehetne esetleg valamikor hallani részleteket is arról, hogy mi mindenen dolgoztok párhuzamosan?

    • Nos igen. Mondhatni sűrű évünk volt, nagyon sok grandiózus tervvel, amikből ugyan nem sikrült mindent megvalósítanunk, de azt hiszen így sem lehet okunk panaszra. Ha ez a téma ennyire érdekes, akkor az évzáró postomat ez a téma köré fogom szervezni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *