LF2M – Blockchain/Tokenization analyst

Na ilyen se volt még, eljött a pillanat, amikor bővíteni szeretném a Variance csapatát és ehhez próba jelleggel a blogot használnám fel recruit eszközként. Teszem ezt főleg azért, mert egészen pontosan olyan profilú embereket keresünk a csapatba, akiknek a tudása és érdeklődése pont azokra a területekre terjed ki, amikkel amúgy is foglalkozom a blogon.

De, hogy konkretizáljam: szükségünk lenne két főre a csapatba, akik dedikáltan blockchain és tokenizációs projekteken eseti jelleggel segítenek tanácsadóként vagy szakértőként. A feladat rendszerint a konkrét absztrakciótól indul és általában egy komplex blockchain vagy token ökoszisztéma elkészítéséig terjed. Igény esetén akár ennek az egész projekten keresztüli utánkövetése is előkerülhet.

Fontos: nem irodai munkára keresünk napi 8 órában robotoló droidokat. Olyan, a téma iránt elszántan érdeklődő jelentkezőket várnánk, akik kellően mobilisak (főleg Budapest környékén, de egy-egy vidéki kiruccanásra is alkalmasak), nem okoz számukra gondot a work@home, work@coworkplace, work@coffeeshop intézménye, ha éppen a munka azt kívánja meg, de emellett nyilván azért rendelkezni fognak irodai asztallal is.

Mihez kell értened: szeretnénk ezt a kérdést reálisan megközelíteni… Egy olyan iparágról beszélünk, ahol az X éves szaktudás, mint követelmény eleve nonszensz. Éppen ezért az új csapattagoknál sokkal többre értékeljük a lelkesedést és a nyitottságot, mint a fantasztikus(-nak tűnő) projekt háttereket. Szóval nem elvárás, hogy fejben ki tudd számolni egy block SHA256d hashét, de ha tegyük fel kapsz egy olyan feladatot, hogy fél A4-es oldalban foglald össze az ARK token legfontosabb tulajdonságait, akkor képes légy ezt megtenni egy-két óra googleözés és utánaolvasás után. Nekünk sokkal fontosabb a kreativitás és a lelkesedés, mint az egyébként általában értéktelen lexikális tudás és a élre csiszolt szakmai önéletrajz. Mindegy, hogy mit tudsz a téma kapcsán már most, a konkrét projektek, témák kapcsán jellemzően amúgy is nulláról kell általában építkezni.

Mi jelent előnyt: előnyt jelent, ha már eleve részt veszel valamilyen közösségi alapon szerveződő blockchain vagy kriptopénz projektben, ha még nem, akkor nálunk biztos meg fog hozzá jönni a kedved… Szintén komoly előnyt jelent, ha már láttál solidity-t és nem feltétlenül csapsz lelkes fejvakargatásba egy ERC20 token kódját látva. Szintén nem árt, ha nem nulláról kell megismerkedned a tokenizálással, ha nem most hallod először az utility token kifejezést. Az pedig pláne komoly előny, ha képben vagy a tokenizálás jogi hátterével is.

Mit kínálunk: egy olyan témát, ahol jó ideig nem lesz gondod arra, hogy unatkozol, hogy nyomaszt a semmittevés, vagy a repetatív droidkodás. A jelenlegi informatika és pénzügyi szakma kreatív egyvelegét, ami a nálunk okosabbak szerint is meg fogja változtatni a világot, ha szerinted ott a helyed a jégtörők között, akkor keresve sem tudnál ennél jobb helyet találni magadnak. De ami ennél is fontosabb: nem állást, hanem csapattagságot kínálunk, ami a szükséges egisztencia megteremtése és fenntartása mellett valódi részesedést nyújt ama épülő szép új világ gyümölcseiből. Az egzisztencia mellett a legfőbb érték a tudás, amivel kufárkodhatunk… Amennyiben kellően motivált, elszánt és tettre-kész vagy és már csak a tudás hiánya tart vissza attól, hogy felpattanj a kényelmes “hagyományosmosópor” állásodból, akkor köztünk a helyed.

Ha Te is így gondolod ezt, akkor mindenek előtt NE küldj CV-t nekünk! Helyette végezd el azt a feladatot, amit a cikkben már megkaptál és annak az eredményét küld el a blog kapcsolat email címére. Ha tetszik a gondolkodásmódod, akkor felvesszük veled a kapcsolatot… Már persze, ha kapunk az emailben elérhetőséget is.

Bookmark the permalink.

6 Comments

  1. Teambe kerestek arcokat vagy codereket keresel?
    És mi az a juttatás amiért a hagyomanyosmosoporos jól fizető állásukat feladjuk?

    Bocs ha kényes a kérdés de szerintem sokakban felmerult már.

    • Semmi baj azzal, hogy kényes kérdéseket tesztel fel, de ezekre biztosan nem itt a blog felületen fogok válaszolni. Annyit viszont el tudok mondani, hogy olyan szakembereket keresünk, akik ennek a témának a szakértői, vagy azzá szeretnének válni. Az analista pozíció olyan szereplő, aki a projektek korai fázisában segít abban, hogy könnyedén lehessen lefordítani az ügyféligényeket és elképzeléseket egy working token/blockchain modell szintjére. Tehát itt nem árt, ha a jelentkező kicsit konyít az architect planning mellett a közgazdaságtanhoz is valamelyest.

      Ez a kiírás most csak erről az egy szerepről szól, ami nem jelenti azt, hogy nincs egyébként égető szükségünk pl elosztott rendszer, illetve solidity programozókra is. Erről majd egy külön körben fogok kommunikálni.

  2. Gábor Kovács

    Kevéssé találtam felemelő feladatnak az ARK után kutatást. Mostmár simán bekerült nálam a túlértékelt coinok listájára. Érdekesebb lett volna ha a BCH-ról kell írni ott elég sok pro-kontra felmerül és kicsit több pénz forog kockán a megfelelő döntés meghozásában, mintsem, hogy vegyek-e ARK-ot vagy azt is adjam el ami van.

  3. A BCH-ról nincs mit kutatni. A létrejötte óta eltelt idő során nyilvánvalóvá vált, hogy nem az lesz az új bitcoin.
    Sem technológiai szinten, sem profit tekintetében.

    Az altcoinok 99,9%-ánál viszont pont ez a kérdés. Van-e rá reális esély, hogy ez lesz “A kriptopénz”, esetleg egy specifikus ügyfélkörnél/felhasználási területnél rúg labdába, vagy pár éven belül futottak még kategória lesz.

    • Hát azért erről lehet vitatkozni. De az ARK és a BCH között, hogy is mondjam akkora szakadék van, mint a cserekereskedelem és a készpénz között.
      Az egyik egy jól működő infrastruktura továbbfejlesztése(+ dráma), az ARK pedig egy közepes Whitepaper (ami már leírva sem túl fantáziadús) gyenge megvalósitása.

  4. Azért sok vita nem lenne belőle 🙂
    A bch egy valóban működő infrastruktúrális fejlesztés, csak most már akár az elavult szót is használhatnánk rá. Az alapból nem túl jó (rossz) dolgot csinálja kicsit jobban. Bőven van olyan terület, ahol a fasorban sincs mondjuk egy ltc-hez, egy stellarhoz képest (vagy magyar példát hozva a microcoinhoz), hogy mondjuk egy tangle alapú iotát ne is említsek, vagy a hashgráfot, amiről egyelőre csak elő-információk keringenek.
    De teljesen egyetértünk abban, hogy drámában mindenkit lenyomnak 😀

    Egy j-astra is komoly továbbfejlesztése a ford t-modellnek, de szerintem az unokáim a tesla nevet fogják ismerni, nem az otto-motort.

    Ez az, amit ma látunk. A technológiai fejlődés üteme miatt 5-10 év múlva meg lehet, hogy már egészen mást látunk majd, de az biztos, hogy nem mai szemmel is hiányosságokat felvonultató rendszer lesz.

    Másrészről megkutattad az ark-ot, kiderült, hogy komolytalan. De lehet, hogy a létező 1500+ coin között bizony már ott bontogatja a szárnyait a következő bitcoin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *