Emeltük a tétet!

Egyre érettebb és innovatívabb pénzügyi szolgáltatások érhetők el, köszönhetően ezen szolgáltatások decentralizációjának, tokenizációjának és blockchainen keresztüli törvényszerű nyitásának a virtuális valuták felé.

Az innovációra talán a legújabb és “legjobb” példa, a flashloan intézménye, amivel gyakorlatilag létrehozták a fedezet nélküli rövidtávú hitelt az okosszerződéseknek köszönhetően: igaz a kölcsönt ugyanabban a tranzakcióban törleszteni is kell, amiben az felvételre került… ami így leírva nem tűnhet hatalmas innovációnak, de a valóságban ezzel a funkcióval kezdetét vette egy halom olyan – jellemzően arbitrázs jellegű – technológia fejlesztés, ami minden bizonnyal komoly alapját fogja jelenti a jövő kriptogazdaságának.

Akit ennél jobban is érdekel a flash loan és, hogy miként használták ki ezt többek között néhány decentralizált exchange kifosztására, azoknak ajánlom figyelmébe az alábbi a témával foglalkozó cikkemet: Flash loan kisokos

Viszont ezen cikkem megírását ezúttal a saját házam táján történt innovációk ösztönözték. Négy héttel ezelőtt, február 5-én jelent meg igen hosszú fejlesztés után az INLOCK legutóbbi verziója, amiben két merőben új funkció is landolt. Ezek: INLOCK Managed Lending és az INLOCK Stake.

INLOCK Managed Lending

A platformon elhelyezett USDC minden egyéb tevékenység nélkül folyamatosan kamatozik. Nem is akárhogy: a kamat hetente íródik jóvá, ami egyből kamatos kamatként érvényesül, tehát a következő héten már az addig megtermelt kamatok is tovább kamatoznak.

Az INLOCK Managed Lending másik nagy újdonsága, hogy nincs semmilyen kötöttség a használata esetén. Az ügyfél bármikor megszűntetheti, kiutalhatja az USDC coinjait, természetesen az összes addig felhalomozott kamattal, mindenféle egyéb díjak és költségek felszámolása nélkül. A szolgáltatás éves hozama jelenleg 8,5%-on áll, de ez az érték folyamatosan változhat kismértékben a kereslet/kínálat függvényében. Az elmúlt egy hónapban folyamatosan növekedni tudott a kínálat kamat!

Beszerzés a szűk keresztmetszet?

Közismert tény, hogy az ilyen jellegű megoldások esetén az USDC coinok beszerzése lehet a szűk keresztmetszet, hiszen bár jól hangzik az évi 8,5%-os kamat, de annak megvásárlása és későbbi visszaváltása akár 4-5% költséggel is járhat egyes brókereknél.

MrCoin and INLOCK partnership, Inlock managed lending

Közel egy évvel ezelőtt jelentettük be, az INLOCK egyik legelső fiat gateway szolgáltatóját a MrCoin.eu-t, azóta a MrCoin sokat tett azért, hogy minél inkább csökkentse az USDC váltási költségeket. A kooperációnak most egy újabb fontos mérföldkövéről tudok beszámolni:

Az INLOCK és a MrCoin együttműködésében, az “eFinance & FinTech Festival” alkalmából március 3. 24:00-ig a forintból történő banki utalással megvásárolt USDC-ra +1%-ot kapsz. Hogy ez mekkora kedvezmény?

Ekkora:

Az akció különös apropója, hogy a mai napon elstartolt hazánkban az azonnali fizetés intézménye, így az USDC vásárlást már a nap 24 órájában bármikor meg tudod ejteni késlekedés nélkül, ezúton is köszönjük a hazai banki szereplőknek és a felügyeletnek az igyekezetüket.

Mi szükséges ahhoz, hogy jelen akciót igénybe tudd venni?

  1. Regisztrálj az INLOCK-ba.
  2. Belépést követően kérd ki az USDC befizetési címed (USDC csempe Befizetés/+ gomb)
  3. Vásárolj USDC-t a MrCoinnál. Az akcióhoz fontos, hogy ezt a linket használd: MrCoin.eu – INLOCK ajándék (Fintech Festival)

eFinance &FinTech Festival

Az idei konferencia szezon nyitányaként veszünk részt a Budapesten megrendezésre kerülő eFinance & FinTech Festival-on, ami több mint tíz éves “e-Bank Summit” rendezvény utódja. Idén első alkalommal a rendezvényen már nem csak előadóként fogunk megjelenni, hanem kiállítóként is.

Ha ott leszel a rendezvényen, akkor mindenképpen látogasd meg az INLOCK standját!

Hazai közösségi élet

Próbálunk minél inkább teret adni a hazai INLOCK közösség gyarapodásának. Ennek köszönhetően immáron a hazai INLOCK telegram csoport mellett létrehoztunk egy szintén hazai facebook csoportot is, ahol törekszünk arra, hogy napi szinten tudjunk friss információkról beszámolni.

Szintén ajánlom figyelmetekbe a saját medium.com-os profilomat, ahol a különböző kommunikációs csatornákon megjelenő érdekes kérdésekre és felvetésekre próbálok válaszolni. Néhány téma a legutóbb megjelent cikkek közül:

Bookmark the permalink.

12 Comments

  1. Nem vagyok biztos benne, hogy az amúgy is gyenge HUF-ot megéri most még tovább short-olni (eladni USDC-ért cserébe) …

    • Tartok tőle, hogy ez már nem igazán oszt vagy szoroz a forint tekintetében, de persze ez mindenkinek a saját szuverén döntése.

  2. ööö 10ft-ért adom el az adataimat 2 cégnek? megéri 😀

  3. Ha BTC ben lehetne be-ki utalni, akkor frankón érdekelne!
    Bár ezt már írtam de nem hiszem, hogy egyedül lennék ezzel.
    Talán öreg vagyok már ehhez.
    Nekem már Csak a bitcoin! 🙂

    • Dolgozunk azon, hogy ne csak stablecoinra működjön az INLOCK. Erre hoztuk be a cikkben ugyan csak címszóban említett: INLOCK Stake terméket. Ha benézel a felületre, akkor láthatod is, hogy már ott a “helye” megvan az ETH, BTC, LTC stakelésnek. Most perpillant a managed lendingre koncentrálunk, de hamarosan eljön ennek is az ideje.

    • “Talán öreg vagyok már ehhez.
      Nekem már Csak a bitcoin! ”

      Ez a két mondat így egymás mellett nagyon mókás! 😀

      • Próbáltam az is lenni :), de amit ezzel mondani akartam igazából ez volt:
        Az emberek nem sok dologhoz értenek (a polihisztorok ideje lejárt), ezért próbálnak hozzá nem értő, mégis jó döntéseket hozni.
        A fiatalok szerint ha valami új, az pozitív (ebben bíznak, hisznek. Ez a dolguk!) talán mert az új dolgok még nem romlottak el. (hisz nem volt rá idő)
        Az öregek ódzkodnak az újtól, sok dolgot láttak már az életükben ami új volt, de soha nem sült ki belőle semmi jó, vagy ha mégis, akkor túl rövid idő után egyszer csak beszart.
        A bitcoin már nem újdonság. Nem azért jó, mert új, hanem mert már régóta jól működik.
        Emlékszem, amikor először hallottam róla, csak ültem, és azt hajtogattam magamban: ez kurvajó. És nem azért mert nekem új volt.
        Egyetlen problémának azt láttam, hogy a többség ezt nem így fogja gondolni, és nem fogadja el, mert az embereknek kell az ígéret, hogy „majd én adok érte…én garantálom…”, igénylik az átverést.
        E mögött meg nincs senki. (senki aki átverne)
        Ennek ellenére nem volt a kérdés, hogy kell e „szerezni” belőle, és az se hogy mikor.
        Aztán rájöttem, hogy felesleges volt bátornak lenni, hiszen itt szó sincs arról, hogy a többségnek jól kellene dönteni, mint a demokráciában és „támogatni” kellene a bitcoint.
        Itt csak az számít, aki igent mond, azokkal akik nemet mondanak rá, igazából nincs miért törődni, hiszen nem számítanak.
        Persze jobb ha minél több az igen, főleg, ha ezek olyan emberek akik beszélni is tudnak, nem csak ugatni. (Pénz beszél… )
        Ha veszel, ha elfogadod, igent mondasz.

  4. lehet korai véleményezni de megdőlni látszik az a hit hogy a BTC a digitális “arany” , mint válságálló tartalék, -menedék valuta.

    • ?
      Ha valaki az elmúl 3000 napban (8 évben) minden nap vett 1 gramm aranyat annak most van 3 kg aranya.
      Aki e helyett minden nap ezen a pénzen bitcoint vett annak nincs semmi aranya.
      De a bitcoinjain sokkal több mint 3 kiló aranyat vehet. (ha éppen akar 🙂 )

      Tudna valaki egy linket mellékelni amin látható az elmúlt napok (az eddigi összes) BTC árának átlaga? (tehát a kezdetektől)
      Ne adj Isten egy grafikont arról ahogy ez az érték alakult az elmúlt években…?

  5. Ha jól számoltam, akkor 2012-től 2020-ig a BTC átlagára 2670 dollár volt.

    https://charts.woobull.com/bitcoin-nvt-ratio/
    Itt van egy 200 hetes átlag grafikon is. Megnéztem 2016 januárjában és 2020 januárjában az a 200 hetes átlagárat, összeadtam, és elosztottam 2-vel.

    Az viszont már érdekes, hogy ha naponta átlagosan 27 dollárt költöttem volna BTC-re, akkor lenne 30 BTC-m. 😀

    • Köszi, bár a 200 hetes grafikont nem találom, de a lényeg megvan.
      Ha még az első 2 évet is beleszámoljuk az átlagba ami biztos kevesebb volt mint 20 dollár akkor 2140 jön ki.
      Elég lett volna két nap vásárolni 27-27 dollárért amikor csak 1 dollárért ért adták 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *