Újra belépett a Bitcoin az eredeti növekedési csatornába…

#Update 2017.11.03 23:31: Kapcsolódva a tegnapi Bitfixnexes/USD-T-s cikkhez: Kb fél órája a Bitfinex újabb 25 millió friss és ropogós USDt (Tethert) nyomtatott a nagy büdös semmiből, aminek 20 milliót már el is költöttek, tippre Bitcoint vettek belőle, ezzel szépen bezsákolva a kisebb árfolyam korrekciót… Valahogy nem hiszem, hogy jó vége lesz ennek a rengeteg fedezet nélküli USDt-nek.
#Update 2017.11.03 10:16: A Bitcoin árfolyama éppen az imént lépte át a 2 millió HUF értéket. Ezt is megértük.
Ápdét 2017.11.03 08:40: Nagyon sokan kérdezitek, hogy mi is hajtja a BCH-t (Bitcoin Cash, BCash, BShitCCash vagy aki ahogy nevezi, mindegy is. Nyilván tudni nem tudok én sem sokkal többet mint bárki, ellenben egész sok elemzőt követek akiknek van egy egyre inkább kialakult és már-már konszenzusos véleménye. Ugyan semmi garancia nincs arra, hogy ők tudják a tutit, de ami biztos, ha már elemzők, akkor valószínűleg a sok-sok követőjük hisz is abban, amit a véleményvezérek mondanak. Szóval lekerekítve: Továbbra is áll az a feltételezés, hogy a BCH képes hosszútávon a Bitcoin hedging terméke lenni, ami azt is jelenti, hogy ezen funkciót át tudja venni a Litecointól. Egyelőre ennek kevés kimutatható jele van, viszont tény, hogy egy alig 3 hónapos coint nem biztos, hogy az eddigi eredményéről kellene megítélni. Sokak egybehangzó véleménye alapján azonban ez a funkció most a SegWit2X körül kialakuló helyzet kapcsán fog igazán kiélesedni, hiszen az SW2X kapcsán van egy minimális esélye annak, hogy komolyabb káosz lesz az azonos láncot különböző szabályrendszerrel folytató nodeok és az azokra akár random szerűen kapcsolódó SPV walletek miatt. Akik ma Bitcoin helyett/mellett BCH-ba raknak pénzt, azok lényegében fogadást kötnek arra, hogy lesz egy ilyen káosz, ami felveri a BCH értékét. Make sense? Az erről szóló cikket itt találhatjátok meg: -link-

Aug 31. állapot szerint a “csatorna”…

… Mit belépett, úgy rúgta be az ajtót, hogy egyből a nappali közepéig rohant! It’s official: $7000-ba kerül majd az összes tőzsdén egy Bitcoin. De mi is ez a bizonyos növekedési sáv? Első alkalommal még augusztus végén írtam erről a sávról, akkor a Bitcoin Cash által okozott turbulenciákból visszatérve tudta elérni ugyanezt a sávot az árfolyam. Akkor erről a sávról ezt írtam:

Aug 31: Az ábrán megjelölt kék sáv a bitcoin eredeti növekedési csatornája, amit még a júniustól augusztus elejéig tartó öngerjesztő FUD gépezet előtt követett az addigi árfolyampálya. A mai nappal (kora este óta) második alkalommal lépett vissza az árfolyam az eredeti csatornába. A mostani árfolyam az eredeti csatorna (kék sávval jelölve) legalján helyezkedik el és valószínű, hogy ott is marad egy darabig (ha nem örökre…). Persze ezen a pályán esetleg sokat ronthat a novemberi hard-fork.

És persze rontott is nem keveset. Az árfolyam szeptember 4-éig próbált a sávban maradni, majd az azóta már unásig ismételt kínai- ICO, majd felfüggesztett cryptokereskedés és végül Jamie Dimon monológjainak hatására sikerült a sávból kiimádkozni az árfolyamot és egy komolyabb korrekciót összehozni. Erről akkor itt elmélkedtem.

Egészen október 13-ig tartott mire az árfolyam újra érintőst tudott játszani a sáv alsó támaszával (erről itt részletesebben: Halloweeni rémtörténet), melyet az árfolyamnövekedéssel azóta is ostromolt egészen október 31-ig, amikor is Halloween örömére újra beszaladtunk a fentebb jelzett sávba és azóta majd 600 dollárral a sáv alsó támasza felett rakétázik tovább.

Manipuláció? Játszanak az árfolyamokkal? Nincs valós kereskedés? Sok mindent lehet feltételezni és mondani, de ami biztos, hogy iszonyatos volumennel pörög a Bitcoin, melynek hatására az összesített cryptokapitalizáció már kacsingat a 200 milliárd USD felé, melyből a Bitcoin egymaga 116 milliárdot képvisel. Ezzel a Bitcoin újra visszavette domináns piaci szerepét a maga 61,6%-os részesedésével. Mindezt javarészt az altcoinok rovására.

Persze nem árt nem elfelejteni, hogy a fák nem nőnek az égig. A Bitcoin árfolyama minden létező támaszt gondolkodás nélkül tört át az elmúlt napokban. Perpillanat a $7000-os határ sem tűnik egyelőre komoly ellenállásnak. Mindenesetre, aki most pánikszerűen próbál Bitcoint vásárolni, az mielőtt beraknál a jelzálogot; kicsit gondolkodjon el és nézzem rá az árfolyam chartra:

Meglátásom szerint lesz itt hamarosan elég jó beszálló annak is, aki eddig hezitált, most pedig elkapta az aranyláz… Én legalábbis ezt belelátom a chartba és az elemzésekbe is. Garancia persze semmire nincs, de érdemes a nagy gazdasági géniuszokra hallgatni: “buy the rumor and sell the news”. Most a csapból is a Bitcoin folyik, percek alatt bontják le az akár 50-100 BTC-s sellwallokat is a tőzsdéken. Ez már aranyláz…

De persze mielőtt bárki is félre értene: én nem lufizok, nem ponzizok és nem is akarok riogatni. Az árfolyam most egy olyan sávban van ahol lennie kell. De a jelenlegi növekedési ütem alapján simán el tudom képzelni, hogy az egészséges sávból is ki fog rúgni hamarosan az árfolyam.

Bookmark the permalink.

92 Comments

  1. Beragadtam az altokba. valaki jobban hozzáértő legyen szíves megírni hogy van e remény valamikor nem óriási bukóval kiszállni.vagy adjam most el mert úgyis még lentebb megy?előre is köszönöm a válaszokat

    béla

    • Úgyis még lejjebb megy, de úgysem fogsz időben visszaszállni. 🙂

      • Múltkor már lehetett látni hogy ez lesz. Mindet eladtam régebben, semmi ilyesmit nem tartok, max pár órát. Nem baj ha felmegy, és kimaradok. Opusbol is kimaradtam, ez van, nem kell sajnálni, sok dolog van így. Majdnem vettem OMG-t, de még megy le, inkább storno az ötlet. A régiek közül a BCC ami érdekes, még az ETH is felmehet kicsit, de nem stabilan. A kérdés meddig van hajtóanyag a BTC-nek 😀 Ki lehet számolni mennyi mani kell az emelkedéshez, nem kevés. Előfordulhat, hogy egyszer el fog fogyni 😀

    • @béla Én is így jártam. Nem volt annyi eszem, mint ‘UP&DOWN’-nak, nyakig ülök az OMG-ben. Ha nem shitcoint vettél, ne add el. Annyiban vagyok tapasztaltabb Nálad, hogy már másodjára járok így. A gondolatmenetem a következő: Nem adom el bukóval, ha nem kell senkinek, akkor ott fog elrohadni a walletemben. 🙂 Ha hónapokat várok, akkor hónapokat várok. Ez egyszer már bejött. 🙂

    • Most semmiképp ne add el bukóban!!!! HA teheted vegyél most NEO, LTC, ZCASHt. 1-2 hét és újra az altokba lesz a pénz és sík ideg leszel, amikor elkezdenek kilőni. Várd meg a Hard Forkot ( nov 16 asszem) . Az aug 1.-i hard fork után is 15-20%-ot emelkedtek, volt amelyik 10 perc alatt. Több neves elemző jósol még egy nagyobb korrekciót BTC esetén, akár 6200-ig, majd egy felugrást jövő év elejéig akár 12-15e-re. A jelenlegi “ajándék” B2X vagy bitcoin ami járni fog minden BTC mellé FOMO (fear of missing out) hangulatot okoz, de ez már csak szabadon repíti felfelé az árfolyamot különösebb technikai támasz nélkül. Ahogy egy két “bálna” elkezd eladni és 3-5%-ot esik az árfolyam, ezer és ezer kisbefektető nekiáll pánik eladni majd ( akik most CNBC hírekre vásárolnak). Szval HODL:)))

    • A nagy kerdes, hogy milyen altba szalltal be az 1200 kozul.

    • Erre azt szokták mondani, amíg nem kenyérre kell a pénz, cryptot nem adunk el. Szóval HODL, várd ki 🙂

    • bandibacsi.blogspot.hu

  2. Még szerencse, hogy az árfolyamjóslataid az elmúlt fél évben csak mérsékelten váltak be

    • Legalább válthatnál IP-t vagy használhatnál proxy-t, ha már álnéven akarsz trollkodni 🙂 Egyébként nem szoktam jóslatokba bocsátkozni, nem értek sem az üveggömbhöz, sem a kártya jóslatokhoz. Ellenben van olyanon, hogy megérzés és mellé társul sok-sok információ, amit folyamatosan gyűjtök. Ez a történet nekem is tanulópénz. Amit kiírok azt pont azért is írom ki, mert szeretem challengelni a gondolataimat és véleményemet. Ha leírok egy véleményét (pl. hogy mekkora lesz a felugrás és a korrekció) az olyan mintha blockchainbe foglalnám, hiszen publikáltam, amit követően vállalnom kell azt. Ha nem írnám le, akkor később könnyen mondhatnám, hogy “hááát én ezt is gondoltam és nééézd már hogy bejött”. Szóval mindenki a saját belátása és tapasztalata alapján használhatja az információkat amiket megosztok. Egy biztos, én senkinek a pénzével nem akarok gazdálkodni. Blogger vagyok, akinek véleménye van, amit kiír magából. Ha professzionális technikai elemző lennék (ami nem vagyok), akkor biztos lehetsz benne, hogy nem írnék napi jellegű blogot 🙂 Ez azt hiszem evidens.

      • Lemaradt az emoji alapú smile, tényleg csak trollkodtam, sajnálom az idődet, amit a válaszra szántál, bocsánat. 🙂 Minden tiszta, az is volt, örülünk az írásoknak, sőt!

      • Hozzátenném, hogy a profi technikai elemzők is hasonló sikerrátával dolgoznak 🙂

      • “Ha nem írnám le, akkor később könnyen mondhatnám, hogy “hááát én ezt is gondoltam és nééézd már hogy bejött”.”, akkor legalább tudni lehetne, hogy ki az igazi evazeller :)))

  3. Erről a Bitconnectről mit kell tudni? Eddig nem nagyon volt említve az itteni bejegyzésekben.. Lehet csak azért megy felfelé, mert az emberek azt hiszik, Bitcoin-t vagy Bitcoin Cash-t vásáolnak? 😀

    • előbb olvashattam volna. Gyakorlatilag a BitConnecttel BTC-be fektetünk be. Illetve ők ügyeskednek (kereskednek) helyettünk BTC-vel. Elég nagy bullshitnek tűnik.

    • Szemely szerint en egy oriasi ponzinak tartom ami majd ha bedol oriasit fog durranni, es sok ember fog sirni.

      • Addig is “ride the waves” és keresd degeszre magad..:)) Viszont mivel marketcap alapon árazódik nem feltétlenül tud “bedőlni”, mivel ahogy esik az ára egyre jobban belevesznek és ezzel újra nekiindul. Kicsit Wall Street az 1930-as években.. :))

  4. “…hogy az egészséges sávból is ki fog rúgni hamarosan az árfolyam.” FELFELÉ! 😀

  5. Emberek, elég durva, ami zajlik!

    A pénzem nagy része Bitcoinban van, én abban hiszek és józanul azt látom, hogy az emberiség is ezt fogja tolni az elkövetkező években. Én nem kávét akarok venni rajta, hanem aranyként tekintek rá.
    Van altom is, tartom őket tíz körömmel. 🙂

    De mégsem örülök felhőtlenül:
    – Meggyőződésem, hogy a Bitcoin az altokkal együtt képez egy erős, jól működő, nyüzsgő “ökoszisztémát”.

    – Semmi értelme ICO-zni. Nulla. Annál is kevesebb. Augusztus-októbert részben icózással töltöttem, veszegettem coinokat, de csak óvatosan. Szerencsére. Mert mészárlás zajlik. A megszerzett tudás, az élmény, hasznos és élveztem is ezt az időszakot. De pénzügyileg értelmetlen. Sem az ICO során, sem tőzsdére kerüléskor tokeneket venni. Már működő, ígéretes projektek tokenjei is zuhannak.

    Nem mostanra gondolok, hanem még az ezt megelőző időszakra. Felfogni nem tudom, miként történik meg, hogy ICO árfolyam alatt nyit a tőzsdén. Akik ingyen kapják, már teszik is ki eladásra? Vagy mi zajlik? Ennek így semmi értelme.

    – Egyre nagyobb a gyanúm, hogy itt a pénz nem a fork miatt áramlik Bitcoinba. Ennyi pénz tulajdonosa nem “tudhat” a forkról.

    Fork előtt eladni? Mi van, ha megy tovább utána? Fork után eladni? A zavaros, káoszos órákban, napokban? Tartani? Mi van, ha megreccsen a Bitcoin?

    Így arra jutottam, hogy nem veszek már többet semmit. Várok az ítéletnapra és meglátom, mit hoz a köv. időszak. Variance, ígértél egy elemzést a Segwit2X eseményről, nagyon hasznos, fontos lenne. 🙂

    • ICO presale ár alatt azért nem szoktak nyitni a tokenek a tőzsdén, a többség meg megkockáztatom még ott vásárolt be.

      Egyébként meg logikus a magyarázat, amikor az ICO-kba beszálltak, még nem volt egyértelmű, hogy ekkora mészárlás lesz az altok piacán. Most viszont teljesen tiszta az irány, legalább forkig altok le, BTC felfelé. Szóval inkább stoplossol mindenki és ugrik fel a BTC vonatra.

      Ha trader vagy, jobb kiszállni 10% bukóval és bekaszálni 20-30% hozamot az alternatív befektetéssel, aztán visszaülni az eredetibe az alján, mint végigizgulni az 50-60%-os bukót, és reménykedni, hogy valamennyire mégis visszamászik az árfolyam a fork után.

      Persze én nem vagyok trader és ezért balek módjára végignézem, ahogy elfüstöl szép lassan az altokba tett játékpénzem. Egész szórakoztató. 😀

      Aki eddig nem tette, fork előtt esetleg érdemes lehet beszállni az altokba.

    • En 40% BTC-ben vagyok, es ma vettem OMG-t 5.8$-os aron. En is tartom az altokat. Majd azoknak is eljon az ideje hamarosan.

  6. @Cryptopresence Azért a Red Pulse-szal szépet lehetett szakajtani. 🙂

  7. hoppá! hogy áttörte a 7000$-t 😀 😀 Bittrex árat figyelem, mondom lehet sok lesz most a 7k, de nem heheheee 😀 D:

  8. Beteg, ami itt folyik épp.
    Polon nézem az árfolyamot, és ami érdekes, hogy az eladó BTC száma is csökkenő tendenciában van, ami meg még inkább felhajtó hatású.

    Meglátjuk mikor fullad ki ez a bullvonat. Ha így megy tovább meglesz a 10k év végéig

  9. Szerintem sokan arra vártak (többek között én is), hogy a BTG fork után BTC le 4400-ig, alt-ok fel. Majd a 2x fork-hoz közeledve alt-ok le, BTC fel. Volt ugyan BTC le, alt fel, de előbbi csak 5100-ig, és ott sem maradt pár óránál többet.

    Mivel jómagam is alt-ban ragadtam, nem marad más hátra, mint … HODL! 🙂

    • +1
      4400-ra én nem számítottam azért, de alig volt korrekció, a fene egye meg. 😛
      Itt most egy duplázós vonat szépen elzakatolt.

  10. Mekkora arányban lehet most egymással a fiatból beömlő és az altokból átmozgatott pénz? Érdemes lehet hardfork előtt az ingyen b2x-et beáldozva átvándorolni teszem azt LTC-re, vagy már akkora a BTC külső forrásokból való növekedése, hogy nem fog senki visszavándorolni a fork után altokba?

  11. Ok hogy száguld a btc, de mi történik a sokak által shitcoin-nak titulált Bcash-el?

  12. Forkolódni készül a Bcash..Ez a BTC elmegy most 8-9 ezerig szerintem. Aztán mi a bánatban kéne átvészelni a lejtmenetet? Milyen kriptoban? USDT nem játszik..Eddig úgy látszik, hogy ez most a második 3. Elliott hullám a legnagyobb, már ha a Goldmanes Elliotot akkor ott lezártnak tekintjük. Ti mibe menekülnétek a várható zuhé idejére? Annyira nem jó végignézni a lefelét is. 🙂

  13. Én már azon gondolkodtam, hogy most egy vagy két nagytulajdonos magától veszi és magának adja el a tőzsdén a bitcoint, így felverve az árát, veszteség nélkül, de ami a fontos, ha véletlenül valaki elcsíp a pakkjukból egykis részt, azon viszont halálra keresik magukat.
    Nem tudom, hogy ez a forgatókönyv a valóságban működhet -e, de más magyará
    zat a töretlen emelkedésre nincs.
    Két héttel ezelőtt majdnem beszálltam a kriptokba, de jó, hogy megint visszafogtam magam. Persze nem a bitcoinba, ott már nagyon nagy a rizikó.

  14. A BTC napok ota tarto szarnyalasa engem szkepticizmussal tolt el. A Segwit2x HF szerintem sok ember szamara fajdalmas pillanatokat fog okozni. Egyelore en tavoltartom magam a BTC-tol. Bar meg nem ment le a nap, de erdemes rapillantani a BTC mai chartjara. Felugrott $7500 kornyekere, majd egy gyonyoru shooting start produkalt. De persze ez csak az en predikciom…

    • Napok?… Hetek óta tartó szárnyalás. Hasonló véleményen vagyunk, nagyon bizonytalan számomra is a helyzet Segwit2x körül. Inkább kimaradok belőle még akkor is ha nem kapok “ingyenpénzt”. Altok meg tovább esnek, megpróbálom valamelyiknek az alját elkapni.

      • Ha igy vesszuk, akkor lassan mar ket eve kitartoan szarnyal:). A BTG is hozzott egy kis visszatesztet a bitcoin eletebe, szerintem a kovetkezo fork is hasonlo forgatokonyv szerint fog lezajlodni. Bizom benne, hogy a hamarosan bekovetkezo FUD az erteket kepviselo altok javara billenti a merleg nyelvet.:) Ugyhogy kulonosebben nem zavar, hogy most sullyed az arfolyamuk, en kivarok.

  15. Krakent egyébként szoktatok használni? Ha igen akkor melyik részt használjátok a rendes UI-t vagy a béta, chartos verziót? Engem állandóan lesz*pat ez az oldal, nem tudok berakni egy sima ordert 10. re sem, a béta felületen api unavaiable-t ír, a rendes UI-n pedig Your order may have failed. Please refresh the page and check your orders. Contact support if necessary. ezt. Scriptel lehet csak használni ?

    • Én használtam sokat, de ha balhé volt, ko lett az egész oldal, de még az api is. Ők is tudják ezt régóta, semmi se történik. Azt mondják van ott a nagyoknak külön rendszer, egy kis előny a kicsikkel szemben, lehet ezért se lesz semmi változás. (lehet csak kitaláció) Átjöttem bittrexre, ha nagy a forgalom ez is lehet lassú, de legalább működik. A kraken is maradt, ha euro kell, onnan könnyen tudok utalni bankszámlára.

      • Külön rendszer biztos nincs a nagyoknak, scriptek biztosan vannak. A script egyből küld és kap infot a szerverről anélkül hogy letöltené az egész UI-t. Maxium előre megírt scriptek vannak a profiknak, amit ők csak paramétereznek.

        • Dede, van külön rendszer. Úgy hívják, hogy darkpool. A lényege, hogy nincs publikus orderbook és emlékeim szerint 50BTC feletti ügylet a minimum, viszont mivel nincs orderbook így csak limitpriceolni lehet, ergo kevésbé érzékeny a piaci manipulációra. A kraken egy kb 3-4 éves vacak pythonban összehackelt scripthalmaz, amit egyébként folyamatosan próbálnak lecserélni modern alapokra, de egyelőre nem jött nekik még össze az upgrade. A kraken API-t szintén el kell felejteni, ha krízis van instant kikapcsolják. Tehát a scriptek sem mentenek meg semmitől… Ilyen ez.

          • Vagyis legegyszerűbb exchanget váltani. Nyugalmi állapotban meg ha működik az oldal akkor váltani eurora. Esetleg tudtok még olyan exchanget ahol van euro alapú kereskedés? Köszi az infot!

          • Vagy egyébként milyen exchange-t ajánlatok, ami működik ha éppen indul egy nagyobb momentumú trend? Bittrexet használok még de a múltkori hír, hogy zároltak pár accountot és választ se adtak, hogy miért kicsit megrázott és kiutaltam onnan mindent. Bitfinex?

          • GDAX. Ők a Coinbase “alá” tartoznak, a kereskedős felületük. Nekünk HUN-ból EUR-t lehet kiutalni Coinbasre. Onnan áttenni GDAX-ra (ingyen természetesen) és venni a hatalmas nagy kínálatból: Bitcoin, Ethereum, Litecoin.
            Viszont ingyenes a coin kiutalása bárhova.
            A felületük bűn ronda. Nagyon fapados.
            Hiába, a TradingView a legjobb és az a pár exchange (pl. bitfinex), amelyik az ő chart-ját használja.

        • OTC vagy a dark pool a nagy balnak ‘jatszotere’.

    • A Kraken, amikor fontos lenne akkor simáncsak nem működik. Se az api, se a webes felület. Én is futottam egy kört a kraken supporttal, szentül megígérték, hogy fejlesztenek. Na persze. Majd holnapután… 🙂

  16. Kraken ma katasztrofa lassu. Soha sem igazan gyors, de ma valami gyalazat.

  17. Bitstamp valaki?
    bankkártyás fizetésnél 250$ -ért vettem tegnap bitcoint , de csak 230-ért vett tulajdonképpen ugyanis 20$ !! a tranzakciós dij?! 100$ befizetésenként 8$ von le

    • Ehhez képest simán jobban jársz, ha localbitcoin-on vagy akár direktben valamelyik hazai váltóban (pl mrcoin.eu) veszel, esetleg Bitcoin ATMből. Ennél mindegyiknek jobb a comissione.

  18. Megérne ez is egy magyar postot..

  19. Én bevásároltam 15 féle altból még júniusban, amikor a legmagasabb volt az áruk, de én 5 évre vásároltam, úgyhogy nem érdekel a mostani áruk, én ráérek. Ha akkor sem lesz jó az áruk kiszállni, majd csak lesz valamikor valami velük. Addig is hajrá BTC.

  20. Ez magyarázatot adhat a B Cash rejtélyes száguldásának.

  21. Amúgy nagyon kíváncsi lennék milyen okok húzódhatnak meg, ez a sok kamu fork mögött..

  22. Mit gondoltok, ETC-t érdemes a mostani áron #HODL-olni? Vagy inkább vegyek az árán BTC-t vagy BCH-t? Vagy egészen mást? 🙂

    • Ez engem is érdekelne, van pár tucat a zsák alján 🙂

    • En egyiket sem. Bitcoin koruli forkmania engem nem tolt el jo erzesekkel, igy a BTC-vel egyutt kiestek a pixisbol, mert eleg keplekenynek vélem a jelenlegi helyzetet. Talan a Segwit2X utan atgondolom, de akkor is max. a BTC iranyaba. Az ETC sem kulonb kis DAO dramaval fuszerezve. Lehet kicsit konzervativ vagyok, de nekem ETH es ZEC for the win. Vannak jo kilatasok relative ujdonsult altok tekinteteben, pl. NEO, OMG, stb., de egyelore nem akarom ezekkel szinesiteni a portfoliom. Amugy egyeni dontes, hogy ki mit favorizal szimpatia, kockazatturo es megfelelo money management kepesseg fuggvenyeben. Mivel a piac mozgasa elore nem lathato, igy a tokeletes dontest senki sem fogja tudni megmondani, joslatokba meg nem erdemes bocsatkozni.

  23. átléptük a 200 milliárd usd-s piac méretet is 🙂

  24. @Variance Az ápdétnél a cikkhez vezető link lemaradt. 🙂

  25. Érdekes látni, hogy a BCH árfolyam az 570 eurós szintről folyamatosan visszapattan. Gondolom sokaknak be van állítva egy sell order erre a szintre, ezért nem tud tovább emelkedni.

  26. Mindennek dacára ma rendesen elszállt a B2X árfolyama. Az eddigi 0.18 BTC-hez képest most már 0.27, de 0.3 felett is járt.

  27. “Az erről szóló cikket itt találhatjátok meg: -link-”

    Nincs link.

    • Szerintem Csaba viccnek szánta:)
      Megválaszolva az általa feltette Make sense? kérdést. Válasz: Makes no sense

  28. Sokan várják a nagy beesést, de azt sokan elfelejtik, hogy ez nem is régen már megvolt..5000-ről 2900 -ra kb. Azért mindig ne essen már be radikálisan nem ez a dolgok természete. Én is várok egy nagyobb korrekciót 8-9 ezer körül de nem ennyire durvát. Egyébkén, hogy mennyire az elején járunk..: 100 000 új felhasználó egy nap alatt, azért az nem semmi..és csak egy tőzsdén.

    https://cointelegraph.com/news/bitcoin-exchange-coinbase-adds-100000-users-in-24-hrs-shows-surging-interest-in-crypto

    • A kínai ügy miatti esést külön kellene kezelni. USDT: Most néztem, 2017 jan végén még csak 15millio volt ebből, most meg kb 487millió. Szénné keresik magukat..

  29. Hogy működik ez a USDT dollár? Megjelenik egy Bitfinexes eladó aki az aktuális USDT/BTC, USDT/altcoin árfolyam közelében kínál eladásra 25milliót belőle?

    Elméletileg USDT/USD kereskedés nincs ugye? Miért van az hogy ha nézem az árfolyamát akkor vannak benne ingadozások az igazi dollárhoz képest (pl. volt hogy 0.93 USD-t ért csak).

    • Gyakorlatileg, ez egy kicsit nem olyan mintha otthon nyomtatnék dollárt majd bevinném a bankba és elutaltatnám a Coinbasere majd vennék rajta bitcoint?

      Ha valaki így beönt 25 milliót (és össszesen 487 milliót) nem kéne ennek levernie az USD árfolyamát az összes coinhoz képest?

      Érdekes ez a kapcsolat az USD és USDT közt. Mert gyakorlatilag mindenki úgy tekint rá mint az igazi dollárra viszont nem az ebből azért sokkal kevesebb van mint az igaziból. Mi van ha hiány keletkezik belőle? Ilyenkor ugye fel kéne mennie az árfolyamának a dollárhoz képest is. Ezzel kompenzálják hogy beöntenek egy csomót a tőzsdére?

    • A gyakorlatban jellemzően megjelenik egy rejtélyes kereskedő a kibocsájtás után rövid idővel, aki ORDENÁRÉ nagy pozit vesz fel a kibocsájtott USDT értéke körül, tőkeáttétellel. A manőver szépen kirúgja az ellentétes poziban ülők alól a széket és az addig bizonytalanul oldalazó BTC szépen elindul a kívánt irányba, utána meg már viszi a piaci momentum tovább.

      Az elmúlt 1 hétben az oldalazó/korrigálni készülő BTC-t éppen felfelé sikerült így meglökni, kétszer is.

      >Elméletileg USDT/USD kereskedés nincs ugye
      De van pl. a Krakenen, pont ezért billeg a $1 körül az ára. Bitfinexen ha jól tudom 1:1 váltják, onnan meg az arbitrázsőrök maguktól szépen megoldják, hogy más exchangeken se legyen nagy félreárazás.

    • Van USDT USD kereskedés. kraken.com

  30. Kevéske ETH-mat tervezem Nov 16. előtt beváltani GDAX-on BTC-be. Kapok BTCGoldot (ingyé), BTC-t vissza rakom ETH-ba (félek hogy lezuhan a BTC egy erőset), gold meg marad, majd lesz vele valami.

    Bolond vagyok és kezdő? vagy csak az utóbbi? mi legyen?

    • ** nem goldot, bocsi, Bitcoin2x-et

    • Szerintem van komolyabb realitása annak, hogy a BTC ára megsínyli a hardforkot. Erre akár spekulálni is lehet, de nagyon komoly gond kellene ahhoz, hogy egy az esetleges beesés komolyabban elhúzódjon.

      • Egyetértek. A hardfork miatt egekbe pumpálták a Bitcoin árfolyamát, a múltkor beszakadást vártam, ez nem történt meg, most nagyobb esélyt látok rá.
        Másfelől amióta forkolják a Bitcoint azóta eléggé elszállt az árfolyama, ellentétben az altcoinokkal, amik stagnáltak gyengültek július óta folyamatosan. Előtte az altcoinok árfolyama volt az egekben. Ha lehet ezekből következtetést levonni, akkor hamarosan ismét trendforduló lehet.
        Vagy ahogy mondani szokták, “akkor kell venni, amikor mindenki elad”, és persze fordítva is igaz.

    • A BTG fork október 25-én volt. Ami november 15-én lesz az a Segwit2X és egyéltalán nem biztos hogy lesz ingyenpénz. Viszont ami biztos hogy lesz az nagy bizonytalanság és zűrzavar. Valószínűleg utána komolyabb korrekció lesz a BTC-ben, pont azért mert sokan spekulálnak ugyanarra. Emiatt nem javasolnám most a BTC vételt. Rövid távra inkább a BCH-t. Miután pedig elül a BTC körüli zaj hamarosan el fog jönni az ETH ideje is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *