Már megint vannak nyitott pozícióink!

A INLOCK és a mögötte álló keretrendszer (Variance Platform Modules) fejlesztése őrült tempóban zajlik, ami miatt egyre kevésbé marad érdemi időnk kutatás-fejlesztésre. Ennek pótlására keresünk szakértőket.

Egy kripto piaci szereplőnek elemi érdeke, hogy a fő funkcionalitása mellett képes legyen folyamatosan követni az aktuális trendeket is. Ezek egyik fontos pontja a különböző újabb és újabb blockchain technológiák implementálása, ezáltal megnyitva az adott technológia holdudvara felé is a kapcsolódási lehetőségeket.

A blockchain szakértőink feladata, hogy megvizsgálják, megismerjék és a fejlesztőink számára specifikálják, hogy miként tudnánk a létező legegyszerűbben kommunikálni az adott blokklánccal. Úgymond, hogyan tudnánk a legegyszerűbben integrálni azt a saját keretrendszerünkbe.

A szakértővel szemben nem elvárás, hogy tudjon programozni, bár kétségtelenül komoly előny, ha a specifikációja alapján akár el is tudja készíteni az integrációt. Elvárás ellenben, hogy az adott cél blokklánc publikusan elérhető információi alapján képes legyen elkészíteni a specifikáció.

A munka jellegéből fakadóan akár eseti együttműködés, akár tartós munkaviszony is szóba jöhet. De mivel kutatási jellegű munkáról beszélünk, így a feladat tökéletes lehet olyan diákoknak is, akik hosszabbtávon blockchain technológiákkal akarnak foglalkozni.

Hogyan lehet elképzelni a konkrét feladatot: Adott egy új blokklánc, aminek az integrálását szeretnénk megvizsgálni pl az INLOCK kapcsán. Legyen ez most az egyszerűség kedvéért a Solana.

Ahhoz, hogy a keretrendszerünk képes legyen fogadni bejövő utalásokat a következő információkra van szükségünk:

  • Mik a Solana blockchain fullnode futtatásának feltétele, erőforrásigénye, működtetésének legjobb gyakorlata.
  • Hogyan néz ki az address formátum Solanan, hogyan tudunk készíteni Address validátort, milyen módon tudunk előállítani addresseket. Hogyan tudunk előállítani tömegesen addresseket/walleket?
  • Hogyan kérhető le, hogy készült-e már új blokk, illetve az finalizált-e.
  • Hogyan tudjuk kinyerni az új blokkból az összes tranzakciót és azok meta információit.
  • Hogyan lehet detektálni, ha érkezik egy utalás az egyik megfigyelt addressre.
  • Létezik-e non-standard transfer az adott láncon? (Lásd ETH-nál a contractból történő ETH utalás, illetve contractra utalás)

Ha az adott lánc a natív token mellett támogat tokeneket van peg-elt tokeneket, akkor ugyanígy szükség van arra, hogy miként lehet a token transfereket kiolvasni az új blokkokból.

Mindez ráadásul csak a deposit oldal, utána jön még a tranzakció készítés, aláírás, propagálás, nyomonkövetés, besöprés, aggregálás, fee optimalizálás, stb-stb. izgalmak.

Minden blokklánc egy-egy külön történet, aminek az alapos megismerése stratégiai fontosságú. Jelenleg a keretrendszerünk már natív módon tud együttműködni az alábbi blokkláncokkal: bitcoind és klónjai (litecoin, stb.), Ethereum és klónjai (pl Binance Smart Chain), Binance Chain, illetve további két egyelőre be nem jelentett folyamatban lévő újabb lánc.

Ha felkeltette az érdeklődésed a lehetőség, akkor küldj egy emailt az info kukac variance pont hu email címre!

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Dunakesziről dolgoznék távmunkában, ha megfelel nektek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *