Bitcoin: trendforduló ilyen gyorsan? Mint a mesében?

Gigászi harcot vívnak a héten a bull és a bear hírek a sajtóban. Miközben még tegnap délután is vérben tocsogó kripto piacot vizionált a hazai pénzügyi sajtó java része (velem együtt) a kínai ICO szabályzásból kiindulva, addig egy bull pattern jeleit láthattuk egész nap, mely miatt szépen ki is lépett az árfolyam a bearish sávjából. Ha tényleg képes a bitcoin árfolyama stabilan kilépni a bearish sávból (és ez itt egy nagy HA), az azt jelenti, hogy a bitcoin befektetők nagy részét egyszerűen hidegen hagyják az aktuális trendet befolyásló akár pozitív, akár negatív hírek. Ezen egyébként nem is nagyon lehet csodálkozni. A bitcoin egy 8 éves történet, melynek piaci árfolyam alig 3 hónapja lépte át a bűvös $2000-os szintet. Hova is kellene kapkodnia a régi vágású befektetőknek?

De ha már a piac befolyásoló hírek: a pozitív hírek között mindenképp vezető helyen áll a tegnapi bejelentés mely szerint az Orosz hatóságok elsőként hivatalosan is engedélyeztek egy kriptovaluta tőzsde létesítését (Voskhod).

Amire ma érdemes figyelni: perceken belül kipörög a bitcoin aktuális difficulty periódusa, melynek hatására kb 4,5%-kkal növekedni fog a főlánc nehézségi szintje. Napok óta szinte folyamatosan üres a btc mempoolja, de perpillanat mindösszesen 16% a DARI előnye a btc láncnak a bitcoin cash-sel szemben. Magam részéről azt gondolom, hogy ez a difficulty korrekció hatására nem fog érdemi változás történni a profitábilitásban, és maradnak a bányászok a BTC láncon, de ha figyelembe vesszük azt a spekulációt, mely szerint néhány pool esetleg használhat ASICBOOST-ot, akkor a difficulty adjustmentet követően nagy mennyiségű hashing power mehet át a bitcoin cash láncra.

A mostani tempó szerint a Bitcoin Cash lánc difficulty retargetingje csak 7 nap múlva esedékes, azonban ezen sokan változtathat ha hirtelen jelentős mennyiségű erőforrás tódul át a nagy-blokkos láncra.

clickre nagyobb…

Rátekintve az árfolyamra: Az 5000-es csúcshoz képest nézve az árfolyamot perpillanat egy váll-fej-váll alakzatot látok bele a chartba. Bár érdemes figyelni a volument is, ami a fej csúcs óta folyamatosan csökken és látszólag az újabb váll kirajzolódásánál sem növekszik jelentősen.

Ha bárkit hajt most a #FOMO, akkor szerintem érdemes kivárni bármilyen lépes előtt, hogy megrajzolódik-e a teljes váll-fej-váll alakzat, ebből még egyelőre bármi lehet.

[commercial_break]
Bookmark the permalink.

36 Comments

 1. Beszéltük itt már korábban: Ahogy “öregszik” a Bitcoin, úgy válik ellenállóbbá a hírekre. Régen a padlóig zuhant egy botrány miatt. Ma már csak korrigál.
  Persze még simán lemehet – nem értek hozzá. De én úgy látom, hogy nem fogja megtenni.

  Egyrészt itt már “utcai pénzek” is vannak. Olyan emberek pénzei, akiket nem érdekel a technológia, csupán befektetni akarnak. Fogalmuk sincs, mi történik éppen Kínában ICO ügyben.

  Ezen kívül kiépült egy többszáz koinból álló világ, mely nem feltétlenül ellenfele a Bitcoinnak. Tegnap olvastam egy érdekes gondolatot: A Bitcoin köré kialakult altcoin “udvar” még jót is tesz neki, mert leveszi a válláról a terhet. Azt a terhet, hogy egyedül viseljen el minden rossz hírt. Kiegészítik, erősítik egymást.

  • Tegnap este pont azt láttuk, amit írsz. Most épp BTC -5% körül van, az összes többi az első 20-ból -10-20% között.

 2. Nagyon jókat írsz, ezt meg is kell köszönnöm, viszont szerintem a market alakzatból prekoncepcionálni nem túl szerencsés. Sokáig nézegettem a ‘market stílust’ a gdax -on és úgy vélem ott is pont úgy mennek a dolgok mint a normál életben, van jó néhány cápa aki méreténél és éhségénél fogva meghimbálóztatja a görbét mikor kiokád egy nagy halommal abból amiből korábban nem sokkal olcsóbban bezabált. A többi kishal csak csipeget. Utána nézek hátha írtál a marketekről mert kíváncsi vagyok miért tekintesz a kraken -re amolya etalonként. Ugyan én kezdő vagyok de pár hete elkezdtem átolvasni az oldalak szabályzatait és a cb/gdax fogott meg, nyilván kisebb a mozgástere mint más piacoknak de átlag halandónak bőven elég.

 3. Ezt ól benéztem mert ebben a cikkben a Bittrex képe van 🙂

 4. Sziasztok! Nagy köszönet variance-nek ezért a hatalmas és igényes munkáért!!! Első kommentem a fórumban és bár off topic, de sajnos sok mindenkit érint: az OTP betiltotta a kriptotőzsdékről a visszautalásokat. kit tudtok ajánlani bankot, akivel (még) lehet dolgozni. A bitstamptől ezt kaptam: “we are unable to give any advice as to which bank you should use, we can inform you that to our knowledge the Reiffeisen Banking Group, as well as Standard Chartered Bank, Deutsche Bank, and Commerzbank, do not process bank transfers that originate from bitcoin related businesses.”

  • Na ez érdekes. Nem tudtam erről. Én utoljára több hónapja utaltam vissza pénzt, uhogy nem kifejezetten releváns a tapasztalatom. Ha valakinek lesz frissebb információja, akkor biztos megosztja.

  • Ez nagyon durva. Kezdik szorongatni a Bitcoint? OTP-s vagyok, eddig nem utaltam vissza. Vajon kifelé még megy?

  • Sziasztok! 1-2 hónapja próbáltam Raiffeisenre és OTP-re is visszautalni Euro-t.
   Egy éve még simán ment mindkettő banknál, de most már egyik banknál sem lehetséges a SEPA visszautalás. OTPnél még működött a international bank wire. Annak az a hibája, hogy sokkal nagyobb a tranzakciós költsége.
   Jelenleg Zala takarék banknál nyitottam számlát és küldök oda-vissza összegeket. Eddig gond nélkül megkaptam az összes SEPA Euro visszautalásomat.
   Bízom benne, hogy ez így is marad!

 5. Raiffeisenrol utaltam Krakenre mult penteken, mukodott. Kifele meg nem probaltam.

 6. Ezek szerint nem is fog menni.

 7. A bitcoin automata kiadja a kp-t a bitcoinodért pesten.

 8. Sziasztok, folytattam tovabb a kutakodast. A kiutalast mar most is monitorozzak, kb. 4000 eur utalas felett szigoruan monitoroz a compliance, nemcsak otp. Hivtam mas osztak bankot Bank of Burgenland. Eddig rugalmas volt de nem fogad penzt kriptotozsdekrol. Ugy latszik osszefogtak az europai bankok? Sajnos ez mar nem osszeeskuves elmelet hanem valosag. A Monaco card terveinek megvalosulasara ezek utan nagyon kivancsi vagyok. Gondolom a kripto alapu prepaid kartyakat is be fogjak tiltani.

  • Szerintem nem kell mindenhol összeesküvést látni. A Bankok azt látják, hogy tetemes mennyiségű pénz áramlik ki egy konkrét irányba (crypto tözsdék). A crypto piacok megítélésére rosszul hat annak szabályozatlansága és a tény, hogy egylőre nagyon nem is definiált. Ilyen szempontból a bankok nemes egyszerűséggel egy kalap alá vonják az internetes szerencsejátékok, piramisjátékok, stb. szinten, tehát jogosan megpróbálnak fellépni ellene. Ennek egyik eszköze az awareness (ügyfelet felhívják kiutalásnál és jelzik neki a crypto pénzek veszélyeit), másrészt pedig, hogy nem engedik visszafelé jönni a pénzt.

   • Ez rendkívül “kedves és figyelmes” tőlük, de akkor hogyan tud valaki kivenni belőle pénzt?
    Egyébként nem találok róla írást, állásfoglalást sehol. Az OTP chat kisasszony nem tud róla, hívjam fel őket munkaidőben, amikor valaki okosabb ébren van.

 9. Neteller és Skrill online pénztárca nyitása is egy lehetőséget, ezekre lehet befizetni Bitcoin-nal (jelenleg…remélem hamarosan NEO-val is:) ). Ezekhez a számlákhoz kaphatsz dombornyomott mastercard kártyát.

 10. Felhívtam az OTP-t. Nincs hivatalos állásfoglalás a témában és elvileg megy a visszautalás. Na, majd kiderül.

 11. Mi történik megint a tőzsdén? Csak azért mert péntek van nem kéne már megint pánikolni… vagy van valami a hétvégén kívül is amiről nem tudok? Mi ez a durva esés?

 12. Én nem tudom, de variance biztos tud valamit. Még jó hogy pont csak eurom van..
  Megint usa munkaidő 😀 “Mi döntünk kispajtás”

 13. De jó poén volt…. Mondjuk azért elgondolkodtató, ráadásul az kicsit gáz, hogy egy fake hír beborítja a teljes kriptopiacot…

  • Beborította? 5-10% korrekció egy álhírre már beborítás? Szerintem ez csak “gazdasági erőfölénnyel visszaélés” esete. A crypto piacok befektetőinek egyre nagyobb részét hagyja hidegen bármilyen para bejelentés, azonban az újszülötteknek minden vicc új. Ezt láthatjuk immáron egy hete. Sokan ezen nagyon sokat nyernek…

   • Lehet tényleg szarul fejeztem ki magam, de mindenesetre egy emelkedő trendből egy rövidtávú esést azt vitathatatlanul csinált egy hír.

 14. Nem próbáltam, de elvileg működhetne, ha az ember a Transferwise-ra utalja ki a pénzt és úgy küldi tovább magának (amennyiben a tőzsdei számla is a saját nevén van). Már megy € -> € irányba is egy ideje.

  • “7alvoo” ezt írja a “Hazai banki körkép….” kommnentjében:

   A coinbase számlaszámát megadva az alábbi üzenet fogadott:
   “Sajnáljuk, de a TransferWise nem támogatja a Bitcoin vagy egyéb Kriptopénz alapú szolgáltatások részére történő utalásokat.”

   Ezek szerint ez a kaput is becsukták. 🙁

 15. Tudtommal transferwise sose működött meg az a számla nem a te neveden van, és úgy nem biztosíthatóak a különböző kyc, aml policyk amiket amúgy be kell tartaniuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *