“Azok a gonosz bitcoinosok”… hogy mik vannak

Éppen most hívtam a nagykert, hogy mi van már a berendelt 1000W-os EVGA tápegységekkel, mert már elvileg egy hete meg kellett volna érkezniük átvételre. Az ügyintéző kellemetlenkedve jelezte, hogy sajnos a minőségi tápegységekből (EVGA, stb.) 600W felett semmi készletünk nem lesz még közel egy hónapig. Mint az ügyintéző tájézkoztatott: “nagyon rákaptam erre a termékkategóriára és viszik a jó minőségű tápokat és videókártyákat mivel mindenki ráállt a bitcoinozásra.“.

A kapott infók alapján egészen június VÉGÉIG esélyem sincs megkapni a tápokat, az EVGA európai raktára is üresen kong, mivel a gyártók képtelenek voltak felkészülni erre a hatalmas rohamra.

Hogy mik vannak 🙂  Kis szinesként csatolom a jelenlegi 10 GPU-s mining rackem képét… Aktívan fejlesztés/bővítés alatt áll.

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. vendort megtudhatjuk? bitcoin nekem tul kockazatos mint befektetes, barkacsolni meg nem latom ertelmet hogy utanna par szaz EUR-t kinkeservvel banyasszak. Viszont a realgazdasagra is van ezekszerint hatasa a bitcoin oruletnek, lehet vennek vmi tech ceget ami tapegyseget gyart 🙂 (na jo azert jobban megfontolnam elotte)

    • Vendor alatt kire gondolsz pontosan? GPU kapcsán ugye a ATI Radeon az ami nullára van rabolva, de már az nVidia 1060 is komoly hiánycikk-ként van nyilvántartva sok helyen. PSU kapcsán EVGA 1000+-os tápok vannak nullára rabolva, komoly vadászat folyik egy-egy készleten lévő darabért állítólag. Nincs pontos rálátásom a valós készletekre, de tény, hogy ezeket az eszközöket nagyon nehéz itthon most megszerezni.

      Ha a vendor alatt a nagykert érted akitől jött az infó, akkor az egyébként a CHS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *