Szikrák!

Január elején egy kötetlen beszélgetésen fejtettem ki, hogy az idei első negyedév lesz a crypto történelem egyik legunalmasabb téli időszaka, ami látványos előjele lehet egy újabb korrekciónak… Nos így a negyedév végén illik értékeli az állításom és elismerni, hogy durván nagyot tévedtem (nem… nem a korrekcióban, hanem az unalomban). A tavalyi évi letargiával átitatott csipkerózsika álomból szinte pillanatok alatt ébredt fel majd az összes community csatorna és újra értelmes témák jelentek meg twitteren és redditen is. Mindeközben újra beindultak a “ki tud nagyobbat mondani” predikciók is a crypto piac újabb felfúvódása kapcsán. De a minden alapot nélkülöző felelőtlen igérgetéseken túl számos kézzelfogható jele is van hurrá optimizmusnak. Az egyik legjobb jel a Binance Token (BNB) hirtelen pumpája volt ezen a héten. Korábban már elmélkedtem a BNB különleges status quo-ja kapcsán, nos úgy néz ki valóban hatékony előjelző eszköze lehet a bear/bull ciklusoknak a legnagyobb exchange fee tokenje… Persze ne igyunk előre a medve bőrére.

A felpezsdülés kapcsán persze nem kell messzire rohanni. Elég csak megnézni a hazai kripto váltással foglalkozó vállalkozásokat. Sorra licitálnak egymásra a szereplők funkcióban és kínálatban. Előbb a Coincash jelentette be, hogy a honlapjuk megújítása mellett 42 újabb altcoinnal bővítették a kínálatukat és április 18-ig 0.99%-os költséggel váltanak a legtöbb coinjuk esetén.

Majd alig néhány nappal később a legnagyobb múltú hazai váltó a MrCoin jelentette be, hogy inkább nem apróznák el a dolgokat és potom 420 altcoint tesznek elérhetővé az ügyfeleik részére, melyet egyébként egy igen gusztusos és jól átgondolt módon tudtak vizualizálni a felületükön. Különösen örvendetes, hogy bár a CoinCash szakmai alapon összeválogatott 42 új tokenjébe még nem fért bele az INLOCK token, de a MrCoin kínálatában már elérhető az ILK token is, amivel gyakorlatilag megnyílt az első fiat-crypo kapu amin keresztül cryptopénzek nélkül is hozzá lehet jutni az ILK tokenhez. Ennél is örvendetesebb számomra, hogy a MrCoin rászánta az időt, hogy rendesen integrálódjon is az INLOCKhoz a TokenMarket OpenAPI-n keresztül, így gyakorlatilag a náluk keletkező orderek direktben hajtódnak végre az ökoszisztémánkban.

Az év első néhány hónapjában újabb 2 Bitcoin ATM került telepítésre Budapest utcáin és azt csiripelik a madarak, hogy egy hónapon belül egy újabb darabot is használatba lehet venni.

Azonban hogy teljes legyen körkép, akkor essék szó a Coinmixed váltóról is, ami az egyetlen hazai custodial wallet szolgáltatást is nyújtó fiat-crypto váltó (legalábbis én nem tudok másikról… ha mégis akkor kommentbe jöhet a korrekció). A tavaly novemberben startolt váltó aktuális újdonsága a saját affiliate rendszere, amelynek segítségével 30%-nyi jutalékhoz lehet jutni a platformon.

Persze a hazai váltók és az ATM-ek, csak a entry/exit pontjai a kriptoeszköz világnak. Sokkal nagyobb öröm számomra, hogy hírt tudok adni arról, hogy az ökoszisztéma számos más szintjén is vannak itthon komolyabb előrelépések. Talán a legkiemelkedőbb eredményt a wasabiwallet érte el, ami kapcsán szerintem nagyon sokan nem is tudjátok, hogy magyar fejlesztő csapat áll a projekt mögött. Külön öröm számomra, hogy a csapatban ott van nopara73, akinek bitcoin privacyvel kapcsolatos írását potom két éve én is leközöltem itt a blogon. Ádám (nopara73) személyében az egyik legelvetemültebb privacy orinted bitcoin devet volt szerencsém megismerni. Aki az elmúlt években ott volt a Samurai wallettől kezdve a ZeroLinken keresztül az összes komolyabb mixer wallet fejlesztésben. A wasabi a tavaly nyári indulása óta minden kétséget kizárólag az egyik legnépszerűbb privacy bitcoin wallet. Nem véletlen, hogy alig fél év alatt majd 20 ezer bitcoinnyi tranzakciót biztosítottak a srácok.

Ha már wallet, akkor ne feledkezzünk meg a másik hazai wallet projektről sem, a FusionWalletről. A Fusion egy teljesen ingyenes trustful wallet, aminek egyedisége, hogy az égadta világon semmilyen személyes adatot nem tárol a felhasználóról, viszont minden tranzakciót a saját FusionPay rendszerén keresztül bonyolít. Külön öröm a projektet bemutatni a blogon, hiszen a wallet mögött iFA áll, akinek nem kevés munkája van az INLOCKban is. Többek között az ő keze munkája az INLOCK token smart contractja, de az INLOCK exchange moduljának automatizmusaihoz is sokat adott hozzá.

Nyilván így a cikk végén hosszan lehetne elmékledni az INLOCK hatalmas újdonságairól is, de ezúttal nem szeretném elvenni a többikről a reflektorfényt. Jó látni, hogy a bear market ellenére (vagy éppen pont azért?) itthon is komoly fejlesztések és termékek indultak el.

Bookmark the permalink.

6 Comments

  1. Nem úgy volt, hogy szeptemberig csak az Inlock platformon lehet kereskedni az ILK- val ??

    • Nemcsak, hogy úgy volt, de ez továbbra is így van. Ahogy a kommunikációban is írtuk: semmilyen módon nem facilitáljuk, hogy bármilyen exchange is belistázza. Persze ha bármely exchange vagy helyi váltó ezt mégis megteszi, attól még nem esünk kétségbe. Az INLOCK token egyébként már tavaly december óta be van listázva az egyik legnagyobb DEX-en is.

  2. Köszi a reménysugarat 🙂

  3. Azt továbbra is tartod, hogy jön még korrekció?
    Én úgy gondolom, hogy 3k alá ha le is megy a BTC, csak rövid ideig fog ott tartózkodni.

  4. Polispay, , crypto.com, coinsbank, bankkártyás megoldásokról a véleményed szívesen látnám egy cikk formájában!

  5. https://www.wsj.com/articles/cboe-abandons-bitcoin-futures-11552914001

    el lehet játszani a gondolattal : a btc futures bevezetése kijelölte a btc tetejét… ez meg lehet az alját..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *