Ilyen egy megalapozott üzleti döntés

Aki ma korán kelt, az minden bizonnyal észrevehette, hogy a Bitcoin Cash EDA (Emergency Difficulty Adjustment) nem egészen úgy zajlott le, ahogy azt várhattuk volna, a korábbi két eset alapján. Az EDA láncot megszakítva, a BTC.top bojkottálta a difficulty droppot három jó helyen elhelyezett blokkal (#483844, #483845, #483846).

Eredeti bejegyzést: -link- . Angol átirat (/r/btc): -link-

Alább Zuho’ Er Jiang, a BTC.top pool vezetőjének interpretációja a történtekről:

Azt a bizonyos három blockot (483844, 483845, 483846) big blockerek bányászták, a három block célja az volt, hogy tartsuk a BCH mining rewardják egy picivel a BTC alatt. Így a masszív hashpower beáramlás ne tudja eredményezni a BCH lánc rewardjának idő előtti feleződését. Már az előző akalommal is szerettük volna megakadályozni az EDA alkalmazásának gyakorlatát, de akkor azt sajnos átaludtam.

A masszív hashpower beáramlás bár kétségtelenül egy látványos PR fogás, de extrém gyors block generálást és túlfizetett bányászati jutalmakat eredményez.

A Bitcoin Cash előnye, szemben a BTC-vel a kapacitása (gyors konfirmálás alacsony költségekkel), ezt a győzelmet csak hosszútávon tudjuk érvényesíteni, nem gyors nyerészkedéssel.

Az akciónak eredményeként a Bitcoin Cash lánc difficultyja csak 120G-ig esett le, így perpillanat az árfolyam különbség miatt a Bitcoin lánc minimálisan profitábilisebb (cca 15%-kal). Ezt az előnyt azonban hamar elveszítheti, ha realizálódik az a korrekció a bitcoin árfolyamában, ami az elmúlt hetek oldalazgatása után eléggé a levegőben van. Mindenesetre ami most a jó hír: A két láncon fej-fej mellett készülnek a blokkok.

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *