Erre mondják, hogy nem kellett volna csesztetni…

Ilyen ez… Az elmúlt két napban újabb fordulatot vett a Jihan Wu nevével fémjelzett rockopera. Jihan interjút adott egy koreai gazdasági műsorban, amiben válaszolt néhány olyan konkrét kérdésre is, ami már-már a piacbefolyásolás határait súrolgatja. Márpedig a piac imád befolyásolódni, elég csak ránézni a btc chartra. Ha Jihan azt mondja, hogy aug 1 után zuhanni fog a BTC, akkor a piac inkább nem várja meg ezt, hanem elkezd kitárazni. Johos lehet a kérdés, hogy ki ez a Jihan, túlmenően azon, hogy a legnagyobb bitcoin ASIC hardver gyártó cég vezetője és túlmenően azon, hogy a kínai bányatársaságokat tömörítő érdekképviselet és lobbi hatalom vezetője, továbbá a keze alatt van a bitcoin PoW hashing powerének majd 36%-a. Mindezeken túlmenően a srác (Jihan Wu) Kínában crypto körökben nagyjából olyan név, mint a Steve Jobs a nyugati világ számára… Szóval ehhez mérten kell értékelni a szavait.

Két szakaszt emelnék ki az említett interjúból, ami érdekes lehet mindenki számára:

Q: A Bitmain (JHW) akarja irányítani, vagy egyáltalán bele akar folyni a BCC (Bitcoin Cash) történetbe?

A: A cég befektetőként bevonódik, de irányítani, üzemeltetni nem kívánja azt.

Q: Hallhatnánk valamiféle jóslatot a BCC kapcsán?

A: Hasonlóan az ETH/ETC-hez, a BTC és a BCC árfolyama is hasonló trendek mellett fog alakulni függően a piaci turbulenciáktól. De egy idő után mindez stabilizálódni fog és minden visszatér az eredeti növekedési pályára. A BTC követni fogja a SegWit által kijelölt utat, a BCC pedig a bigger block koncepciót. Hiszem, hogy a BCC értéke meg fogja haladni a BTC értékét

forrás: https://twitter.com/APACllc/status/890041846709092354

További érdekességek az interjú kapcsán:

  • A LiteCoin és a Dash mellett a bitmain aktívan vizsgálja a lehetőségét annak, hogy az Ethereumhoz is készítsenek célhardvert, ehhez aktívan egyeztetnek az NVIDIA-val egy spéci megoldás kapcsán. (Eth ASIC?)
  • A SegWit kapcsán számukra továbbra is a legfőbb cél a “2x” part, azaz a novemberi 2Mb-os block hard-fork megvalósítása. Isten óvjon mindenkit attól, hogy ebbe bekavarjon…
  • Jihan szerint augusztus 1-et követően a BTC árfolyama pont olyan szinten fog bezuhanni, mint anno az ETH és ETC szétvállásakor.

És a legbetegebb szakasz:

Szóval röviden a lényeg: Mindenki (ázsiai befektetők) szegény Jihant hibáztatja amiért elárulta a $BCC-t azzal, hogy nem állt egyből mellé, de ez nem az ő hibája. Ő soha egy szóval sem mondta, hogy részt akar ebben a játékban venni, ez mindig is csak egy vészforgatókönyv volt.

Most komolyan egy kicsit megsajnáltam… (irónia off)

[commercial_break]
Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Az hogy a hashing power 36%-a az ő kezében van nem okoz bizalmatlanságot a BTC piacán az 51% attack miatt?
    Amennyiben mégis beállna a BCC mögé, ott nem lenne több mint 51% nála?

    • Talán úgy szerencsésebb ezt megfogalmazni, hogy “az érdekeltségi körébe tartozik”. Itt alapvetően független poolokról beszélünk amelyek üzleti célból kapcsolódnak a bitmainhez (ha másért nem a csillió db asicboostos s9 miatt), de egyébként nem feltétlenül löknék be a gödörbe a btc-t csak azért hogy Jihan blockot hamisítsin. És amúgy ha mégis így lenne akkor is baromi messze van a 36-tól az 51%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *