Bitcoin: itt a cross, vége a tölcsérnek. Irány a földszint(!?)

#update (20:42): Az első támaszon (2360 USD) gyönyörűen visszapattant az árfolyam, ezzel beteszteltük a július 2-ai mélypontot. Most minimális tétovázás után úgynézem fokozódik az öngerjesztődő pánik, ha tovább zuhanunk, akkor a következő megálló: $2250, ha az sem fogja meg az árfolyamot, akkor nem kizárt, hogy holnap reggelre $1800 körül fog tartani az árfolyam. A jó hír az, hogy az 1800 USD-nél lényegében majd az összes “wannabe bitcoin befektető” ki-wipeolódik, szóval onnantól már csak azok maradnak bent akik a SegWit2x lufi előtti felhajtás óta pozícióban vannak (vagy a kötélidegzetűek…)


Ez bejött, de rendesen:

Ahogy az várható volt elérkeztünk a háromszög alakzat csúcsához, amit szépen át is ütött az árfolyam, erről még szombaton írtam a következőt: “Az én kalkulációm szerint a háromszög/tölcsér alakzat vége július 10-én esedéket 2197 EUR/BTC árfolyam környékén.

A folyatatás pedig szintén magam idézném: “Mi fog történni, ha eléri az árfolyam a tölcsér csúcsát? Ez leginkább a befektetői hangulaton fog múlni. Ha sikeresen megy tovább a propaganda gépezet, akkor olyan szinten beszakadhat a bitcoin árfolyama, amit már régen nem láttunk. A tölcsér alsó támasza valahol 1600 EUR/1815 USD körül van. Ha azt is átüti lefelé, akkor a last-resort az 1358-as hard support line lesz. Mindez jó eséllyel akár már a jövő hét első felében lepöröghet. Amennyiben a befektetők nagy része felfogja, hogy éppen hülyére van véve és egy ellenséges kivásárlással próbálják átverni, akkor viszont a tölcsér csúcsáról az árfolyam robbanásszerűen fog felfelé kitörni.

Márpedig perpillanat erezzel zakatol a negatív propaganda gépezet…

[commercial_break]
Bookmark the permalink.

10 Comments

 1. Oké, hogy van vmi negítív propaganda, de az igazi árfolyam esés akkor várható, ha elkezdődik a hard fork mizéria , addig ez csak egy előszél, nem? Vagyis az esés még sokkal durvább lehet az elkövetkező 1-2 hétben, nem?

 2. Hard fork mizéria az elkövetkező 1-2 hétben sokkal jobban odaverhet az árfolyamnak mint most a fud? ez csak egy előszél, nem?

 3. A FUD lényege a bizonytalanság. A bizonytalanság pedig a legnagyobb ellensége a befektatőnek. Most bizonytalanság van, ehhez képest már az is egy sokkal biztosabb jövőkép lenne, ha tényleg a Bitcoin ABC/Bitmain csapata jönne ki győztesen a mostani kavarásból és kész tény lenne a hard-fork.

 4. JUJ Eretnek!?! 🙂

 5. Szia Csaba!

  Etherum és Zcash lassan beleáll a földbe… Ennyire érintette az alphabay leállás? Úgy értem, ennyire az húzta fel mindkettő árfolyamát? Vagy van más is a háttérben, ami miatt ennyire esnek? Az Etherum nagy forgalommal esik, az sosem szokott jót jelenteni.

  • Amit most látsz az egy általános korrekció, aminek a hátterében a bitcoinnal kapcsolatos negatív hírek állnak. A legnagyobb forgalmú és értékű cryptopénz természetlegesen hat a kicsi altcoinokra is, hiszen a legtöbb kereskedelmi platform biztosít lehetőséget keresztárfolyamos kereskedésekre is, pl: XBTETH, ETCETH, ZECETH, stb. Amennyiben egy nagyobb és erősebb pénz (jelen esetben a BTC) jelentősebb árfolyam változást szenved el (bármilyen irányba), akkor arbitrázs lehetőség nyílik a keresztárfolyamos ügyleteknél, amit természetesen a kereskedők nagy része lefölöz ezzel közel azonos mértékben mozgatják az összes pénz árfolyamát.

   Az ETH és a ZEC kapcsán az elmúlt hetekbe elszenvedett hatalmas korrekció (40%+) egyértelműen a kereskedés volumenének csökkenéséből fakadt, amelyben komolyabb szerepe volt az alphabay-nek. Az, amit az elmúlt 1 napban látsz, az viszont már az árfolyamok korrelálása a “nagyhal” korrekciója miatt.

   Megjegyzem alig két hónapja oda meg vissza voltunk, amikor a ZEC árfolyama egyik napról a másikra felugrott a hosszan stagnáló 100 USD-ről 200 USD felé egy napon belül. Most az árfolyam még mindig csak éppen van 200 USD alatt. Persze megértem annak a csalódottságát aki 300-400 körül bevásárolt és most azt látja, hogy eltűnt a pénze fele. De akkor amikor valaki azt mondja, hogy “beleáll” a földbe, akkor ne csodálkozzon, ha sokan csak pislognak rá. A ma “földbeállt” árfolyamon a bányászat még mindig többszörösen profitálibis. Akinek meg megremeg a keze és kitárat… Nos annak csak azt tudom javasolni, hogy jó időre zárja el magát a cryptocurrency hírektől…

   • Ilyen ZEC árfolyam mellett azért meredeken csökken a profitábilitás, mert közben a difficulty azért magason marad. Most 4 millió körül kezd stagnálni. Gondolom, az új bányászok meggondolják,hogy be akarnak-e ugrani. 🙂 Azzal vitatkoznék, hogy PER PILLANAT “többszörösen profitábilis-e”. Persze ha úgy nézzük, hogy valaki 400 USD-ért vett ZEC-et vagy annyiért videókártyát vett inkább, akkor igazad van. 🙂

    Én ZEC-et nem vettem (BTC-ért LTC-t már igen), gyakorlatilag játszás szinten bányászgatok, minimális összeget toltam be ebbe a játékba, kivárok és tanulmányozom a folyamatokat. Úgyhogy köszi a magyarázatokat és a cikkeket. A kezem nem remeg meg, mivel hosszútávon a masszív emelkedésre fogoadok és nem kenyérre kell a benne levő pénzmag. 🙂

    Még egy kérdés, ez már napok óta foglalkoztat. Lehet, buta kérdés vagy nehéz rá a válasz. Én úgy látom, bányászni főleg akkor érdemes, ha az árfolyam nem nagyon mozog és lehetőleg a difficulty sem emelkedik exponenciálisan. 🙂 Mert akkor lehet tervezni előre hosszabb távra (lehet, a cryptocurrency kontextusban a hosszú távú tervezés eleve röhejes 😀 ). Ha viszont hullámzik az árfolyam vagy inkább masszívan emelkedik, mert rácuppant a mainstream a coinra, akkor nem egyszerűbb megvenni a coint és tartani majd később eladni?

    • Valószínűleg más a fogalmunk a profitabilitás kapcsán. Íme egy kalkuláció ami szerintem minden releváns szempontot figyelembe vesz:
     a

     Egy egy 1080/8G Gainward GS kártya leadott paraméterei, azzal számoltam hogy fixen marad egy évig a mostani 180 USD/ZEC árfolyam, a difficulty a mostani szintről havonta 100k-val nő. Az ábrán láthatod, hogy 10 hónap körül már a kártya kitermelte a teljes árát és a kártya ott még nem íródott le nullára. Szóval a ROI valahol 6-7 hónap körültől már megvan, onnantól profit%. Persze ez nem az a profit level amivel 1,5 hónapja dobálóztunk, de ez akkor is nagyon jó invesztíciónak számít még a fenti szimuláció szerint is.

    • Ha viszont hullámzik az árfolyam vagy inkább masszívan emelkedik, mert rácuppant a mainstream a coinra, akkor nem egyszerűbb megvenni a coint és tartani majd később eladni?

     Egyszerűbbnek biztosan egyszerűbb, de nem feltétlenül profitábilis. Vegyük egy példát. Van mondjuk MA 500e HUF befektetni való pénzed. Tudsz belőle venni a mai árfolyamon 10,8 ZEC-et.

     Ugyanebből a pénzből összeraksz egy RIG-et. Vegyük úgy, hogy ebből a gépből kijön egy sima 6 GPU-t 1060/6G-s RIG. Ez a RIG az ismert kondíciókkal nagyjából 7-8 hónap alatt termel meg 10,9 ZEC-et. Viszont a RIG az azt követő hónapokban is termel még valamennyi ZEC-et (függően a difftől) és a vas is ér még akkor valamennyit, ha úgy döntesz, hogy már nem éri meg bányászni.

     A bányászat egy versenyfutás az idővel, az a fajta remény táplálja, hogy ha kicsivel is, de többet tudsz termelni, mint ha simán coint vennél.

     Persze azt se felejtsük el, hogy nem ZEC és ETH van a világon. Én személy szerint a legnagyobb időarányos bányász profitomat a DBIX (DubaiCoin)-on kerestem.

     • “A bányászat egy versenyfutás az idővel, az a fajta remény táplálja, hogy ha kicsivel is, de többet tudsz termelni, mint ha simán coint vennél.”

      Ez tetszik. 🙂 Köszi a válaszokat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *