A bitcoin újra nekiszaladt a történelmi csúcsnak…

…és jól le is fordult róla, de már gyűjti az erőt a következő rohamra. A BTC árfolyamának eddigi legmagasabb értékét (EUR: 2400, USD: 2722) idén május 25-én érte el azt követően, hogy bejelentésre került a SegWit2Mb támogatása és a Facebook sztorin nagyot bukó Winklevoss ikrek is sikerrel pakolták vissza a bitcoin ETF kezdeményezésüket a felügyeleti szervezek asztalára a korábbi elutasító határozat felülviszgálata céljából. Az azt követő 30%-os korrekciót mára ledolgozta a BTC (értsd: másfél hét alatt közel 30%-ot hozott a bitcoin…). A tegnapi napon folyamatosan látványosan erőt gyűjtve korrigálgatott vissza az árfolyam (lévén hogy vasárnap volt), majd pünkösd hétfőt választva stílusosan kora reggel óta csak emelkedett az árfolyam. Napon belül 5-6%-ot emelkedve érte el újra a korábbi csúcs szintek előtti 1%-és küszöböt. Az árfolyam tesztelés eredménye egy visszakorrekció lett, ezzel jelezve, hogy még nem érett meg a pillanat az árfolyam szint áttörésére:

A mai nap is bővelkedett a bitcoint és legfőképpen az altcoinokat érintő pozitív hírekben. Az Ethereum kapcsán tegnap már kifejtett pozitív hatások erősen védik az Éter árfolyamát, fixen oda lett szögezve a 220 EUR árfolyamhoz. A ZEC (Zcash) árfolyama is lejátszott egy kisebb rallyt és egészen 230 EUR szintig menetelt, majd onnan visszakorrigált.

Összességében egy nagyon szimpatikus, erősen bull jellegű hétvégét sikerült a mai nappal zárni, melyet a jelek szerint újabb erős hét fog követni. Mik is ezek a jelek:

  • Boldog, boldogtalan azon spekulál, hogy idén meglesz a 10k USD/BTC árfolyam. És ha elég sokan mondják…
  • Egyre inkább teret hódít magának a mainstream médiában is a bitcoin. Ma éppen az ausztrál ABC televízió gazdasági rovata elemezte, hogy miként kell megtakarítási eszközként tekinteni a bitcoinra.
  • Japánban iszonyatos tempóban nyitják meg a bitcoin mint fizetőeszköz előtt a lehetőségeket. Vezető légitársaságok és elektronikai szaküzeletek sorra jelentik be, hogy elfogadnak fizetőeszközként bitcoint.

Ha bárkiben is felmerülne a kérdés, hogy vajon ez csak egy lufi, vagy tényleg egy pénzügyi forradalom, aminek valójában még csak az elején tartunk… Nos azoknak azt tudom mondani, hogy szavazzunk erről:

[commercial_break]
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *