Kriptoeszközök fundamentális elemzése

A bearmarket kellős közepén talán keresve sem lehetne jobb témát találni, mint ennek a különösen fura piacnak a fundamentális elemzése. A kriptoegyetem felkérésére a holnapi napon 18:30-as kezdéssel jómagam fogom ezt a témát képviselni a Codecoolban (Nagymező utca 44, Budapest).

Az előadás célja leginkább az lesz, hogy bevezesse az érdeklődőket a fundamentális elemzés rejtelmeibe, különösen fókuszálva a kriptopiacok sajátosságaira. A szokásos chart varázslás, alakzat, formáció, fraktál elemzések helyett most beleásunk azokba a módszerebe, amik segítségével lehetőség nyílik egyrészt a teljes crypto piacot befolyásoló alapok értékelésébe és mérésbe. Sokszor merül fel akár asztalbeszélgetések keretei között is, hogy nincs a crypto mögött semmi, ezt csak egy ponzi és szerencsejáték… Vajon tényleg nincs mögötte semmi? Ha van, akkor mi is az a fundamentum, az fundamentális érték, ami azonosítható és mérhető.

Mely hírek azok, amik hosszútávon trendfordítók lehetnek? Tényleg instant trendfordító lehet például egy Bitcoin ETF bejelentés? De ha már Bitcoin, akkor tényleg képes a Bitcoin megtartani a piacvezető szerepét? Miért van az, hogy egy az egyész kripto piacot érintő lufikipukkanás bizonyos coinok esetén 99%+-os veszteséget hoztak, míg másikat “csak” 60-70%-ban érintett az érték kiáramlás? Különben is hova áramlottak ezek a vagyonok? Milyen hatással lehet a crypto piacokra egy újabb ‘hagyományos’ pénzügyi megcsuklás avagy válság? Tényleg igaza lehetett Satoshinak, amikor a Bitcoint a válságálló asset classnak definiálta? Érdemes egy közelgő válság esetén a kripto eszközökbe menekülni? Egyáltalán valóban közeleg itt bármilyen újabb válság és ha igen, akkor ezt elősegítheti a cryptopénzek létezése?

Leképződik az adaptáció az árfolyamban? Várható, hogy egy-egy nagyobb bejelentés megjelenjen az árfolyamban is (túl a hypon)? Mekkora növekedési pontenciál van egyáltalán még ebben a piacnak? Igaza volt Vitaliknak, amikor azt mondta, hogy itt már nem lesznek 1000x-es szorzók, vagy csak sokan félreértették?

Ezekre a kérdésekre fogok választ keresni az előadással.

Kilépve a makropiaci elemzés kereteiből, vajon mi a helyzet mikro szinten… pl. egy-egy projekt esetén? Lehet fundamentális értékeket keresni egy-egy induló projekt vagy akár ICO mögött, vagy itt minden csak #hopium és #fomo? Gyakorlati módszereket próbálok bemutatni arra, hogy miként is lehet hatékonyan kiemelezni egy induló projekt mögött rejlő lehetőségeket, kiindulva a csapat elemzésétől a technológián át egészen a kitűzött célig. Ez utóbbi ponthoz bőségesen lesz lehetőségem a saját tapasztalataimat is igénybe venni, hiszen az elmúl egy évben volt szerencsém elindítani egy saját tokenkibocsátást és crypto projektet, amin keresztül bőségesen bepillanthattam a függöny mögé…

Ha érdekelnek ezek a témák és ráérsz holnap 18:30-tól, akkor találkozzunk a CodeCoolban. A kriptoegyetem rendezvényei egyébként teljesen ingyenesek, viszont regisztrálni szükséges, amit az esemény eventbrite oldalán keresztül tudtok megtenni.

Bookmark the permalink.

14 Comments

  1. Esetleg video lesz az előadásról, sajnos vidékiként hétköznap eselytelen a megjelenés, pedig a téma érdekelne.

  2. Engem is érdekelne a video mert külföldön vagyok.

  3. Nekem is ez volt a kérdésem magamban rögtön, amit feltettem. Nagyon szeretném legalább hanganyag formájában meghallgatni. Rengeteg kérdésre választ adna.

  4. Livia Hertelendy

    Én sem tudok menni sajnos, de ha lesz felvétel, vagy élő adás, akkor linket kérek szépen!

  5. Az illusztráció tőlük van? https://moonlight.io/

    • Internetes szabad gyűjtés, de ahogy nézem a kérdéses oldal is ugyanabból free templatekből dolgozott, szóval nem véletlen a hasonlóság.

  6. Kedves Csaba! A tegnapi előadás során kitértél a token modell felépítésének fontosságára.Néhány rossz példát is felhoztál,pozitívra azonban most nem emlékszem(elnézést,ha mégis volt).Mi a véleményed a TE-FOOD megoldásáról?
    Köszönöm!

    • Elnézést, de nem nagyon szoktam állást foglalni így generálisan. Az általam érdekesnek tartott projektekről amikor lehetőségem engedi írok.

  7. az én elemzésem most faék egyszerűségű. top500 coinon kívül keresem azokat amelyek akár 30-50 millió usd-t is behúztak ico-n, zajlanak a fejlesztéseik, fent vannak legalább 2-3 tőzsdén, de kapitalizációjuk leesett pár millió usd-re. ezeket akár a csapat is megtudja picit pumpálni egy kis hírrel vagy némi pénzmaggal. ha végbemegy a duplázódás a felét egyből eladom. szóval gyüjtőgetős fázis. amely csapatok 1-2 millió usd-t húztak csa be tuti tönkremennek fél éven belül.

  8. A BCH nagyon megindult, úgy látszik a tulajok nekiálltak pumpálni, hadd történjen már valami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *