Vihar előtt legnagyobb a csend…

Rossz nézni azt ami a piacokon történik. Külső szemlélődőként valahogy így nézhet ki amikor terelik a marhákat a vágóhídra, azok a jámbor lények talán egy jobb élet reményében követik az előttük bandukoló sorsársukat. Ráadásul – ahogy szokás azt mondani – a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. Ha megnézem akár a hazai nagyobb cryptotémájú siteokat, akár a nemzetközi populárisabb crypto news outleteket, akkor mindenhol ugyanaz megy: #altseasonareback, ADA és a EOS már 10%-ot ment és megy a Bitkong is! ToDaMoon, #WhenLambo… helyett #WhenTesla!!!!4444négynégy

Mindenki csak az árfolyamot nézi… nézi… nézi és szokás szerint elköveti a nagy hibát: csak egy centivel kellene lentebb néznie… Van ott általában egy másik diagram is:

Igen… Az a fránya volume chart. Tényleg bárkinek is reális, hogy majd a várva várt hatalmas lendületű felpattanás úgy fog lejönni, hogy egyébként az elmúlt hónapokban hétről-hétre csökkent a kereskedelmi volumen? Tessék ránézni a chartra, mi történt a tavaly április és november között? folyamatosan csökkent napi forgalom, mi lett az eredménye? $6400->$3200. Mi történt utána? Boldog boldogtalan vette a bitcoint, hiszen itt bizony diszkont árfolyam van. Majd mára kiderült, hogy annyira azért mégsem diszkont az a diszkont. Most a forgalom már közel azonos szinten van mint a tavaly novemberi crash előtt. Mit jelent ez a gyarkolatban? Biztos, hogy NEM azt hogy jöhet a #ToTheMoon!

Nem vagyok daytrader, próbálkoztam vele, de nem nekem való. Távlatban próbálom nézni a dolgokat. A napos alatti chart nézeteket csak akkor szoktam nézni ha véletlenül melléklikkelek, így nem is tud elvakítani egy napon belüli 10%-os pumpa, az nekem ugyanúgy csak egy lapos kis zöld kocka a sok piros csík után, semmi több. Ami viszont kiveri a szemem a hosszútávú chartokon az a mérhetetlen divergencia. Úgy pumpálódgat felfelé az ár, hogy közben folyamatosan szökik a forgalom.

Nekem a crypto nem szerencsejáték. Általában kifejezetten tartózkodom a pozíció lockolásoktól. Nekem a margin long vagy a leverage short nem fekszik, nem is nagyon tudok mit kezdeni ezekkel. Helyettük inkább fejlesztettem magamnak erre egy külön funkciót az INLOCKon belül, amit vicces módon Superpositionnek neveztünk el. Talán nem árulok el azzal nagy titkot, hogyha azt mondom, hogy én a szuperpozijaimban tervezem átvészelni az általam vízionált vérfürdőt. Előtt persze még fel kell tornászni még egyszer 4200-ra az árfolyamot, hiszen február 23-án egyszer már sikerült odáig felmászni teljesen organikusan, majd másnap lezuhanni onnan egészen 3600 dollárig, szintén nagyon organikusan…

Bookmark the permalink.

24 Comments

 1. Hát akkor!? Menjünk át stabilba vagy az altokat vissza btc be?

 2. “mi lett az eredménye? $6400->$3200.”

  És a gyerekcipőben írtak?
  https://variance.hu/2018/11/28/gyerekcipo/

  “A kérdéses malware payloadet right9ctrl szeptember 9-én commitolta az event-stream libraryba és azóta várakozott, hogy végre készítsem egy új buildet a BitPay/CoPay. Ez majd 2 hónap múlva meg is történt (ami alatt senki az égvilágon nem vette észre a beágyazott kódot…), amikor is november 13-án éjszaka végre kihozta a BitPay v5.0.2 stabil buildet és hogy mi történt nem sokkal ezután a piacokon. Mutatom:”

  Karöltve a Sign of Capitulation! -al?
  https://variance.hu/2018/11/22/sign-of-capitulation/
  “a krakenen a BTCUSD páron volt egy nagyon látványos jele ennek, amikor is valaki egyben adott el 600 bitcoint és ütötte ki a teljes orderbook sell oldalt egészen 4070 dollárig”

  Emiatt én azt az esést szinte teljes mértékben ezeknek (+a hatásának) tudtam be.

  • A kereskedési forgalom csökkenése egyértelmű jele annak, hogy csökken a bizalom az adott árszint kapcsán, mivel egyre kevesebben hiszik, hogy az adott árszint reális és jó beszálló szint. Az általad idézett események pont azok, amik ezt a fajta bizalomvesztést elő tudjá idézni. Szóval itt ok-okozati összefüggéseket érdemes keresni.

   • Érdekes a helyzet. Miközben a volumen valóban rekord alacsony, a tranzakciószám 2017 decembere óta nem volt ilyen magas.

 3. Innen nezve talan mas….de kiderul…

  https://www.tradingview.com/x/dFEqEGG4/

 4. Szerintem azért nem olyan mészárszék jellegű a dolog. Aki most vesz cryptókat 2-3 év múlva igencsak szép profitra tehet szert. Viszont az is biztos hogy nem ez az alja. Én úgy gondolom, hogy úgy 2800 és 3200 között van.

 5. Amúgy igaz az hogy a következő alj 3600-nál lesz.

 6. Engem inkább az érdekelne, hogy szerintetek hol lehet a következő ciklus teteje? Mi lehet a reális? Szerintem 2021 vége és 250 000-350 000 USD. Ti hogy látjátok? A medve vége pedig szerintem már idén Q4-ben be fog következni. Mondjuk ez az ábra is érdekes, ahogy a ciklusok hossza növekedik:
  https://www.google.com/search?q=bitcoin+long+term&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjNmsy-rKThAhWQlYsKHRqyApYQ_AUIDigB&biw=1600&bih=757#imgrc=4nT56RHtON8zrM:

  • Én nem hiszem, hogy ilyen hamar ilyen magasságokba érnénk. Serintem 2022-25 között lesz csúcs. Én 87500-nál kiveszem a nagyját. Félek a kerek 100000 az sokaknál kiszálló és zuhanás lesz a vége. Ha átviszi, akkor viszont mehet addig…

 7. Érdekes és vicces, hogy amikor volt a #Tothemoon és vödörszám ömlöt a pénz a Cryptoba akkor mennyire inhatékonyan sikerült azt befektetni a jövőbe. Kb. az a szint amit az állami beruházások is tudnak.

  Én mint fejlesztő találkoztam sok olyannal, ahol $10-20 milliós market cap-nél nem volt képes az adott Coin vezetője vagy az elkötelezett “befektető” réteg összedobni 1000-2000$-t egy-egy fejlesztésre. Ma ezek a Coin-ok ilyen < $ 1 milliós market cap-nél vannak és zuhannak a mélybe.

  Annyit tudok mondani a jövőre, ha van k*** sok pénzed fektesd be a termékedbe is.

 8. Én is várok még esést, de van már egy komolyabb adagom Vechainből, 0.004 alatt, ezt már nem adom el, mivel biztos azért nem vagyok az esésben.
  Ha leesik 3k alá, akkor vásárolok egyéb altokat, de 2k alá nem tudom elképzelni, hogy tartósan bemegyünk. Ott már komoly baj lenne szerintem.

 9. Szia Csaba!

  RVN-ről (RavenCoin) mi a vélményed a mostani hatalmas Binance-es ugrás kapcsán? február közepe óta 250-300 satoshiról egészen 1600-ig ugrott és úgy tűnik még nincs vége

  • Nem igazán követem sem ezt a konkrét projektet, sem pedig az altok 99%-át. Személy szerint amikre mostanában odafigyelek komolyabban azok: BTC (nem meglepő módon), LTC (bár az uncsi lett most a halvening után), ETH (jó nézni ahogy haldoklik), ADA és a BNB. Ja meg persze természetesen a legjobb altcoin/token az ILK, de ugye az hivatalból követem 🙂

 10. Akkor megpróbálom újra a linket: https://www.kucoin.com/trade/BTC-USDT

 11. Megjött a vihar?
  A mai gyertya minden lesz, csak “lapos kis zöld kocka” nem. Meg azért nah, van ott volume is.

 12. Azért ez nem szép organikus növekedés volt. izomból percek alatt pumpált valaki(k) milliárdokat a piacba. A jó hír, hogy legalább nem USDT volt a fedezet nagy része.

  • Akkor mi? Az egész piacot a tetherrel pumpálják, már forgalomban megelőzi a bitcoint, a csúcson 13 szor forgatták meg a teljes mennyiséget 24 óra alatt,(26 milliárd felett izzott).
   Ne feledjük, nem kell az egész árat fizetniük, csak az árfolyamkülönbséget, hiszen csak az egyik számlájukról a másikra dobálják át.
   Eddig csak a pumpálásnál ugrott meg a tether forgalma, de most már a szintentertáshoz is pörgetni kell, a legnagyobb forgalmat peodukálja a cryptopiacon. Persze ha nem csalják el az adatokat.

   • Friss ropogós USA dollár volt az. Amúgy a volumen Theterben nem mérvadó, Oda vissza váltogatják a pillanatnyi árfolyam tekintetében. Gyorsan lehet nagy volument generálni. A lényeg, hogy kevés frissen kibocsátott USDT került a piacra.
    Szebb napjaimon volt, hogy a portfólióm értékének 100X-osát megforgattam egy hét alatt forgalomban. Ha naponta többször átváltod, nem nagy dolog az.

 13. Hát ez kissé nem úgy alakult ,amire a szerző számított. 4200-ról nem lefele indult el, hanem felfele. Nem gond, senki sem lát a jövőbe.

  • Itt csak jósolgatni lehet, mivel a coinbárók úgy alakítják az egészet, ahogy akarják. Óriási vagyonra tettek szert, amivel pumpálhatnak a végtelenségig, nem beszélve a tether áldásos közreműködéséről.
   Azt tudni kell, hogy ők nem bitcoin tuljdonosok szeretnének lenni, hanem dollármilliárdosok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *