Észak-Korea után a Bitcoin is rakétakísérleteket hajt végre

Ha tippelnem kéne, akkor az árfolyam most be akarja tesztelni, hogy el tudja-e érni a Blockstream féle bitcoin műholdakat… Egyelőre jó irányba halad. Isten tartsa meg jó szokását arra 13 másodpercre még amíg elindul a dump vonat 🙂

Mivel a hírtelen jött pumpát ránézésre egyetlen altcoin sem sínylette meg, így nagy valószínűséggel friss ropogós fiat érkezett a $Crypto piacokra. A pénznemet sem nehéz megtippelni, hiszen nagyjából a pumpa idején nyitott ki a Wall Street… A jelek szerint a bitcoin  lesz az új háborús-kötvény, most hogy Trump és stábjának feje eléggé forr a Észak-Koreai petárdázás miatt.

Bookmark the permalink.

20 Comments

 1. Akkor lehet, hogy fölösleges nagyobb “korrekcióra” várnunk?

 2. Lehet ez a korrekció csak az irány változott 🙂

 3. Nem bánnám, ha még nem menne át a BTC ismét full-krtn-be… :S

 4. BCH hattyúdal? A Bitcoin szárnyalásával egyidőben a BCH eleresztett, így még tágabbra nyílt az olló a bányászok számára.

  Többször is írtad itt a blogon, hogy a BCH nem tűnik el, ahhoz túl nagy. Viszont kezd a “helyére kerülni”, már ami az árat illeti.

  Elolvastam ezt a hosszú cikket:
  https://bandibacsi.blogspot.hu/search?updated-max=2017-08-27T11:54:00%2B02:00&max-results=1

  a frissített verziója már megemlíti a hardforkolt pénzt. Ha jól értem, nem a BCH lesz a befutó a szerző szerint.

  Nem tudom és talán nem is akarom tudni, hogy mi megy itt a háttérben, egy valamit viszont már kezdőként is tudok: A Bitcoinban van még kb. egy százszorozás és ezt ki kell használni.

  • Átrágtam magam korábban ezen a cikken. Bandibácsi kicsit magyaros-ügynökös paranoiával áll a dolgokhoz bizonyos megállapításokkal, persze méltányolom a sok energiát is, amit az írásba tett. Sokoldalú szerzőnek tűnik, azonban az idealizmus hangulata lengi be az irást, régimódi szemüvegen át nézi a lehetséges kimenteleket. Persze “a tábornokok mindig az előző háborút akarják megnyerni”, de a kriptovilág távolról sem “konvencionális háború”, és nagyon vegyes tapasztalatú/potenciájú szereplők rángatják a szálakat.

   Egyetértek a végkövetkeztetéseddel, együtt kell mozogni az árral (mindegyikkel!), valós infókkal szokás szerint nagyon kevesen rendelkeznek. A megszólalók személyének/szavainak kisilabizálása és hitelesítése helyett a cselekvésekre és a fundamentumokra érdemes több figyelmet fordítani.

   Többek közt ezért értékeljük annyira az itt megjelenő kikutatott adatokat, ha van még hely a KÖSZiii! perselyben, Variance!! 🙂

 5. Ez is érdekes lehet, ha valaki még nem látta: https://i.imgur.com/fLF7nzr.jpg?1
  Érdekelne a véleményetek, kik lehetnek a nagy tárcák tulajai, van ahol semmi mozgás stb
  Bankrendszer hozzáállása hosszútávon(ezért parázok elrakni évekre btc-t), nem a felszinen. Ahogy halad az ár, lehet 10000€ is. miért ne? eladni, vagy tartani? 😀
  ha nincs helye itt ennek összeesküvés szerü kérdéseknek, törölhető a hsz, no problem

 6. Szerintetek ha tényleg beüt a nagy gazdasági válság 2-3 éven belül(tegyük fel), akkor az kivonja vagy inkább bevonja majd a tőkét a kriptó világba?
  Bye the way: ma felhívtak a bankból, hogy tudom-e hogy a kriptó pénzek mögött nincs semmi garancia, és hogy erősítsem meg szóban is,h tényleg akarok-e utalni az egyik tőzsdére, mert addig nem teljesítik az utalásom! Illetve kérdezték, hogy mit akarok kezdeni a pénzzel, mire költöm!!!! Mondtam, h semmi közük hozzá!

  • Egyértelműen átmenekítik a vagyont BTC-be, mivel háború/válság esetén a bank szabályozhatja a pénzkivételt, az állam a pénzkibocsátást, és többet között a Forint is erős gyengülésbe kezdene.
   Szóval valószínűleg a kriptok nyerhetnének vele. Persze jobb, ha nem derül ki. 😉

  • Sajnos itthon egy bizonyos körön keresztül paranoiát generálnak a pesti befektetők közt, ami csúfos kimaradásokhoz vezet sok helyen…

   légyszi áruld már el, melyik bank volt ez?

   Igazából döbbenetes, ha belegondolsz, hogy így egyfajta negatív pénzügyi tanácsadást hajtottak végre rajtad. Ha rossz tanácsot kapok, mert ESIK az árfolyam, perelhetek – ezért nyilatkozgat mindenki, hogy a véleménye nem minősül tanácsadásnak. De itt pont az ellenkezője történik. Persze butaság lenne azt feltételezni, hogy irigységből / genyaságból akarnak lebeszélni, de a pokolba vezető út is jószándékkal (kontrollmániával, megvédelek!!) van kikövezve…

   Csak a valós tudás védi meg az elmét a félelemtől! 🙂

  • Melyik bank? Ez nagyon érdekelne. Köszi.

 7. …szerintem érdemes elgondolkodni minden, logikailag lehetséges eshetőségen…

 8. A szokásos szöveg: A bitcoint (és vele együtt az Internetet) csak egy globális atomháború tudná elpusztítani.

  Ezzel szemben én azt olvasom ki a fent belinkelt gondolatmenetből, hogy bármikor elpusztíthatják – ha akarják. Persze egyre nehezebb ahogy a kapitalizációja nő, de ez a 160 Mrd körüli összeg (teljes kripto piac) még mindig semmiség a “nagyok” számára.

  Így azt gyanítom, hogy nagyon komoly háttérérdekek tolják ezt a szekeret. Persze néha néhányan nem tudják, mit kezdjenek az új helyzettel (tegnapi Kína – ICO betiltás), de a nagyhatalmak összességében nem ellenségesek vele. Pedig látják, tudják, hogy a saját adóbefizetős zsebükre, a saját nemzeti valutájukra jelent fenyegetést.

  Ezért így vagyok vele: Amíg fut a szekér, kihasználom. A technikai háttér, köré kialakult szellemiség érdekel, a megkereshető pénz pedig bónusz.

  • Kína nem akar tiltani ICO-t. Csak megint felröppent a hír, hogy szabályozni fogják. Ami JÓ dolog. Így nem készíthet bárki ico-t, és léphet le a vagyonoddal.
   Nagyon nagy a különbség a kettő között.

   • Értem én. De mégiscsak leállították. Azaz ideiglenesen tiltják.
    Igen, jó ez így. Legyen rendesen szabályozva. Aki ICO-t indít, az tisztességes, aki abba fektet, az tudja, hogy nem fogják ellopni.

    Most kell NEO-t venni, diszkontáron van megint. 🙂

 9. Én szeretnék az első lenni aki 5000USDért vesz BTC-t, csak hogy csináljam??? Tolonganak előttem itt a vásárlók, mire rám kerül a sor, attól tartok, már rég elillan a lehetőség! Pedig milyen szépen mutatna, a médiumok a vállukon hordanának szerte a világon, riportok, felkérések…
  Amennyiben eme közösségnek van segítő ötlete, biztos tippje célom eléréséhez, ígérem, megemlítem a pódiumon a köszönetnyilvánításom során!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *