A divergencia jó barát!

Festői hangulatú erdei szálloda első emeleti zuga szolgál most háttérként a posthoz. Csicseregnek a madarak, csend van, nyugalom, csobog a víz, a csipet-csapat a másik szobában ‘öregasszonyosra‘ ázott bőrrel nyomják a májnkraftot. Eme idilli környezetben mi mást is lehetne csinálni, mint tradelni a krakenen! A BTC a 2 nappal ezelőtti $4500 dolláros pofára esése után újra megmászta a csúcsot (de szépet lehetett ezen most kaszálni…), ahonnan most újra visszapattant 4300 közelébe. Az emberben ilyenkor előkerül a gondolat: ez most a göröd alja (csak ennyi lett volna?), vagy csak megy a short gyilkos mézesmadzag? Mint oly sokszor a bizonytalankodásban, most is mellénk szegül öreg barátunk: a divergencia!

Igen… ez most az az időszak, amire hetek óta vártál és később nagyon bánni fogod, ha nem használod ki. Kellemes kereskedést mindenkinek!

Bookmark the permalink.

39 Comments

 1. Hmm, bácsak én is ilyen tisztán látnám a lehetőséget. Kérhetek egy laikusnak odadobott apró hintet, hogy mire gondolsz? Köszi.

 2. Azt kell figyelni, hogy amíg az árfolyam megy lefelé, legalul a stohastic nevű oszcilláló indikátor értéke folyamatosan nő. Ez a divergencia, vagyis egymással ellentétes irányú mozgás azonos időben. Ellentettje a konvergencia 🙂
  Mit mutat ez nekünk?
  Azt, hogy a mögöttes termék, vagyis a bitcoin valószínűleg emelkedni fog.
  Ez a technikai elemzés egyik alapvetése. Maga a stoh. kitalálója is azt nyilatkozta, hogy a legjellemzőbb karakterisztikája a divergencia.
  Egyébként utána lehet olvasni, hogy miből és hogyan képzik, érdekes.. már akit érdekel az ilyesmi 🙂
  Összefoglalva: HODL és vegyetek még bitcoint 🙂
  Azért ha ennyire egyszerű lenne technikai elemzéssel pénzt keresni, akkor járkálna több ezer forexes milliomos magyarországon 🙂

  • Bocsánat, az MACD kitalálója nyilatkozta a fentit, de a mondanivaló lényegén ez mit sem változtat 🙂

 3. Köszönöm.

  Közben én is keresgéltem és találtam is egy leírást erről:

  http://www.investopedia.com/terms/d/divergence.asp

  🙂

 4. Nem látok tisztán semmit, csak a manapság annyira divatos “buy the gap” és a divergencia közötti kapcsolatra utaltam a cikkben, nem pedig egy konkrét opportunityre. Most egy újabb relatív feszkós időszak van, ami mozgatja egy kis, relatív jól behatárolható sávon belül az árfolyamot, ezt jól ki lehet használni a gap-ekbe bevásárlásra.

  Egyébként én most ezt látom: (Az ábrán minden EUR-ban van!!!)

  – A 127.2%-os fibo 2x is megfogta a lefelé korrekciót. Szép lenne a mostani korrekció is lemenne odáig, de a csatorna valahol 3530 euro körül meg fogja fogni.
  – Ha nem lesz semmilyen nagy csoda a héten, akkor a csatornában fel-le pattogva augusztus 22 késő éjszaka fogja elérni a 161,8%-os fibo szintet, ami egyébként 4097 eur-btc árfolyamnál lesz. (4800 usd-btc)

  Az már csak hab a tortán, hogy a SegWit aktiválás egészen véletlenül pontosan augusztus 22 éjszakára fog esni a jelenlegi progress alapján. Perpillanat semmi okát nem látom annak, hogy ne történhessen meg a fenti scenario.

  Ami ennél is fontosabb: HA valóban időben eléri az árfolyam a fenti fibo szintet és ezt végig a csatornán belül teszi, akkor el fog jönni annak az ideje, hogy újabb célokat jelöltessünk ki. Én a saját ábrámba már berajzoltam megelőlegezve, de egyelőre leírni sem merem, hogy milyen árak jöttek ki 🙂

  Ennek persze semmi köze az #HODL mentalitáshoz. A családi ezüst továbbra is hosszú távon van parkoltatva.

 5. Elég fundamentális oka van…Bitfinexen nyomják a washtradinget ezerrel, nyomtatják a tethert aztán megy rá a margin, kiváncsi vagyok mekkora lesz a bukta btc árfolyamban amikor bedől az egész.

 6. A BCH ma szárnyal. Van valamilyen rendkívüli oka?
  A Redditen már hatalomátvételre készül a BCH közösség az r/btc subredditben.

 7. A coindance szerint a mai napon lecsokkent ill. idonkent megszunt a hatrany ha BCH-t banyasztak….jelenleg 10%-al rosszabb banyaszni a BCH-t; ne feledjuk korabban ennek a szamnak a tobbszorose volt a hatrany…
  es hiaba jon a segwit nem mindenki van attol hanyat esve igy novemberben jon (nagyon nagy valoszinuseggel jon 1 ujabb hardfork)…
  Szoval megkeverik meg parszor a …-t…

  https://cash.coin.dance/blocks

 8. A BCH hálózat bizonyított egy látványost még két napja. Csináltak egy olyan akciót, hogy teletömték a mempoolt 70ezer tranzakcióval, amit azt követő 4 blockban kisöpörtek nullára. A négy block egyike ráadásul 4Mb+-os volt. Ez egy nyílt “hadüzenet” és jelzés volt a BTC mögött álló üzleti köröknek arra, hogy márpedig a BCash tudja kezelni azt a loadot, amivel a BTC nem bír el. Ahogy fentebb is írtam én 3500 körül várom a mostani mélyszántás alját, majd onnan aug 23 hajnalra egy újabb csúcs, amit a Goldmanes Jafari jóslata szerint egy büdös nagy zakó fog követni, ami amúgy már nagyon időszerű lenne.

  A BCH-s mining profitability dologhoz annyit, hogy a blocklánc 1032 blockkal van lemaradva a bitcoin mögött és bár valóban csak 8% a különbség ennek ellenére a ViaBTC is immáron 17 órája nem bányászott ki egyetlen blockot sem. Egyedül Mr “Unknown” bányászik. Ha sikerül is paritásba hozni a két mining profitot akkor sem hiszen, hogy nagyon sokan átmennének ahéten, ha mégis, akkor az aug 23-ai difficulty adjustment jó hatással lesz a bitcoin performanciájára, cserébe viszont a BCH-nál a közel 1032 block lemaradást be kell hozni még a diff adjustment előtt, tehát ott, hacsak nem kezdenek el vadul extra blockokat gyártani, akkor további egy hét a diff adjustment.

 9. Egyébként látok itt én egy elég nagy logikai csavart ebben az egész mining profit parity dologban.Vállalva annak a kockázatát, hogy hülyét csinálok magamból, valaki világosítson már fel engem, hgy miként tud paritásba kerülni valami ami ugyanazon idő alatt 450dollárt és egy másik dolog ami ugyanazon idő alatt 4200 dollárt termel?

  Szóval én azt értem, hogy a BCH difficultyja mindösszesen 13%-a a BTC láncnak és emiatt az a 450dollár hashing power előállítási költsége közel azonos a 4200 dolláros BTC elállítási költségével. De ha csak a BTC lánc bányászainak 20%-a átjön, abból már egy akkora difficulty bomba lesz, amit csak egy 1000BCHUSD körüli árfolyam tudna kompenzálni.

  A BCH mögött egyelőre semmi nincs. Nincs stabil elfogadói hálózat, nincs kereskedés (nézzétek meg az utolsó 5 blockot, azok mérete összesen nincs 200kb) és semmi sincs. Mégis ki fogja fenntartani az 1000 dolláros BCH árfolyamot ahhoz, hogy akárcsak 1-2 komolyabb mining pool belépése esetén is megmaradjon a profit? Az tisza sok, hogy az elmúlt 1 hónapot zsebből finanszírozta a bitmain és Roger meg a haverok. Ez eddig csak a mining profit loston került 4,2 milliárd dollárba és további nem kevés pénzbe amit a BCH árfolyam stabilizálásába költöttek. Ki fogja itt fizetni a számlát?

 10. Amit én eddig látok:
  A Bitcoin most fog betörni a tömegekhez. Ömleni fog a pénz bele. Lassan valóban jönnek az ETF-ek és azzal az átlagbefektetők dollármilliárdjai.

  A Segwit aktiválódik jövő héten. Mindegy, hogy mennyivel lesz gyorsabb, olcsóbb az utalás. A népnek az üzenet a lényeg: Aktiválódott. Ha jól értem, további újítások sora közeleg a Bitcoinra.

  Ezzel szemben van a “másik” coin, amit itt nem mondunk ki. 🙂
  Tegnap elképesztőt szárnyalt. Minimálisan kihasználtam, de megmondom őszintén, én nem mertem benne maradni. Mesterségesnek érzem a pumpálást.

  De azt is leírom őszintén, hogy kicsit aggódom. Holnap jön a difficulty adjustment – talán ez most az előszele volt – és ha tovább fog száguldani az ár, bányászok fognak átpártolni. Akkor viszont a háttérben valami meginoghat. Kérdés, hogy ezek a mélyben játszódó folyamatok mennyire jutnak el a vásárlókhoz, akik egyre többen csak felületes fogyasztók, semmit sem érzékelve a motorháztető alatti eseményekből.

  Itt a blogodon és máshol is rengeteget olvasva számomra teljesen egyértelmű, hogy a Bitcoin a jövő. Hosszú távon messze le fogja hagyni a BCH-t. De mi lesz rövidtávon? Megroggyanthatja vajon a Bitcoint? Mert ha bezuhan az árfolyam megint 2 000 alá, az komoly bizalomvesztés. Az nem nagyszerű lehetőség újabb vásárlásra, hanem az átlagfogyasztónak egy fenyegető üzenet, hogy ez a piac még mindig megbízhatatlan.

 11. Még valami.
  Eric Lombrozo, Core fejlesztő, a szokásosnál sokkal aktívabb a Twitter csatornájában.
  Mintha a tábornok érezné, hogy lelket kell önteni katonáiba. Nem jó jel.
  Bááár. Legalább van tábornok.

  • Most nagy FUD van megint, ez okozza azt, hogy Lombro, Peter és a többiek aktivizálódnak. A BitPay (Wu és Ver cége) aktivizálódott és kiadott egy közleményt, mely szerint minden BitPay felhasználó azonnal upgradelje a nodejait, mivel a SegWit hamarosan aktivizálódik és húúú de azonnal upgradelni kell, különbe itt doublespending lesz. Éééés mire javasolnak upgradelni? Hát persze, hogy a btc1 kódra. Szóval erősen elkezdték építeni a novemberi újabb B2X chainsplitet. Mondhatni, ezzel elismerik a BCash bukását és már az újabb kanyarra készülnek? Mindegy is.

   A 2000 dolláros visszaesés nem bizalomvesztés, hanem jogos korrekció. Aki ezt bizalomvesztésnek veszi az exitel, aki pedig hisz ebbe az tolja a power of #HODL-t. Ennyi. Aszem érik egy újabb nagy post bitcoin kapcsán

 12. Sziasztok! Bemásolom ide is látom ez a topic pörög most:

  Tudnátok segíteni abban, hogy milyen mobil appal tudok papír Ethert utalni? Bitcoinra ott a király blockchaininfos mobil app, ott beszkennelem a címet, láthatom az egyenleget mindig, ha utalni akarok akkor meg a privátot, ilyet keresnék Etherben is. Találtam a Jaxx-ot de az azzal kezdi, hogy scanneljem be neki a privát kulcsot, aztán ha jól sejtem beutalja magának, nem túl szimpatikus ez így. Tudna segíteni valaki ebben? Köszönöm!

  • Láttam a másik postnál is a kommented, de nem ismerek ilyen appot. Gondolom egy olyan app kellene neked, amivel be tudsz scannelni tetszőleges Ether paperwallet QR kódot, ami megmutatja annak az addressnek a forgalmát,balance-át.

   Androidra elvileg ezt megcsinálja az “Ether Wallet” nevű app, de sosem használtam.

  • Én olyat keresek, amivel PC-n tudok ethert utalni úgy mint bitcoint. Tehát a coinb.in kellene, csak eth-t tudjak utalni 🙂

 13. Minden napra egy hülye ötlet rovatunk következik:
  ———————— [Napi hülye ötlet on] ——————————-
  – Ha fél napon belül nem áll át legalább 1-2 nagyobb pool bányászni a BCH-t most, hogy paritiban van a két coin, akkor olyan bődületes pofáraesés következik, amit csak az nem fog megjátszani shortra, akinek fogalma sincs arról, hogy mi az a short. (De annak is van kb 12 órája, hogy megtanulja).
  ———————— [Napi hülye ötlet off] ——————————-

 14. Sajnos nem látjátok a teljes képet 🙂 a hétvégén fordulás lesz,és a BCH lesz az új BTC.A BTC meghal és egy szép múzeum lesz belőle

  • 🙂 Mesélj, had lássuk mi is a teljes képet! 🙂 🙂 🙂
   Had készüljünk mi is lelkileg az armageddonra 🙂

   • Én most őszintén aggódom. Amikor július körül bezuhant 2 000 alá, nem zavart. Vettem még, ahogy elkezdett emelkedni.
    De most valóban van bennem egy stressz. A hétvége (difficulty adjustment), a jövő hét (segwit activation) és az ősz (2x birkózás) izgalmas lesz.

    Ugyanakkor az információk alapján én hosszú távon a BTC-re fogadok.

    Ahogy látom, a Bitcoin egész története összeomlások és feltámadások sorozata volt.
    Nincs mese, meg kell szokni.

    • A BTC mögött ott van egy rakás szolgáltatás, elfogadóhely, stb.. Nem is beszélve arról, hogy mi az ismertsége a BTC-nek és mi a a BCH-nak. Nem tartanám életszerűnek, hogy hirtelen pl. minden kártyatársaság átáll a BTC-ről BCH-ra, ugyanúgy az ATM-ek és egy rakás egyéb elfogadóhely sem fog hirtelen egy csomó pénzt beleinvesztálni, hogy átálljon egy friss altcoinra még ha BCH is a neve… Ha én elfogadóhelyként gondolkodok akkor, ha már átnyergelek egy nevesincs altcoinra, akkor ott pl. a DGB, aminek pl minden platformra megvan a kényelmes walletje, és meglepő módon még a hazai lokalizáció is benne van, olcsó és gyors a tranzakció..
     Ez persze egy fundamentális gyakorlati szempontú megközelítés, ez még a részvénypiacon sem igazán érvényesül igen sok esetben, nem is beszélve a kripto piacról, mert itt a hype és a pánik simán agyonver bármilyen logikus, racionális érvet..
     Mindenesetre, ha a fundamentumokat és a mögöttes tartalmat nézzük , akkor én a BTC-re szavazok a BCH ellenében. De persze ez közel sem jelenti azt , hogy az árfolyam bármennyire is leköveti az én logikámat, ha így lenne akkor most egy trópusi szigeten szürcsölném a koktélomat, nem pedig a céges gépemen írogatnék 🙂

   • az 10% :DD

    • Elég nehéz előre megmondani, hogy mi lesz a kimenetel, szerintem azzal fedezi magát a legjobban az ember, ha legalább annyi BCH-t birtokol, mint BTC-t (nálam 2x a szorzó). Jihanék nem hülyék, hogy egy rakat pénzt beleöljenek a veszteséges bányászatba, és egy ilyen brutál pump után szinte kizárt, hogy megálljon ezen a szinten, hiszen vszínű céljaik vannak. Ha feljebb ment, még mindig el lehet dönteni az aktuális állás alapján, hogy kiszállni vagy tartani.
     Másképpen fogalmazva: minek nagyobb az esélye: 1-2 héten belül erről a szintről a BCH vagy a BTC fog duplázni?

 15. Lazíts Mester!
  Aktívabb vagy a szabid alatt, mint máskor. Úgy látom ennek a szakmának is ez az átka, hogy nehéz elengedni a chartokat 2 hétre. Bár magam/magunk ellen beszélek, de azt tanácsolom, hogy kapcsold ki az agyadban a daytradert és xard le a napi történéseket a köv. 2 hétben.
  Inkább tégy mély relaxáló erdei sétákat real #HODL-erek lelki nyugalmával… 😀

 16. Úgy tűnik még megy kicsit fentebb a BCH, mielőtt korrekció indulna. Természetesen ilyen emelkedésnek mindig megvan a böjtje, érdemes figyelni.

 17. Felkészültem az Armageddonra. Betáraztam (visszatáraztam) BCH-ból.
  Tegnap óta ezt valakik nagyon tolják és nagyon magasra akarják vinni.
  Lesz, ami lesz.

  Bár, ha belegondolok:
  BTC 10 000 USD
  BCH 10 000 USD
  aztán mindenki azt használ, amit akar. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *