Játsszunk el azzal a gondolattal, hogy:

Nemrégiben jelent meg a bitmain hivatalos blogján egy újabb bejegyzés a bitcoin cash kapcsán. Csak a szokásos kommunikációs bla-bla, nincs benne semmi extra, viszont van benne két nagyon fontos dolog. Egyrészt kiderült, hogy mennyire koszosak a kínai villák, másrészt pedig van egy nagyon viccesen megfogalmazott mondat:

“Akkor még egyszer, függetlenül a Segwi2x állapotától, ez a fork nagy valószínűséggel meg fog történni és erre a bitcoin tulajdonosoknak fel kell készülniük”

Játsszunk el azzal a buta gondolattal, hogy néhány nagyágyú éppen most egy teleconfon arról beszélget, miközben pukkogtatják a pezsgőket, hogy vajon mikor is kéne már szólnia a népeknek, hogy eszünk ágában sincs végrehajtani a bitcoin cash hard forkot, hiszen az előzetes teszteken kiderült, hogy a francot sem érdekel ez a pénz és amúgy is a legtöbb mining pool nem hajlandó beszállni ami miatt a franc se fogja elhinni, hogy Jihannak nincs 51%-nál nagyobb hashing powere. Szóval azon agyalnak, hogy miként is lehetne innen ezt a süllyedő hajót kinavigálni. A teleconfban nyilván azok az emberek beszélgetnek most, akik korábban már hasonló nagy sikerrel süllyesztették el a “Bitcoin Classic” és a “Bitcoin Unlimited” (BTU) hard-forkok végeredményét is.

Nyilván erről felesleges is beszélni, de azért egy pillanatra mindenki játszon el a gondolattal, hogy “és mi lenne ha kedden kora délután mégsem lenne hardfork?“, majd rögtön utána jöhet egy gondolatkísérlet arra is, hogy vajon mit reagálna minderre az a piac, ami egy hete ATH közelében zsákolja a bitcoint csak azért, hogy minél több BTC/BCC/BCH-ja legyen a split chainkor… mindezt úgy, hogy ennek melléktermékeként az összes altcoint a földön hever, hiszen ma senkinek nem tűnik drágának akár kis veszteséggel is kiszálni az altcoinokból, ha a chain-split után, a kínai példa nyomán akár 400-500$-ért is el lehet majd adni a BCC-t…

Nem elég kerek így a történet? Akkor mutatnék egy frissen készült kimutatást, amivel személy szerint nem keveset dolgoztam:

Ehhez a kimutatáshoz, a 600 legnagyobb bitcoin pénztárca elmúlt 3 hónapos historyját túrtam át. Az ábra azt mutatja, hogy a “bitcoin bálnák” az elmúlt 1 hónapban közel 200 ezer bitcoint adtak el a meglévő amúgy majd 4 millió BTC-s vagyonukból. Ennek a nagy részét ráadásul az elmúlt 1-2 napban. (tehát ATH közelében).

Persze a fentebbi kimutatásnak azért akad egy logikusabb olvasta is. A nagy bálnák között ott vannak jócskán az tőzsdék is, a tőzsdék számláiról pedig az elmúlt néhány napban jócskán áramlott ki a vagyon pont a BCC/BCH story miatt.

Mindettől függetlenül azért játsszunk el a gondolattal! 🙂

Bookmark the permalink.

5 Comments

  1. Játszani jó

  2. Hmm, de ha bejelentenék hogy nem lesz fork, azzal nem pont a Bitcoinba vetett hitet erősítenék az emberek többségében? Mert gondolom most főleg a fork miatti bizonytalanságnak köszönhetően nem tudja az árfolyam eldönteni, folytassa-e felfele vagy ideje lefele indulni, és ha kiderülne, mégsem lesz fork, az egy nagy megkönnyebbülést hozna és hajrá BTC hangulatot?

  3. Jajj, azok a piszkos villák, ez mekkora szimbólum! 😀 😀 (gy.k. piszkos fork…) Nem tudom, a kínaiaknak nincs az ilyesmihez érzékük, hogy ilyet kiraknak vagy ennyire pofátlanok? 🙂

  4. Ha nem lesz HF,(bár nagyon nem tartom valószínűnek, rohadt nagy presztízs veszteség lenne a viaBTC-nek és a többi támogatónak) akkor akik altokból váltottak BTC-re az áhított ingyen lóvé miatt (BCC, vagy BCH, ahogy tetszik) valószínűleg vissza akarnak majd váltani, ez a váltó-“bálnáknak” jó lesz, beesik a BTC ára, amit eladtak ATH-n sokkal olcsóbban visszaveszik. Az altok meg a kereslet miatt korrigálnának felfelé. Persze, SZERINTEM nem így lesz, mert valószínűleg lesz HF, így a forgatókönyvem annyiban módosul, hogy mivel sokan azonnal el akarják majd adni a BCC-jüket (mivel a lőtéri döglött kutya sem hiszi, hogy a BitMain fémjelezte társulás nem rendelkezik <51% HP-al, már ami csak a BCC-t illeti), amitől a medve nem legurul, hanem egyenesen a szakadékba esik. Ez jó a Jihan-éknak, mert szinte fillérekért hozzájutnak, már ha szeretnének maguknak egy közösségen belüli crypto-valutát, aminek az értékét később még felturbózhatják (a Yap szigeti kőpénz, számomra értéktelen, de a helyieknek mégis komoly értékkel bír), ha meg nem kell nekik, hát hagyják szépen veszni, lehet emiatt a BitCore-t és támogatóikat hibáztatni. Ezután ott tartunk, mintha a HF 8/1-én 14 óra 20 perckor meg sem történt volna…
    Ez az én véleményem, aztán kíváncsian lesem majd mik történnek: árulás, megvezetés, eltitkolás, csalás, hazugságok, megfélemlítés, rágalmazások és persze a leleplezés! Gyönyörű, fordulatos szappanoperává nőtte ki magát a CryptoWorld, már szinte jobban várom augusztus 1-ét, mint a GoT következő részét!
    😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *