Évzáró cikk/cikksorozat?

Immáron kilencedik éve koptatom a billentyűzetet a különböző blogjaimon. Ezen kilenc év nagy részében mindig volt egy nagyobb évet záró cikk, amiben valamilyen keretbe foglalva írtam az egész évről. Ezek összerakása a korábbi blogokon nem volt nehéz, hiszen jellemzően egy nagyobb téma mentén írtam. A kriptopénzek világa viszont messze nem ilyen, itt az év nagy részében párhuzamosan írtam rengeteg témáról. Adná magát, hogy az évzáró nagy cikk a Bitcoin idei szárnyalásáról és ezen rögös út megpróbáltatásairól szóljon, de tartok tőle, hogy ez a téma lassan már az olvasók fülén jön ki, hiszen ha valamit… akkor ezt biztosan túltoltam idén 🙂

Arra gondoltam, hogy bedobnék néhány ötletet, amiről szívesen írnék és a kommentekben tegyétek meg, hogy megjelölitek, hogy melyiket fogadnátok leginkább kitörő örömmel. Nyilván a commentekben jöhetnek újabb javaslatok is. Ha körvonalazódik valami konszenzus, akkor arról fogok írni, ha nem, akkor majd én választok (értsd: marad a Bitcoin 🙂

Javaslataim:

  1. Bitcoin felzárkóztató: mi történt az idén, mi vezetett a Bitcoin Cashez és mi minden miatt került a Bitcoin árfolyama parabolikus pályára. + némi kitekintés, hogy mindebből mit lehet várni a következő évben
  2. “Turkáljunk egymás zsebébe – Én megmutatom, ha Ti is megmutatjátok” rovat: Végigveszem az idei évben tett call-jaimat és megnézzük, hogy melyik volt jó tipp és melyik nem jött össze annyira nagyon.
  3. Milyen jövőt vízionálok én személy szerint a cryptopiacnak. Mi fog ebből kisülni. Ugye ezen témáról is nagyon sokat írtam idén, ezért talán volna értelme összeönteni mindezt egy kerek történetté.
  4. SZÁMOK! Tudjátok, hogy imádom a számokat és a blog körül nagyon sok vicces és izgalmas szám létezik. Legolvasottabb cikkek, legtöbbet kommentelő olvasók, legviccesebb searching termsek amikkel a blogra jutottak olvasók. Pl fogalmam sincs arról, hogy vajon a “földrengés holnap?” kérdést megfogalmazó mire várt, de hogy nem kapott választ a kérdésre a blogon, az szinte biztos. Ellenben viszont a “bch nagyobb lesz mint btc” kérdés kapcsán már teljesen érthető, hogy mire gondolt a szerző, de hogy ennél rosszabb helyre nem keveredhetett a kérdésével… az is biztos 🙂  De elöljáróban az én két személyes kedvencem: “bitcoin mindenki futhat a penze utan” és “a hányásomnak miért van föld íze” search termsek.
[commercial_break]
Bookmark the permalink.

65 Comments

  1. Nehéz kérdés, mert mind érdekel 🙂

  2. Hármas pont. Mi lesz ebből az egészből?
    Egyik héten to the Moon – de nem csak mi itt, hanem a fél pénzügyi világ belelkesedik.
    A másik héten pedig “nullát fog érni, elveszítesz mindent”.
    Gyanítom, a világ irányítói sem tudják még mindig mire vélni ezt az egészet.
    Tényleg egy forradalom közepén vagyunk?

  3. Ne haragudj, de én mindegyiket akarom.

    • Ha más is megfogalmazzták többen is az egyéb irányú témák kéréseit, akkor én még hozzátenném, hogy nagyon kíváncsi lennék egy SONM – GOLEM és még akár IOTA közös elemzésre a te szemszögedből, hogy vajon melyiknek van nagyobb perspektívája a jövőben.

  4. Plusz témának bedobnék egy “alapvető crypto félreértések” postot. Szerintem sokak basic infoknak nincsenek a birtokában, másoknak megvan a big picture de egyes pontokon csusznak el. Gondolom hozzád rengeteg kérdés kérés komment esik be, ha ezekből kikristályosodik 5-6 olyan pont, ami rendszeresen sántít, s ezeket meg lehetne mutatni átlátható formában, az sokaknak betalálhat, úgy, hogy eddig nem is tudták, el vannak csuszva.

  5. Felesleges felzárkóztató cikket írni, azt a tudást meg lehet szerezni néhány óra utánajárással is, akár csak itt a blogon. Szerintem árfolyam témát se kéne boncolgatni, mert sok értelme nincs. Személy szerint a legfontosabb (idei és) jövőbeni technikai fejlesztésekről olvasnék tőled, vagy személyes élményekről meet és drinkupokon stb.

  6. Még egy szavazat a hármasnak. Illetve pár mondat erejéig érdekelne mi a véleményed a hamvaiból feltámadt Segwit2X hardforkról 28. -án.

    • Az, hogy egy nagy hülység. Csak egy újabb Pump&Dump coin. Nézted, hogy milyen hülyeségeket állítanak benne? X11-es encryption, meg 2,5 perces blocking time. A roadmappon meg mindjárt ott van a LN, meg a zkSnark és egyből fognak tudnia rajta futtatni Ethereum smart contractokat is. De ami a legnagyobb poén: Szétosztják Satoshi early-mined coinjait is, hogy legyen mit dumpolni a tőzsdéken…

      De a legeslegjobb rész benne:

      Konkrétan belerakták a kódba, hogy fixen legenerálnak 2 millió B2X token amit odaraknak a képen szereplő címre… Teljesen legit 🙂

      • Kedves Csaba!

        Jelenleg ez a “hülyeség” 1000 dollár fölött forog a HitBTC-n. Ez túl nagy már ahhoz, hogy egyszerűen félresöpörjük!

        Lehet hogy ez is csak egy bizonyítéka annak, hogy a piacot 90%-ban nem racionális érvek mozgatják, viszont ha ilyen a piac, akkor -mivelhogy mi is itt kereskedünk “idomulnunk” kell hozzá. Az más kérdés hogy én is el szándékozom adni az “ingyen” kapott Segwit Coinok 60%-át. Mindet eladni már nem merem, mert láttuk hogy mi történt a BCash-sel, amit kénytelenek voltunk sokan ismét visszavenni.

        Mindenesetre sürget a kérdés: Ha Trezoron vagy Nano-n hagyjuk a BTC-t fog-e járni a Segwit2x Coin, vagy mindenképp be kéne utalni a HitBtc-re (utóbbi nem igazán szimpatikus megoldás nekem)???

        Kedves Csaba! Szeretném én is a többiekkel együtt megköszönni egész éves-tényleg hiánypótló!!!- munkád. Meg kell mondanom, hogy angolul se nagyon tanáltam ennél jobb technikai kifejtős, de még érthető forrást. Szimpatikus volt, hogy mersz érzelmeket is belevinni a CoinStoryba. Én, traderként igyekszem ezektől távol maradni. Számomra a “közérthető tudományos” cikkeid jelentették a legnagyobb hozzáadott értéket, nagyon remélem hogy lesz elég erőd-kedved-időd jövőre is hogy világító fáklyáid elhelyezd ezen a nem könnyű úton.

        Köszönettel:

        • Attól, hogy valaminek van a piacon pillanatnyi értéke, attól még lehet egy nagy hülyeség. A blog olvasóinak kb a fele szerint legalább ennyire túlárazott “hülyeség” a Bitcoin is. Vitatkozni azonban erről senkinek nem szeretnék:) Mindenesetre aki végig olvassa a b2x projekt leírását az pontosan tudja, hogy egy scam az egész. Az a scammer csapat aki pedig egy saját addressre berak 2 millió coint, annak nem kizárt, hogy megéri felverni a b2x futures árát 1k USD-re mesterségesen csak azért, hogy utána ledumpolják a saját “gyártott” coinjaikkal 🙂 A b2x tech spece egy merő nonszensz a mögöttes csapat pedig totálisan noname. Mindenki döntse el, hogy mit kezd ezzel.

        • Az általad látott árfolyamot addig hiába nézed, amíg csak belül lehet vele kereskedni. A Hitbtc-n ugyanis nincs ki/beutalási lehetőség perpill B2X-re. Amint kinyitják, valószínűleg fapadkát se fog érni, mert 0.1 sec alatt akarja mindenki majd kidumpolni.

          A Trezoron levő bitcoin a tiéd, nem csak egy ígéret (szemben egy tőzsdei accounttal), szóval nehezen értelmezhető a “jár/nem jár” megfogalmazás. Privát kulcsok vannak rajta, amelyek validak a BCH/B2X/SBTC/BTCG, meg még a jó ég tudja milyen blokkláncokon. Hogy hogyan férsz hozzá? Nos az egy kicsit macerás, az tény, ugyanis a bip39 seededből kell kifejteni hozzá a kulcsokat, vagy egy olyan custom Trezor firmwaret készíteni ami képes aláírni a kívánt foscoin tx-eit is. Vagy meg kell várni amíg a Trezor fejlesztők megcsinálják ugyanezt.

  7. 1. És 2. A harmadik pont elég egyértelmű hogy ez egy új iparág.

  8. 3 , valamint jó lenne kisebb bemutatók egyes ‘feljövőkben lévő coinokról , Verge; Tron, Stellar, Qtum

  9. Sziasztok.
    3 és a beígért Cardano cikknek is örűlnék

  10. Lássuk mit vizionál a mester: 3

  11. Lássuk a víziót! Varázsgombával vagy anélkül.:-)

  12. Először is szeretném megköszönni az idei munkádat, számomra nagyon hasznos volt sok anyagod.
    A 3-asra szavaznék én is! 😉

  13. 3-ast, légyszi.
    Esetleg kiegészítve egy összefoglaló táblázattal, ahol kedvenc coin-jaidhoz leírod egy-két mondatban, hogy milyen nagy fejlesztések, bejeletések várhatóak 2018-ra.

  14. 3.téma érdekelne

  15. Nincs a lehetőségek között, de FIATra vonatkozólag: Exit plan (valamiből élni is kell megfontolásból:)

  16. Szintén a 3-as érdekelne.

  17. 2-es

    nekem 5-kból 35-k 3 hónap alatt, pedig nagyon majrés vagyok tele rossz döntéssel. de a pár centen vásárolt sia és sub megdobta rendesen. pl most is fej-váll alakzat gyanúja miatt szórom ki a btcmet:) januárban teljesen újraépítem a portfóliómat

  18. Alföldi Sándor

    Kedves Csaba! Gratulálok a bloghoz. Kérésem: 1,3

  19. 2.-ből annyi, hogy sikerült-e a sima buy&hold btc-t tulteljesíteni
    4.-ből a vicces részek sziilveszteri kabaré helyett

  20. Én a 3-as témakörre voksolnék.

    • Ahogy itt is csak a masik oldalrol. 🙂

      Eyebkent a Morgan Stanley talan valamennyire erti a piacokat. Talan erdemes legabb elolvasni a velemenyuket.

  21. Eddigi részeredmény:

  22. Egy jó kis Cardano cikk. Esetleg Verge.

  23. Ha Belorusszia kormányzója 5 év adómentességet ad a kriptovaluta hozamok realizásakor vajon milyen jövőképe lehet ennek az iparágnak?! Hihetetlen hogy emberek akik ilyen minőségű oldalt olvasnak, az iparágról piszok keveset tudhatnak ha ennyien a 3ra szavaztak…

    • A 3 az a jövőkép. Te tudod? Akkor oszdd meg velünk! 🙂

      • Egyszerű, blockchain lesz az internet nagytestvére. Minden digitalizálódni fog…ugy mint szerződések, adatbázisok, utasítási rendszerek, pénz blockchain alapon. Ez a jövő, előbbreviszi megkönnyiti a szerződéses partnerek napi munkáját. Rengeteg pénzt spórolnak a rendszer felhasználói.
        Már 2 éves interjú; kinai pénzügyminisztert kérdezték a pénzek jövőjéről, mindta h egy digitális világban mi más lehetne fizetőeszköz mint a digitális valuták.

  24. 3 és köszi ezt a sok munkát amit bele tettél/teszel!

  25. Nagyon szépen köszönöm az eddigi munkásságod, sokat segített nekem, rengeteget tanultam tőled.
    Azt kívánom neked a jövőre, hogy maradjon meg ez a téma iránti lelkesedésed és ne tántorítson el semmi attól, hogy a továbbiakban is megoszd velünk a meglátásaidat.
    Erőt és kitartást!

    Én szívem szerint az első 3 témáról mind olvasnék, de ha nagyon választanom kell, akkor legyen a 3-as.

    BÚÉK mindnyájatoknak!

  26. 3 as
    Verge stellar qtum cardano golem omg nxt
    Mindenről szivesen olvasnek a nezopontodbol.

  27. Én hamarosan Lambo-t akarok venni, szóval engem az 5-ös érdekelne. Így a kérdésem az lenne, hogy szerinted a centes, vagy a még kevesebbet érő coinok közül melyik futhat fel a következő évben? 😀

    https://coinmarketcap.com/coins/views/all/

    Tudom-tudom. Ez a blog nem a befektetési tanácsadásról szól, de a véleményed attól még érdekelhet, és ezért be is illesztem ide helyetted, máshonnan átemelve…(hátha ezzel behúzlak a csőbe). 😀
    “A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást…”

    Najó, úgy is a 3-as nyer, ezért legyen a 4-es.

    • Meg kéne érteni: teljesen mindegy hogy mennyi az egységár, mert a százalékos növekedés a mérvadó. Hiába tudsz venni 10000 dbot, amíg 1 btct, ha százalékosan a btc jobban nő.

  28. A 2-es nagyon érdekelne. Ha nem is feltétlenül most, a jövőben mindenképp szívesen olvasnék arról, hogy TE mi alapján építed fel a portfóliódat és mennyire jött be ez eddig. Nem befeketetési tanácsként, hanem tényleg ha már ennyien olvassuk a véleményedet bizonyos dolgokról, lássuk miért vagy hajlandó “lehajolni” a gyakorlatban is.

    Nem muszáj precíz számokat írni (semmi köze hozzá senkinek a NAVon kívül mennyi pénzed van :)), de a portfóliódban szereplő termékek, nagyjábóli arányok, stratégiák, ezek eredménye (vs. ha csak BTC-d lenne) nagyon érdekes lenne és sokat hozzátenne a hitelességedhez szerintem.

    Szilveszteri posztként viszont valami könnyedebb témára szavaznék, legyen a 4-es. 🙂

  29. 1, 3, 4

    A 2-eshez inkább szintén a 3-ashoz hasonló “jövőbelátás” érdekelne, vagyis nem az elért eredmények már meglévő portfolióval, hanem hogy miket érdemes szemmel tartani. Én speciel olvastam egy gyors tippet valahol (talán a ph fórumán) a ZCL-lel kapcsolatban, amibe átraktam minden OMG-ben álló pénzem. Nem volt sok, és picit szívtam is a fogam az elején, mert a ZCL rövidesen felment 1-2%-kal, de közben OMG sokkal-sokkal jobban. Aztán jött a meglepi: most perpill 7x ér többet a ZCL-es anyag, mint vásárláskor. De, ez csak egy gyors tipp volt (linkelve a twitterről), engem sokkal inkább a miértek érdekelnek, nem a “szakítsunk nagyot” elv. Emiatt pl. az OMG-t jó eséllyel újra meg fogom “látogatni”, mert előremutatónak gondolom.

  30. 3 és köszönöm az egész éves munkádat. Sokat és jól segytettél. Üdv, Csaba

  31. 1,2,3?
    mindegy apóca.lényeg hogy tovább is told

    búék

  32. én is a hármas pontra szavaznék, mert az a legérdekesebb. az nem baj h a jövőt sokkal nehezebb latolgatni mint a jelent v a múltat elemezni. érdekelne, mennyi idő kell ahhoz, h technikailag a kriptovilág eljusson arra a szintre, ahol már megkerülhetetlen lesz, és melyek lennének azok az állomások amiket ehhez el tud érni belátható időn belül, illetve, h a bankvilág és támogatói hogyan fogják lemeccselni a kriptoval a vezető szerepért vívott harcot.

  33. Szentirmai Gergely

    Természetesen a hármas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *