Blokklánc Műhely – alkotóközösség indul

Bár még javában dolgozunk a múlt heti MCGA kampányon, aminek eredményét hamarosan mind az utcákon, mind az ahhoz készült micrositeon megtekinthetitek, máris egy remek újabb kezdeményezést mutathatok be nektek: A Blokklánc Műhelyt.

Az alkotóközösség Borbás Anti és Hosztafi Vilmos fejéből pattant ki. Két hete kerestek meg és azonnal beleszerettem a kezdeményezésbe, különösen mivel erősen kapcsolódik az a “Te már érted a Bitcoint?” személyes küldetésemhez. A műhely célja pofonegyszerű: Egy olyan helyszín biztosítása, ahol szó szerint a nap 24 órájában lehet ismerkedni a blockchain és a smart contractok programozásával, de nem csak úgy oktatás jelleggel, hanem konkrétan projekt munka keretei között. A műhely egy zuglói közösségi coworking irodában fog működni, mely iroda folyamatosan biztosít a műhely rendelkezésére néhány asztalt, melyhez Antiék gondoskodnak egyrészről a megfelelő infrastruktúráról és persze a feladatokról, kihívásokról is. A műhely gyakorlatilag proof of concept-ként szolgál, célja megvizsgálni, hogy vajon van-e kereslet és igény arra, hogy a blocklánc és az okosszerződések programozásának témáját teljesen közösségi alapon sajátítsa el minél több ember és ha már elsajátította, akkor freelancer elven hasznosítsa is. Szóval, ha tanulni akarsz Solidity-t, vagy nem rémülsz meg egy exchange api wrappertől, esetleg akár érdekelne egy lineáris regresszióra épülő autotrader fejlesztés… nos akkor itt a helyed.

Persze fontos megjegyezni, hogy a műhely nem nyílt és nem szabadon látogatható, a helyszín limitált és Antiék nem tudnak párhuzamosan több száz emberrel foglalkozni, ezért a műhelybe jelentkezni kell, ahol a potenciális jelöltek között komoly szűrés várható. A cél egy minél ütősebb csapat felállítása, képzése, szinten tartása és az esetlegesen megüresedő helyek minél gyorsabb betöltése. Személyes reményeim szerint, amennyiben a koncepció sikeres lesz, akkor szeretném, ha Antiék kezdeményezése mellett számos további (főleg vidéki) hasonló műhely alakulna hasonló független kezdeményezésben. Mindehhez most lerakásra kerülnek az alapok, reményeink szerint egy kész “szakácskönyvet” fogunk tudni adni mindehhez mindenkinek, aki bele akar vágni.

Ahogy fentebb is írtam a műhely 0-24-ben fog üzemelni, melynek fő oka, hogy ha valaki egyébként a főállása mellett szeretne részt venni az alkotóműhely munkálataiban, akkor ezt se jelentsen akadályt. Ennek megfelelően a jelenlegi tervek szerint várhatóan leginkább a hétköznap esték lesznek az igazán aktívak.

Jómagam bár nem veszek részt direktben a Műhely szervezésében, ellenben együttműködök Antiékkal és lehetőségeimhez mérten maximálisan támogatom az alkotóműhely sikerességét.

Hivatalos megnyitó rendezvény: December 15. 18:00

A megnyitón történő részvételhez előzetes jelentkezés szükséges, amit a következő email címen tudsz jelezni: esemeny kukac blokklancmuhely pont club. Erősen limitált mennyiségű hely áll rendelkezésre, ezért aki szeretne részt venni, az mihamarabb jelentkezzen. A megnyitó egyébként inkább meetup jellegű lesz, tehát ott nem előfeltétel a komoly programozói háttér, sokkal inkább azokat várják a szervezők, akiket érdekel egy ilyen jellegű műhely tervezett atmoszférája és működése. Helyszín: Fehér út 1/b, B lépcsoház, 5. emelet, Budapest, 1106

Akit érdekelnek a kezdeményezés részletei, vagy akár jelentkezni szeretne az műhely brigádjába, annak az elérhetőség: http://blokklancmuhely.club/

Bookmark the permalink.

38 Comments

 1. Azta! Na, most nem picit sajnálom, hogy messze vagyok tőletek! Nagyon tetszik az egész. Ha úgy alakul, hogy újra otthon (Mo-n) dolgozom, mindenképp megkereslek titeket. Kitartást és sok sikert kívánok hozzá.

 2. Csak azert hogy nehogy azt mondjatok, hogy allandoan pozitiv velemenyt fogalmazok meg; nezzunk meg 1 masik velemenyt:
  https://kiszamolo.hu/107151-2/

 3. Olyan frankó lenne egy fórum erre az oldalra. Egy topic/currency vagy hasonló. Hátha vki megírná, hogy miért emelkedett a Ripple-m 80%-ot a BTC-hez képest 🙂

 4. bocs de miért is törlöd a hozzászolásomat az egyik plakáttal kapcsolatban(nyugdij=bitcoin)?

  • Dupla hozzàszólás, a kettő közül az egyiket töröltem, a másikra pedig válaszoltam. Mi a probléma?

   • a másikba irtam hogy az nem oda ment azt kellett volna törölni demind1….a lényeg hogy ezzel mit is akartok provokálni? mert kb az jön le az embernek hogy lehet nyugdijmegtakaritás a bitcoin…

 5. Aki szerint a GDAX és a Coinbase nem egy k*va nagy át***szás, az nagyot téved. Haveromnak fél éve utalják vissza egy amerikai számlára a pénzt, amit nem tudtak befogadni a bankjától, de azért vissza nem utalták. Tegnap kiakartam használni az arbitage lehetőséget ami odafele sikerült is, a gond csak az volt hogy a daily withdrawal limitjük teljesen ambivalens és pofátlanul coin withdrawra is vonatkozik, euro értékre leképezve. Mi ez ha nem kamu? 😀 Befele oda megy a pénzem, de visszafele nem tudom kiutalni a coinjaimat, mert van egy 10k euros daily limit? tehát várnom kell x napot, mire az egészet kitudom utalni x-szer megfizetve a tranzakciós költséget. A sza*os support teamjük pedig azt válaszolta, hogy nem tudják növelni a limitet mert automata, teljesítsem a feltételeiket -> vegyek náluk coin-t!! 😀

  • Nekem folyamatosan megérkezik a pénz az usa számlámra a coinbase-től. Miért probléma a napi limit? ~ 10-15 millió ügyfelük van, ha mindneki kivenné a napi 10.000-t már gondban lennének. Úgy tudom a coinbase nem képes még $-t nyomtatni…szóval érthető a limit.

   • limitek oka nyilván nem ez, hanem KYC AML terrorizmusfinanszírozás csalásmegelőzés hackerek elleni védelem cold storageban lévő coinok meg hasonló dolgok.
    Egy tőzsdének amúgy sem kell pénzt nyomtatnia, hiszen ha te eladsz, akkor azt egy másik usernek teszed, aki pedig beutalta a dollárt. Szóval ha azt nem lopták el, akkor ott van egy bankszámlán valahol.

   • EMBER! 😀 leírtam világosan, hogy a withdraw limit coin withdrawra is vonatkozik! vagyis, ha 10k euro a limit, és nekem van 5 btc-m, akkor levetítik az árfolyamát eurora, és arra is vonatkozik a withdraw limit. ERGO: 10k euronyi bitcoint tudok naponta kiutalni cold walletre vagy másik exchangere. Nem arról van szó, hogy a pénz megjön e tőlük vagy nem!

    • JA IGEN! Csak hogy megismételjem a másik lényeges dolgot is. A szabályzatuk abszolút ambivalens módon a szokásostól eltérő módon nem egyértelműen fogalmaz, hogy coin-ra is vonatkozik a withdraw limit. Euroban tűntetik fel!
     Egyébként Adam Dark, a te hozzászólásod miatt gondolom az utóbbi egy hónapban tényleg azt, hogy ez már egy olyan stádiuma ennek a dolognak, amikor minden ember átesik a ló túloldalára és csak a fanatikus szövegeket hajtják. e.g nyomtatni, bankok, decentralzált, stb stb. Szerintem ez egy jó cikk, és cáfolhatatlanok az érvek, de szívesen hallgatnék épkézláb ellenérvet:
     http://penzugyi-tudakozo.hu/bitcoin-befektetes/

     A workshop egyébként nagyon király! A btc plakátokról nekem szintén a buborék mánia része jut már eszembe.

 6. Ja igen. Majdnem egy napja áll pendingen az a BTC mennyiség is, amit képes voltam kiutalni. Milyen dolog ez, hogy saját queueba mennek a requestek, nem pedig egyből a blokkláncra? Ráadásul valami undorító gyenge queuba 😀

 7. a Walletinvestor forecast -ja a SONM-ot a jövőben egyre inkább értékét veszti .

  https://walletinvestor.com/forecast/sonm-prediction

  mennyire hihetőek erről a weboldalról a jóslatok? van tapasztalat?

 8. 130millió USDT mára elég lesz? 😀

 9. Holgyeim es uraim lassan kozeledik az elso hetvege amikor is a futures zarva lesz.
  Majd csatlakozik 1 ujabb piac ahol ugyancsak keszpenzes elszamolassal zarjak majd a szerzodeseket.(koreai balhe egyelore nem okozott tul nagy elmozdulast)…

 10. tudtok olyan oldalt ahol a coinok marketcap -jai online vannak? ne kelljen mindig a weboldalt frissítgetni

 11. köszönöm, bár nem látom a különbséget a coinmarketcap hoz képest

 12. erre gondoltam , köszönöm

 13. Fránya ünnepek. A tőzsdefüggőség bezzeg nem csillapodik. Frissítgetem az oldalt új post reményében. Nem baj, veszek közben egy kis Ripple-t. 😀

  • Ha még az ünnepek miatt lenne 🙂 Egyszerűen az elmúlt heteim egybefüggő és átláthatatlan hömpölygésben zajlottak. Csak ezen a héten 3 napig ültem egy hú de titkos crypto projekt sprint megbeszélésein, onnan rohantam Bankárképzőbe Hashgraph előadásra, majd két-három egyéb megbeszélésre, vadul kontenteljük a tisztabit-et és még tegnap estére jutott egy kis Blokklánc Műhely megnyitó is. A mai napon eddig összesen aludtam kb 12 órát, ami kis túlzással az elmúlt hetekben a heti átlagom volt… összesen. Szóval lassan feltöltődnek az elemek és újra elkezdem gyártani ide a blogra is a tartalmat. A jó hír, hogy baromi sok ötlet van a fejemben. Szóval nincs alkotói válság 🙂 Az első cikk ami már egyébként javarészt kész van, csak le kell még tisztítani egy régóta beigért tartozásom lesz: A Bitcoin okozta sociológiai turbulenciák kérdésének kifejtése a saját szájízem szerint.

 14. Sziasztok, cryptogoldról tudtok infót adni? Érdekel a coin világ, szeretnék venni is, de totál tapasztalatlan vagyok…

 15. Én is erre gondoltam, köszönöm a gyors választ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *