#HCPP17

Lassan véget ér ez a hét is. A blog inaktivitása mögött leginkább az állt, hogy egy iszonyatosan (crypto) aktív hét áll mögöttem. A nagy része nem feltétlenül kell, hogy kikerüljön a blogra; de a lényeg, hogy szunnyadozó hitem maximálisan helyreállt abban, hogy van értelme mindannak amiért nap mint nap küzdünk. Létezik egy “Plan ฿” és léteznek emberek akik ezért nagyon komolyan küzdenek. S ami talán ennél is sokkal fontosabb: a Bitcoin értéke messze nem azonos annak árfolyamával, a Bitcoin egy ideológia és egyre több ember látja ezt át. Volt szerencsém a hétvégémet Prágában tölteni, ahol – minő meglepetés -, pont ezen a hétvégén tartották a Paralelní Polisban a Liberate! Hackers Congress-t. Mely a cryptoanarchisták egyik legnagyobb éves rendezvénye és olyan nevek tartottak előadást mint: Giacomo Zucco (a Bitcoint érő belpolitika támadásokról), Adam Back@Blockstream (a Bitcoin skálázásáról), Justin Smith (arról, hogy miként tudja megreformálni a Monero a svájci privátbank-rendszert)… és még sorolhatnám. Egy dologról nem volt itt szó: az árfolyamról… az a kutyát sem érdekelte. Nem akarok naivnak tűnni és tiszta sor, hogy a blog olvasóinak a nagy része az árfolyammal kel és fekszik, csak szerettem volna érzékeltetni, hogy itt valami sokkal nagyobb story kezd kibontakozni, mint amit az árfolyam képes reprezentálni és jó érzés, hogy ebben most egy ici-picit beleláthattam. A rendezvény talán legfontosabb üzenete Zucco előadásában:

Én leginkább ezt hoztam innen el, de lekerekítve mondókámat az alábbi képpel tudnám legjobban jelezni, hogy mit gondolok a jövőről:

A tovább után pedig bepakolok még néhány képet csak a hangulat érzékeltetése végett 🙂

Bookmark the permalink.

7 Comments

 1. Gratulálok a sikeres prágai úthoz!
  Árfolyam: Nagyon nehéz nekünk, halandó embereknek ettől elvonatkoztatni. De azért néha sikerül. Éjjel, amikor megébredek, már nem mindig a Bitcoin ára jut eszembe. Hanem a NEO-é. 🙂
  Ma 15 órakor jön az első ICO (Red Pulse) a NEO-ra. Éledezik ez a coin is a fagyos szeptember után.

  Szinte minden második hír arról szól, hogy Bitcoin elfogadás itt, IOTA implementáció ott, még a BCH-t is beveszi egy-egy vállalkozás. Ahova kattintok, csak pozitív, üzleti felhasználásról szóló hírek. Néha egy bankár elböffenti magát, hogy ponzi/piramis/air miles/lufi, majd megy minden tovább. Az egész közösség most már szépen zakatol. Kezdi behálózni a társadalmat. Nagyon-nagyon közel vagyunk a robbanáshoz. Ez lehet még pár év, de semmiképpen sem évtized.

  Ha amerikai lennék, most tenném fel a “Life savings”-emet a Bitcoin asztalára. De idehaza is többre megyünk, ha saját kezünkbe vesszük sorsunkat és nyugdíjmegtakarításként tekintünk rá. Közben pedig tanulás, masszív olvasás, tájékozódás. Éveken, évtizedeken át. Csodálatos!

  Korábban írtam, hogy meglátásom szerint talán éppen a Bitcoin (és társai) fogja összehozni az emberiséget. Nem vagyok naív, de mindig reménykedem.

 2. Variance, ott leszel még ma is a HCPP-n? Mert akkor esetleg összefuthatnánk.

 3. Legtobb embernek (erthetoen) csak a price chart letezik. Viszont akik benne vannak melyebben azoknak egy uj vilag tarulkozik fel, amelyrol en szemely szerint nem is beszelek kivulalloknak, mert ok meg a Matrixban vannak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *