NEO: wallet problémák és egyéb érdekességek

Többen is jeleztétek, hogy a NEON walletetekből szőrén-szálán eltűnt a NEO sharejeitek és a GAS is, továbbá a tranzakció történet sem látszik. A jó hír, hogy valójában nem tűnt el semmi, nem loptak el semmit, mindösszesen csak a 0.0.3-as NEON wallet került kivezetésre a NEON által használt trackernél, így már nem fér hozzá a mainnethez. A megoldás pofon egyszerű: frissíteni kell a NEON-t a 0.0.5-ös verzióra, amit le tudsz tölteni egyből a githubról: https://github.com/CityOfZion/neon-wallet/releases

A jó hír, hogy az új 0.0.5-ös verziójú NEON tartalmaz néhány komolyan hiánypótló funkciót is, úgy mint:

  • Végre lehet titkosított privát kulcsokat létrehozni, így már nem kell a nyers privát kulccsal belépni minden alkalommal.
  • Tudod titkosítani a meglévő, korábbi privát kulcsodat is.
  • Tudsz létrehozni titkosított walletet, melyet tudsz backupolni, restorolni.

Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy éljen ezekkel a biztonsági funkciókkal. Nekem eddig nem kevés aggodalmat okozott az, hogy gyakorlatilag plaintextben kellett a gépemen tárolni egy privát kulcsot

Viszont ha már szóba került a NEO: A NEO és a teljes Smart Economy modellje perpillanat téli álmát alussza köszönhetően a kínai reguláció okozta turbulenciáknak. A legfrissebb hírek, mely szerint szinte az összes kínai exchange bezár szeptember 30 és október 30 között komolyan megtépázták a NEO-t is (hasonlóan minden más crypto coinhoz). A $48-os csúcshoz képesti mai $21 dolláros árfolyam valóban aggodalomra adhat okot és ezen aggodalmat tovább erősítheti, hogy a kínai exchangek bezárásával jelentősen fog csökkenni a kereskedelmi volumen is. Persze nem eszik annyira forrón a kását. Messze van még az a szeptember 30 és az eddig kiszivárgott információk alapján ismeretes, hogy javában készül az exchangek szabályozása. Mindenesetre a tényként ismert információk nem igazán vetnek jó fényt a NEO jövőjére.

Egyelőre nagy a köd a NEO jövője kapcsán és most nem szívesen szurkálnék ködöt. Ami ismeretes, hogy egyre inkább látszik egy NEO és OnChain közötti együttműködés. Az OnChain nagyvállalati blockchain megoldásokat szállít és nem mellesleg jelentős befolyással bír a crypto piacok kínai szabályozó szerveinél.

Szintén reményre adhat okot, hogy miután váratlanul bevezette a NEO-t a bitfinex, most legutóbb a Poloniex is bevezette a GAS-t a tőzsdéjére.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *