Azt hiszem ilyen amikor kifogy a csapatból a szufla…

…de az élbolynak nem mer senki szólni, annyira lelkesen futnak tovább:

Persze lehet hogy tévedek. Ha igen, akkor majd nyomom a mea culpat! 🙂 Ja és még mindig a kutya sem állt át a BCash chainre bányászni, pedig már papíron 50%+ körül van a profitabilitása. Látszik, hogy mennyire hisz a piac az árszintben. Pedig jó lenne ha kitartana vasárnapig…

Bookmark the permalink.

9 Comments

 1. Sajnos nem értek ennyire a technikai elemzéshez. Mit kell nézni? Mert én azt látom, hogy a Bitfinexen első helyre tették a BTC-t. Gondolom a forgalom alapján.
  Az ára meg úgy megy fel, mintha szeptemberre a Holdig akarna jutni.

  Ebből én most nem szállok ki. Főleg azért nem, mert továbbra is van bennem egy félelem: A sötét erők flippeningje miatt itt bármi történhet.

  Nem hiszem, hogy karácsonyra össze kellene tépnem a Bitcoin Paper Walleteket, de itt komoly erők mozognak a háttérben.

  Amiben reménykedem: A két Bitcoin szépen összeér és együtt haladnak a csillagokba. A Bitcoin a befektetésre, a BCH pedig a mindennapokra lesz használva.

  Aztán eljönnek a várva várt fejlesztések és láss csodát, a Bitcoin ismét használható lesz a mindennapokra. Na, akkor kell elgondolkozni a meglevő BTC sorsáról. De addig HODL Both.

 2. A pumpában én sem látok jelentősen több szuflát, szerintem Jihanék inkább már a köv. difficulty change-től várják, hogy még motiváltabbak legyenek a bányászok a váltásra. Fele BCH-t kitáraztam, lementem 1:1 -re. Őszintén, ez az egész bitcoin világ per pill. nagyon beteg, ETH-ban már amúgy is nyakig vagyok, nehéz eldönteni, hova lehetne még menekülni.

 3. Nem kell semmi extrát belelátni. Csak picit fura, ugye hogy közel 40 percig nincs semmi ügylet, majd hirtelen felugrik 40 dollárt az árfolyam és onnan folytatódik a kerskedés.

  Egyébként nem kizárt, hogy a Kraken hülyült meg, vagy a kraken saját arbit rotobja őrült meg. Több fura dolog is van ma:
  https://twitter.com/CryptoCryptics/status/898837381012312064

 4. Persze, de az a feles pakk egyszerűen elérte a célárat, a profitot ilyenkor be kell húzni, ne legyen az ember telhetetlen.
  Általánosságban középtávon a köv. nagy emelkedési hullámot az intézményiek beszállásától várom, ők viszont egy nagyon szűk palettáról válogatnak. Pl. NEO és társait emiatt kevésbé preferálom. Ha nem lenne ez a cirkusz, egyértelmű lenne, hol érdemes a zsetont parkoltatni, így fogósabb kérdés.

  • Ez attól függ, hogy kit tekintesz intézményinek. Egy európai vagy usa befektetői kör számára a NEO lehet hogy túlságosan newborn, ellenben a kínai vagy koreai kör számára a NEO a preferált. Elég csak ránézni at ottani chartokra. Meglátásom szerint most annyi történik, hogy felpumálják a hanyatló usa dollárukat a BCH hátán majd onnan BTC-n vagy USDT-n keresztül nyomják be NEO-ba. Remélhetőleg az utóbbi-t választják.

   • El tudtok képzelni egy olyan helyzetet, amikor a Bitcoin és a BTC paritásba kerül?
    Pl. 4 000 – 4 000.

    A népek – akiket nem érdekel, nincs idejük a háttérrel foglalkozni – azt látják, hogy van egy olcsó Bitcoin és veszik. Aztán amikor már nem lesz annyira olcsó, nem veszik annyira. Így szépen beáll egy egyensúly.

    Most – kicsit megkönnyebbülve – azt látom, hogy a Bitcoin nem veszít annyit, mint amennyit a BCH nyer. Azaz nem a BTC-ből áramlik át a pénz.

    • Elképzelni el tudom, de reálisnak nem tartom, ehhez be kéne áramlania a crypto piacra 40 milliárd usd értékű fiatnak, vagy az altokból kéne hogy ennyi átáramoljon. Ez elég valószínűtlen. Ha lesz btc-bch parity, az inkább 2500 usd vagy talán 3000 körül lesz. De ha igy is lesz, akkor sem hiszem, hogy a parity megmaradna. Ez egy egyszereplő játék az én véleményem szerint.

     • Értem.

      Kicsit mégis realizáltam most a BCH nyereségből. Megtartottam valamennyit. Hátha.
      Nem tartom én sem megalapozottnak a hirtelen feltörekvést. De óvatosabb vagyok a kelleténél.

      Ehhez az iparhoz bizony itt kell ülni. Főleg a mostani eseménydús időkben.

     • Szerintem a hirtelen feltörekvése kifejezetten is megalapozott. Nem kevés gazdasági érdek és hatalmas mennyiségű pénz áll mögötte. Hétfőn hivatalosan is legalább egy új mining pool megnyitja a lehetősége arra, hogy BCH-en lehessen bányászni. A BTCC még a BCash lánc megnyitása előtt meghírdette, hogy ha profitábilis lesz a BCH bányászat, akkor fog oda erőforrásokat irányítani, ez meg fog történni hétfőn. Természetesen a story-ba én spec ennél sokkal többet is belelátok, de egyelőre mérlegelem, hogy akarok-e újabb békaemberes postot írni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *