Tudom nem kéne, de ez annyira jó…

és kihagyhatatlan…

Viszont ha már postot írok akkor néhány kis színes:

 • A coinbase/GDAX bejelentette, hogy ők bizony “hivatalosan” nem támogatják a UAHF-et (azaz Bitcoin Cash/BCC)-t, szóval aki még nem szedte ki onnan a BTC-jét, az kezdjen hozzá, de sürgősen. Ugyanez lényegében igaz perpillanat az összes többi nyugati illetőségű tőzsdére is, hiszen azok eddig mégcsak nem is kommunikáltak (vagyis nem került elém a kommunikációjuk eddig).
 • A BTC hatalmas ralliba kezdett, ennek a fő oka:

 • Szóval átléptük a 80%-ot és hamarosan meglesz a 85%-is. Ergo a jelenlegi periódus végén aktiválódni fog a Segwit, ha tetszik, ha nem. Ez a jó hír $2670-ig röpítette az árfolyamot, ami most éppen kissé megpihenve $2600-on gondolkodik, hogy merre rohanjon.
 • Na persze… Nyilván a SegWit körüli felhajtás verte fel pánikszerűen az árfolyamot, nem is az a bejelentés, hogy hosszú időre lockolták az Alphabay és a Hansa darkwebes droglaborok teljes bitcoin készletét, ami miatt a web sötét oldalának junkiai pánikszerűen töltötték újra walletjeiket, hogy meglegyen a mindennapi betevő… Nagy grat az europolnak, amiért sikerült kizsebelniük a két sötétwebes zsibvásárt. Az elkobozott vagyon egyébként nyílt aukción lesz elárverezve. BTC mellett főleg ZEC, XMR és ETH érintett az ügyletben. Az így befolyó pénzből a további darkwebes nyomozások lesznek finanszírozva. Ilyen amikor visszanyal a fagyi, a webjunkiektől elkobozott pénzből fogja finanszírozni az europol a további nyomozásokat…
 • Ma egy éves az Ethereum Classic, ami szerintem senkit nem érdekel, de itt van neki egy torta:

Itt most tényleg vége van a postnak…

Bookmark the permalink.

8 Comments

 1. Esetleg nagyon aktuális lenne írni pár sort a BTC tárcákról és használatukról. Főleg a biztonság szempontjából. Én személy szerint kíváncsi vagyok, hogy te milyen módszert használsz/találsz elég biztonságosnak, mi a véleményed a blockchain.info-ról és a többi softwalletről. Vagy esetleg a JAXX-ről. Köszönöm

  • Igen, ez elég alap (láma) kérdésnek tűnik elsőre, de jogos. Én pl. MultiBitHD-t használtam, de pár hónapja (miután a KeepKey LLC. megvette) annyira bugos lett, hogy a bitcoin.org le is vette az oldaláról a támogatott programok közül (https://github.com/bitcoin-dot-org/bitcoin.org/issues/1601).

   A hw walleteket meg – Ledger Nanot és társait – mindenki isteníti, de nem teljesen értem, hogy az miért elképzelhetetlen, hogy a gyártó tett a hardverbe backdoor-t? Mert ugye hallani, hogy gyártanak már hamisat belőle a kínaiak és leszívják a rátett pénzt. Honnan tudjuk, hogy a francia gyártó erkölcsös? Én ezt nem vágom.

 2. Én azt szeretném megkérdezni, hogy az alphabay-t és a hansa lockot hol olvastad? Követek rengeteg oldalt de ez nem került elém, megköszönném ha tudnál írni pár forrást. Köszi!

 3. Üdv.

  Köszi az eddigi cikkeket, nagyon sokat segített a kriptovilág megértéséhez. Augusztus 1-ig lehet számítani olyan eseményre ami hatására bezuhanhat picit az árfolyam?

 4. Létrehoztuk egy Discord Scene-t, ha szeretne valaki a témáról beszélgetni, szívesen látjuk:
  https://discord.gg/J7PssC6

 5. Thanks for reaching out!

  While we are at Cubits currently considering the chance of a sustained split of
  the Bitcoin blockchain as highly unlikely, we do take this matter seriously
  and are prepared to ensure the safety and availability of all user funds
  on both chains in the unlikely event of a persistent split. In case a
  a prolonged fork is observed, we will take measures to protect all
  Bitcoins at Cubits against repeated attacks and establish a procedure for
  customers to claim all their funds on the minority chain as well.

  We`d like to reiterate that at this point it seems very unlikely that this
  scenario will happen but you may rest assured that your Bitcoins are safe
  on Cubits in any case!

  Best regards,
  Your Cubits Support

 6. Rákérdeztem a Cubits-nál és a fentit válaszolták a forkingra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *