Napi összeesküvés-elmélet rovatunk következik…

Talán már sokan tudjátok, hogy ma kora délutánra esett az ominózus 494784-es Bitcoin block, ami a SegWit2X kötelező aktivációját írta elő a btc1 nodeokon. Ám “váratlan” esemény következett be, ugyanis – mint később kiderült -, a hanyagul megírt és letesztelt kódba becsúszott egy olyan hiba, ami konkrétan egy logikai bukfenc miatt az összes btc1 kódot futtató node beragadását eredményezte. Egészen pontosan az összes ilyen node jelenleg a 494782-es blockon áll, mivel a kód azt írja elő, hogy a mandatory activation blockot megelőző blocknak már nagyobbnak kell lennie 1Mb-nál, mivel ez logikailag is lehetetlen lett volna, ezért a btc1 nodeok “bad-blk-length-toosmall” hibával dobálták el az egyébként érvényes blockot. A nyilvánvaló logikai hiba miatt ezek a nodeok erről a pontról csak akkor lesznek képesek tovább jutni, ha a fejlesztőcsapat (értsd egy szem Jeff Garzik) által villámgyorsan implementált patchet mindenki feltelepíti és alkalmazzák a 494783-as blockot, majd elkezdik kimineolni az ominózus 494784-es blockot. Hogy lesz-e valaha is ilyen block a halva született SegWit2X blockláncon, az egyelőre még erősen kérdéses, hiszen a Legacy Bitcoin blocklánc szédületes sebességgel robog tovább. Jelenleg már 28 blockkal van a SW2X lánc előtt, ami az amúgy is alacsony támogatottság miatt kérdésessé teszi a jövőjét.

És akkor most egy kicsit megint engedjük szabadon a fantáziánkat:

  • Mi lett volna akkor(tm) ha mégsem feszül be az elmúlt hónapokban TELJES mellszélességgel a BsCore csapat és az összes magamfajta “BsCore shill(tm) a SegWit2X ellen és ez a sajnálatos és minden bizonnyal 100%-ig véletlenül becsúszott logikai bukfenc úgy következik be, hogy a Bitcoin hashing power 80+%-át kiadó NYA tagok mindegyike már a btc1 kódot futtatja és ezzel párhuzamosan játsszák el az előző cikkekben már bemutatott “BTC DEAD, Bitcoin Cash is the new Bitcoin” történetet és a múlt hétre előre hozott pumpát… Akarom mondani, teljesen természetes értékátáramlást a Bitcoin Cash láncba, ami láss csodát egy nap után hirtelen meggondolta magát és visszaáramlott a Bitcoinba (nem… nem dump…)
  • Jeff G. akkor is minden bizonnyal percek alatt elkészítette volna a javító patchet, ami (lévén, hogy a föld kerek) minden bizonnyal fél-egy napon belül fel is került volna minden nodera (vagy nem…), mely alatt lett volna óránként 0,5-1 block maximum, úgy hogy addigra a mempool már 200k+ tranzakcióval van tele.

Ugye milyen szép az élet?

Bookmark the permalink.

27 Comments

  1. Hát erről Jim Carrey pancserezése jut eszembe! 🙂 Létezik, hogy utoléri? Ha jól értem csak akkor áll működésbe ez az izé. 🙂 Ennek ellenére jó drága még mindig, ha jót nézek..:
    https://coinmarketcap.com/currencies/segwit2x/#charts

  2. Ehhez kérhetnénk magyarázatot?

  3. Ez a bitcoin mit össze nem kínlódik ezzel a 8000-el. Ezért lesz ebből csak 10 000 első körben. (Nostredamus)

  4. Hát ez tényleg elég brutál. :O

    Ezek bármire képesek, hogy átvegyék a BTC helyét.

    Tudván azt, hogy valójában milyen múlttal is rendelkeznek ezek a pénzes bűnözők, szerintem ez nem összeesküvés-elmélet, hanem összesküvés-gyakorlat. :O

  5. Jól gondolom?
    Ha tegnap a terveket követve forkol a Bitcoin, a 80% nyi bányászcsapat ott csákányozik egy működésképtelen segwit2x láncon, miközben a maradék 20% ot betemeti a mempool.
    Vagy:
    Mivel rájönnek, hogy nem lesz belőle semmi, visszamennek az eredeti láncra.

  6. ezt átfordítani valaki konyhanyelvre? 😀

    • Igen, ezt én is jeleztem, hogy kellene valamilyen elmagyarázás:
      Most akkor reccs lett volna, ha a “nagyfork” mégis lemegy tegnap? Mert a mai utórezgésre már alig figyelt valaki. De ha az eredeti futott volna bele ebbe, akkor…
      Na, akkor mi történik?

      • Gondolom a BCH nyert volna a dolgon nem keveset.

      • Nos, aki azt hitte, hogy Jihan Wu egy tökkelütött fickó az nagyot téved. Ez egy mesterterv volt, amit ők már júliusban kiszámoltak, de lehet már hamarabb is. Fork után, ugye mindenki megkapta a BTC utáni BCH-t. A bálnák egyik része valószínűleg azért tartja meg a BCH-t, mert olyan gazdagok, hogy nincs szükségük rá, hogy eladják. Ezek akár BTC hívők is lehetnek. A bálnák másik fele a kínai érdekcsoport. Ők is megtartják a BCH-t és a kicsiktől 0.05-0.07 között amit tudtak felvásároltak. Magyarul a BCH “VIP”-bb pénz lett mint a bitcoin bizonyos értelemben, mert a kínálat szűkösebb. Kevesebb kézben koncentrálódik, a kezek fele tartja a másik meg tartja és manipulál vele.
        Vissza a tervhez. Ez bizony majdnem bejött és nincs kétségem az felől, hogy a Segvit2x ha bekövetkezik, és a koreai tőzsde amin ingyen(fee mentesen)dolgoztak a botok nem fut bele technikai hibába, akkor egy szép flippeninget láthattunk volna. A BCH lenyomta volna a BTC-t árban az majdnem biztos. Hogy ennek mi lett volna a hosszabb következménye azt nem tudom,

        • Ez rémisztő.
          Tulajdonképpen pár “apró” banánhéjon csúszott el múlt vasárnap a flippening. Nem pedig a Bitcoin erején. Simán átadta volna az első helyet. Onnantól pedig valóban kiszámíthatatlan, hogy mi történik. Megindul a valódi pénz átáramlása és összeomlik a BTC árfolyama vagy visszakorrigál. De az már bizonytalan.

          Sokan mondják, hogy ááááá, nem fogja a BCH leváltani a BTC-t, mert a BTC-t jobban ismerik, erre jönnek a fejlesztések, ez lesz az arany+ a pénz.
          Igen ám, de a nagy tömegeknek gőze nincs erről az egészről. Csak az árfolyamot látják, a masszív médiahadjárat hatása alatt vannak és simán mennek a nagyblokk irányába. Annak ellenére, hogy zsákutca. De az majd pár év múlva derül ki.

          • Még valami:
            Ne nagyon drukkoljatok annak, hogy visszakorrigáljon a Bitcoin és majd vehettek olcsón megint.
            Ugyanis most már van egy farkas is odakint, amelyik a Bitcoin ellenpólusa. Megragadt ezren, most már ismét 1200-1300 között van. Várja a pillanatot, hogy gyengüljön a másik.
            Itt most minél messzebb kell kerüljön a két árfolyam, hogy minél többen lássák, melyiknek hol a helye.

            Az se drukkoljon, akinek BCH-ja van. Mert egy helycsere nem biztos, hogy simán le fog menni. Akár pánikreakciót is válthat ki a piacból és onnantól zuhanhat minden.

  7. Ez a post most picit sűrű lett nekem. :$

  8. Nem ide tartozik, de mindeközben Kínában…Érdemes lesz a Neot szemmel tartani mostanság!
    https://rmbtheory.com/china-allowing-icos-neo/#more-124

  9. GAS is 50% ment, pedig kina a NEO-t választotta a cikk szerint

  10. A Neo termeli a Gas-t

  11. köszönöm a felvilágositast ,
    olyan jó lenne egy cikk magyarul , szakértőtől (Variance), ami leírja a főbb tulajdonságát egy-egy kisebb altcoinnak is , pl. Mostanában nagyon jönnek felfelé és így érdekelne a Lisk, Qtum, Hshare, EOS ,Omisego, na meg persze a SONM 🙂

  12. Az Eth most szépen pörög.

  13. Csak jelzem, 24-e környékén jön a következő BTC difficulty adjustment.

    BCH a saját DDA updateje után szépen egyensúlyozik (egyre csökkenp kilengésekkel) a profit-parity mentén.

    A másztörplan lehetséges következő lépése, hogy Jihan most gyűjti a BTC-t, ássa a BTC-t, hogy maradjon vagy neadj’ isten nőjön is a BTC diff. a köv. adjustmentnél. Ekkor nem kell mást tennie, mint az időközben összeharácsolt (és ki tudja milyen tőkeerejű szövetségesei által megtámogatva) fergeteges BTC->BCH átcsoportosításba kezd, majd szépen kiáll a nagyjából 30%-ra becsülhető ellenőrzése alatt álló bányászkapacitással BTC-ből BCH-ba, amit megfelelő BCH pump mellett legalább további más 30% ‘zsoldos’ is követni fog.
    BTC pedig ott marad a magas diffel 30% vagy kevesebb hashrate mellett. BTC blokkidők fél órára híznak, mempool az egekbe szökik, a köv. BTC diff adjustment pedig 1.5 hónapra nő, tehát már bőven újév, mialatt az átlagos BTC tranzakciók kb. sosem teljesülnek…

    Az elmúlt hetek történései alapján Jihan ezt képes véghezvinni. Kérdés, hogy akarja-e? Kérdés, hogy mekkora BTC/BCH arányt képzel el magának. És kérdés, hogy BTC COre mit tud lépni erre…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *