ZCash ($ZEC) Investment Trust indul hamarosan!

Derült égből villámcsapásként jött a hír, hogy a meglévő Ethereum Classic és Bitcoin befektetéskezelő társulások mellett a “Zcash Investment Trust” is benyújtásra került a SECre (Security and Exchange Comission), mely ugye az USA tőzsdefelügyelete. A kezdeményező ugyanaz a Grayscale Invest Ltd aki előbb a Bitcoin Trustot jegyeztette be sikeresen ($GBTC), majd az Ethereum Classic Investment Trustot. Utóbbi kérelem idén április 24-én került benyújtásra 10,5 millió USD kezdőtőkével, mely április 26 óta már élesben is fut és 36,9 millió dollárra hízott az értéke.

A Grayscale Investment mögött álló Barry Silbertről a következőket érdemes tudni:

  • Korai Bitcoin befektető és rajongó, aki a Digital Currency Group (DCG) vezetőjeként igen sok energiát fektetett a Bitcoin mögött kialakult üzleti háttér egyengetésében.
  • Barry és a DCG ‘érdeme’ a New York Agreement néven elhíresült egyezmény, amely végső soron lehetővé tette, hogy valódi konszenzus keretei között történjen meg a SegWit aktiválás, viszont egyúttal ezen egyezmény kapcsán jött létre az a trójai faló is, amit ma “SegWit2X” hardfork néven ismerünk.
  • Barry lelkes támogatója az Ethereum Classic cyptovalutának, a ETH/DAO hardfork óta pénzt és energiát fektet abba, hogy az ETC folyamatosan reflektorfényben maradjon. Nyilván megvan az ETC kapcsán a saját masterplan-e, amit ha végig tud vinni, akkor lesz a piacon néhány facepalm és #fomo hatás.

Barry még a nyáron elhintette, hogy valamikor 2017 Q4-ben létre fog hozni egy ZCash Investment Trustet is. A Zcash Investment Trust 11,613.807 dollár értékben vásárolt ZEC-et október 25-én a Bitfinexen, ez a majd 50400 ZEC képezi a befektetési társaság alaptőkéjét. A társaság célja, hogy a cryptopiacokra befektetni kívánó intézményi befektetők számára lehetőséget adjon a diverzifikációra. Az ügyfélkör egyértelműen beazonosítható abból is, hogy a legkisebb megvásárolható befektetési egység: 10.000 dollár.

Benyújtott SEC kérelem: https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1720265/…

Bookmark the permalink.

4 Comments

  1. Akkor most vásároljunk be Zcash-ből? 🙂 Úgy látom már meg is indult…

  2. En ezelott jo par honappal bevasaroltam ETC-bol, azota bukoban vagyok vele. A fele befektetesemet inkabb vegul masba toltam meg ha veszteseget is kellett realizaljak, mert valamiert az osszes tobbi nagy altcoinhoz kepest alul teljesit. Szoval en kiabrandultam belole,de attol meg hosszutavon 1 kisebb osszeget tartok benne, mig nem vegul elporlad:))).
    Ezek szerint ez a trust nem 1 biztos alap a tutti novekedesre:).

    • Az Investment Trust-ok semmire nem vállalnak semmilyen garanciát, csak azt szavatolják, hogy a jellemzően zárt végű befektetési alapjuk mögött valamilyen OTC termék áll, aminek ezáltal minden piaci előnyét és hátrányát is élvezheti az intézményi befektető anélkül, hogy az adott OTC piacon kellene megjelennie.

  3. azt kéne tudni, hogy most áttegyem-e eth-ba vagy btc-be a zcash-em(ezt bányászom, és jó ideje gyüjtögetem) vagy megy ez még fentebb is ? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *