Flutter recruit

Valaki tegnap azt mondta nekem, hogy teljesen kizárt, hogy találok itthon szabadúszó Flutter/Dart programozót, aki rá is ér.

Illetve esetleg olyan Android Studio vagy XCode App programozót, aki nagyon szeretne nyitni Flutter felé.

Nos nézzük meg, igaza van-e.

Kezdeném mindjárt itt a blogon: ha foglalkoztál már Flutterrel, vagy leküzdhetetlen késztetést érzel, hogy ezzel foglalkozz… ne adj’ isten van egy ismerősöd, aki folyamatosan ezzel rágja a füled… akkor azt hiszem mindketten jó helyen járunk.

flutter

Nagyjából egy fél éves projektre keresünk kódert, akinek előre elkészített wireframeből és UX tervből kell elkészíteni az alkalmazást, ami egyébként egy rest api backenddel beszélget. A munka java része remote-workben végezhető, mi amúgy is eleve ezt preferáljuk.

Az sem jelent semmi hátrányt, ha vidéken vagy akár külföldön élsz, nem Te leszel az első olyan tagja a csapatnak, akivel vagy nagyon ritkán, vagy soha nem találkozunk személyesen.

Minden egyéb dolgot meg tudunk beszélni, ha érdekes számodra a dolog.

Miért a Flutter?

Zöldmezős mobil app fejlesztésre van szükségünk az egyik Variance projekthez és szeretnénk szakítani a jelenlegi cross-platformos mobil app frameworkünkkel, illetve nem szeretnénk nyitni a natív mobil app platformok felé… helyette a Google legfrissebb cross-platformos üdvöskéjét, a Fluttert szemeltük ki magunknak.

Ha érdekelne téged egy ilyen lehetőség, akkor dobj egy emailt az [email protected] email címre az elérhetőségeiddel.

Bookmark the permalink.

7 Comments

  1. Hát, mindig szívesen olvasom Csaba cikkeit, de ezért külön hálás vagyok, mert megnéztem, mi az a flutter, és azt hiszem, új szerelmem van 🙂

  2. Az elárulható, hogy mi volt a “jelenlegi cross-platformos mobil app framework”, amit dobtatok?

  3. Ha még aktuális, akkor most láttam a prog.hu-n egy hirdetést:
    https://prog.hu/tarsalgo/208574/flutter-alkalmazas-fejlesztest-vallalunk

    • Hát persze:) Már szabadul is mindenki a bitcoinjától annyira beparázott Trump szavai miatt. Ja nem… A cikk egy újabb ékköve annak, amikor valaki nagyon írni akar valamit és a tények ismerete sem tudja elhomályosítani a tévképzetét. És mindehhez tökéletesen elég egy kép, amin egymás mellett áll Trump és Mnuchin és egy fansztasztikus lead, mely szerint az egész világon betiltják a kriptót. Persze a cikk már totálisan nem erről szól. Trump 2019ben a LIBRA miatt nyilatkozott, Mnuchin pedig minden héten elmondja hogy mennyire fantasztikus a dollár (ez a dolga) és hogy mennyire rossz minden más.

      A kripto piacok jelenlegi szabályozatlansága a fejlődésének az egyik nagy gátoló tényezője. Induljunk ki abból, hogy valaki tényleg képes lesz nemzetállami szinten kitalálni valami olyan épkézláb szabályozást, aminek értelme is lesz (ez egyékbént illogikus, de mégis induljunk ki ebből) és fejlezz országok széles köre át fogja venni (szinten nonszensz). Ha ez megtörténne az lenne a legjobb dolog ami valaha történhetett, mert ehhez ténylegesen kategorizálni kellene nem csak a kriptopénzeket, de azok felhasználási módját, céljait, adózását és megannyi egyéb paraméterét. Ergo ezzel explicit pont azt érné el pl az USA, aminek az ellenkezőjét a cikk írója vadul állítani akar: kialakítaná az alternatív/árnyék pénzügyi rendszer status-quoját.

      A cikk mágius tényként próbálja felhasználni a betiltás bizonyítására a feb 12-én kijött FinCEN nyilatkozatot. A FinCEN nyilatkozat 2020-ra a következő három statégiai célt jelöli ki:

      1) Increasing transparency and closing gaps in the U.S. AML/CFT legal framework;
      2) Improving the efficiency and effectiveness of the U.S. AML/CFT regulatory and supervisory framework for financial institutions; and
      3) Enhancing current AML/CFT operational capabilities.

      Az én angolságomba valahogy sehogy sem fér bele az, hogy kiolvassam ezen pontokból a “betiltást”. Gyakorlatilag itt annyiról beszélünk, hogy az USA is szeretné (EU példát követve) bevonni a kriptos cégeket a kötelező AML/CFT folyamatokba. Ez az EU-ban az 5. AML directive éven elhíresült anyag, ami egyébként nemzetállami szinten 2020 január 10 óta már kötelező jellegű pl itthon is. Mégsem látom, hogy ennek hatására pl itthon írtelen betiltódott volna a kripto… ellenkezőleg, a szabályozáson fellelkesülve egyre több hagyományos pénzügyi szolgáltató is nyit a kriptok felé, hiszen végre már – részben – szabályozott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *