Boldog bolondos húsvéti nyulat mindenkinek!


Hibátlan időzítés, hogy idén egy napra esett a bolondok napja és húsvétvasárnap, így egy napra rendesen felpezsdült a crypto-subkult legtöbb szereplője. Ma kiderült, hogy a Trezor roller ICO-t akar indítani, hogy a tradingview végre támogatni fogja az igen népszerű nokia 3310-es készüléket is. Persze azt is megtudtuk, hogy “$BTC shorts = rekt“, bár ez utóbbi kapcsán utólagosan lehet, majd csak eldönteni, hogy Koala ezt is csak áprilisi tréfának szánta-e. Ami viszont tény, hogy 2 órája pumpálják a BTC-t, ami napnál világosabb, hogy csakis egy igen költséges tréfa lehet, valaki félrenyomhatott valamit a Spoofy consolon. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy ma végre felkerült a coinmarketcapre a valaha volt legfontosabb fejlesztés: a LAMBO tradingpair.

Ennek köszönhetően megtudhattunk, hogy az összes Bitcoinból 590 ezer lambot lehetne venni. 1 Bitcoinból 0.034 LAMBO-t lehet venni és a mai napon az összes exchangen 23224 db LAMBO árának megfelelő forgalom következett be.

Ma startolt el a méltán népszerű ponzischeme.io ICO is, ami igen komoly teamet vonultat fel (többek között Dr. Craig Sweet Potatot és Satoshi Potatot is!) és a funding során egyből nagyon komoly rewardokat lehet begyűjteni.

Humorbombából jutott bőven mára. Holnap reggelre mindenkinek kellemes locsolkodást.

Bookmark the permalink.

11 Comments

  • Van egy nagyon találó kifejezés, ami igen népszerű manapság a crypto világban, a: “hopium”. Ugye a hope és az opium szavak összeolvasva. Gondolom nem kell különösebben túlmagyarázni. A lényege, hogy bear marketben az ember ösztönösen keresi az okot és ha kellően sok információt talál, akkor gyárt is magának egyet. Hogy a CME group kartelezik és ezzel próbálja a legtöbb hasznos kipumpálni a bitcoin lufiból? Nem mondom, hogy lehetetlen, de meglátásom szerint akad ehhez azért sokkal jobb (és likvidebb) piac is a CME-nek.

 1. Csaba hogy TIPPelsz? lesz 1-2 éves bear market vagy pár hónap és megindul ez lassacskán?

  • Nem túlságosan valószínű. Az én tippelésem irreleváns, de az általam követett elemzők nagy része még néhány hónapos lefelé csorgás vízionálása után fast-recovery-t vár. Nagyon más a helyzet most mint 2014-2015-ben. Lényegesen nagyobb az adaptáció már és lényegesen több üzlet/vállalkozás épül a technológiára. Ezen vállalkozások által generált aktív cirkuláció komoly felszívó hatást eredményezhet, ha megváltozik a piac megítélése. Az elmúlt napokban (lényegében húsvét óta) folyamatosan teszteli a 6500-as átfolyamot (US$-ban) a Bitcoin, ahonnan folyamatosan visszapattan. Most is éppen egy teszt van folyamatban. Ha átüti lefelé a támaszt, akkor megyünk lefelé amíg a piac nem talál egy újabb (és hihetőbb) árfolyamot, ha viszont megáll ez a támasz és nem lehet hatékonyan tovább keresni a shortolásból, akkor jöhet a trendváltás.

 2. Jók az INLOCK-os tojások. 🙂

 3. Tisztelt Csaba!
  Szeterném megkérdezni, hogy az X a rövidítésekben a nem megosztott blokkláncot jelöli. Ahogy a ripple XRP, úgy a verge XVG. Vagy ennek semmi köze egymáshoz.
  Esetleg vélemény a verge szárnyalására?
  Köszönöm!

  • Verge-el kapcsolatban annyit tudni, hogy április 16.-án bejelentenek valamit, elvileg egy partneri kapcsolatot valami nagy céggel.

 4. A devizakódok a szabvány (https://en.wikipedia.org/wiki/ISO_4217) szerint három jegyűek, általában a kibocsátó ország kódja és egy további betű.

  USD = United States Dollar, HUF = Hungarian Forint.

  Ha pedig egy pénz/eszköz esetén nincs kibocsátó ország/entitás akkor azt általában X-szel szokták jelölni, például XAU = arany, XAG = ezüst a vegyjeleik alapján.

  A bitcoint “szabvány” kódja egyébként XBT lenne, pl Kraken ezt is használja.

  A crypto esetén van aki szereti az X-et használni (pl túl az általad felsorolt példáktól egy teljesen megszokott blokklánc a NEM ami az XEM tickert használja valamiért), másokat nem érdekel a konvenció, illetve ahogy megfigyeltem sokszor akkor “nyúlnak” az X-hez ha nincs jó hárombetűs rövidítés egy adott cryptó nevében. Van akit még ez se érdekel és nem három jegyű tickert használnak pl DASH, STEEM, stb.

  • Huha… Na ezt eddig pl én sem tudtam. Köszönöm az információkat. Valóban logikus az X jelölés mint “nemzetektől független” egység viszont az is tény, hogy a crypto világ jó szokásáshoz híven nem annyira van oda a szabványokért és a szabályozásokért. Viszont most komoly krízisbe estem, ugyanis a készülő tokenünk (income locker, inlock) tickere a jelenlegi tervek szerint ILK lesz, pedig a konvenció szerint XIL vagy XIK-nak kellene lennie… Na majd jól végig gondoljuk. Köszi mégegyszer

 5. Hehe :D, majd egyszer a bankszámláinkon is Lambo -ba lesz írva.

  Az OTP Gratulál Önnek! A havi bére megérkezett. 0,01 LAMBO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *