Make the Community Great Again!

Három héttel ezelőtt közzé tettem egy postot “Te már érted a Bitcoint?” címmel, amiben remélhetőleg tisztán és érthetően leírtam, hogy milyen módon szeretném képviselni a cryptovaluták és a publikus alapú blockchain technológiák terjedését hazánkban. Ott és akkor három célterületet jelöltem meg, ahol leginkább szükség lenne arra, hogy szélesebb réteg számára is tiszta és érthető üzeneteket közvetítsünk, ezen három terület: megfelelő képzés, tudatosságfejlesztés és innováció támogatása.

A kezdeményezéshez kértem a blog olvasóinak aktív támogatását, melyet azért is tettem, mert ezen témák sok esetben akár nekem is idegenek lehetnek. A jó hír, hogy számomra is meglepő aktivitással érkeztek a megkeresések. Ezek egy részére ráadásul még csak egyelőre válaszolni sem tudtam, amiért ezúton kérek elnézést minden érintettől. Mentségemre legyen mondva igen aktív időszakomat élem.

A hosszúra nyúlt bevezető után hadd osszam meg veletek az egyik érlelődő projektünket, amit a Bitcoin Budapest csoport számos tagjával közösen szeretnénk végigvinni. A fentebb megjelölt három téma közül ez egészen pontosan a “tudatosságfejlesztés” kategóriába esik.

Szeretnénk az utca emberét elérni… szó szerint. Miért is van erre szükség: Napi szinten látjuk azt, hogy miként éri el az embereket ez az újszerű pénzügyi kultúra. Sokan csak a pénzt és egyfajta kitörési lehetőséget látnak benne és sajnos megint sokak egy újabb eszközt látnak, amivel mások kárára tudnak pénzt csinálni. Egyre több az olyan hirdetés a nagy interneten, ami mesés jövőt és ingyen életet ígér, majd a végén beüt a figyelemmágnes:

Ha te is szeretnél egy passzív jövedelemre szert tenni, írj bátran, segítek szívesen!

A meggazdagodás reményében pedig az emberek hiszékennyé válnak és beleesnek a legnagyobb csapdába: Egy pénzügyi függetlenséget ígérő rendszer reményében adják oda a megtakarításaikat a következő generációs Bróker Marcsiknak és Budacasheknek… Pont úgy, ahogy 20-30 éve a szüleink rohantak bele a “10.000 Ft-os” piramis játékokba.

Az ötlet amit kitaláltunk egy roppan egyszerű dolog: Érjük el az utca emberét azon a megmaradt utolsó eszközön keresztül, ami még alkalmas erre: Az óriásplakátokon. Perpillanat már folyik az előkészítő munka és az egyeztetés a lehetséges plakát helyek kapcsán. Viszont szeretnénk most az olvasók jóérzésére is támaszkodni és az anyagi támogatásotokat IS kérni ebben a munkában. Nyilván tartalmilag nem egy baromi nagy “Buy Bitcoin“-ra gondolunk. Sajnos ezt sugallja a legtöbb szakmai és egyre inkább számos bulvármédia is. A plakátokkal a tudatosságot akarjuk fejleszteni, hogy az utca embere is megértse a “rendszer” értelmét egy-két vezérmondatból és ne legyen áldozata a rendszerhez kapcsolódó átveréseknek, lehúzásoknak. Nyilvánvalóan a plakát adta felület szűkössége miatt szeretnénk az érdeklődőket egy mindenféle hazai üzleti és egyéb influence érdektől független forrás (URL) felé irányítani, ahol tisztán, köznyelven le vannak írva azok az alapvető fogalmak, amelyek kellenek ahhoz, hogy az érdeklődők jó irányba induljanak el, emellett a felület lehetőséget fog adni arra, hogy az érdeklődők interaktívan is érdeklődhessenek, mely felmerülő kérdésekben természetesen szeretném szintén kérni a blog olvasóinak azon aktívabb tagjait is, akik tudnak szánni erre energiát a szabadidejük terhére.

Létre hoztam négy address-t, amin keresztül CSAK és kizárólagosan erre a projektre (jelige: MCGA “Make the Community Great Again”) gyűjtjük a támogatást. A beérkező támogatást egy az egyben erre a célra fordítjuk, melyről folyamatosan transzparensen fogok beszámolni. Ha maradna fel nem használt támogatás, akkor az vissza fogjuk juttatni a támogatóknak. Természetesen a közösségi támogatás mellett számos hazai cryptocurrencyben utazó vállalkozás is kifejezte támogatását a kezdeményezéssel kapcsolatban és annak sikeressége esetén anyagilag is támogatják a kezdeményezést.

MCGA Bitcoin támogatás addr: 166hMXyVjCq9wtP8ErLEmY2PTcu4G3rfyF

MCGA Bitcoin Cash támogatási addr: 1Ho6fmCpSdTTMmCRXaMXcrbQXF6s4oYsCu

MCGA Litecoin támogatási addr: LiFhJxK1pQiYFyiCT4Wpxy7yaK9YtLsm7K

MCGA Ethereum támogatási addr: 0xc5d366e464722e418ec98fcd1c0325406af2f959

Bookmark the permalink.

7 Comments

 1. Küldj egy mailt, gondolom, látod a címemet.

 2. Volt egyszer egy István nevű fazon, aki úgy vette rá az embereket a dolgok használatára, hogy egyszerűen, könnyen, természetesen használható és szerethető informatikai eszközöket szolgáltatásokat adott a népnek.

  Nem lehet népszerűsíteni valamit úgy hogy annyira de annyira sz*r a szolgáltatás, hogy az csak a geek-eket és a pénzéhes spekulánsokat nem riasztja el. Elmúlt napok eseményei jobban rávilágítottak arra, h mennyire düledezik a szoftveres kártyavár.

  Egy valami segíthet a HAZAI kisbefektetőknek:
  – magyar kereskedelmi és wallet szolgáltatás
  – magyar kft, magyar bankos számlaszám, .hu site
  – HUF, EUR vagy USD alapú ingyenes wallet szolgáltatás (a day tradereknek)
  – saját coin wallet, transfer/deposit lehetőséggel
  – néhány coin kereskedelme értelmes jutalékokkal
  – belföldi utalásos fiat deposit és withdraw
  – paypal, skrill vagy külföldről SEPA már csak extra

  Mert szerintem egy felhős szolgáltatásokon edukálódott Átlag Józsinak egyetlen vágya van: bankszámlájáról/ra olcsón átutalva a zsozsót vegyen/eladhasson BitCoin-t. Lássa az egyenleget, örüljön neki.

  Átlag Józsi hozzászokott a digitális/online léthez. Leszarj a saját walletet meg a többi hókusz-pókuszt. Minek is? Könnyebb elveszíteni a pénz gyorsan meghozott rossz saját döntéssel, mintsemhogy a privát addresst megeszi a kutya…

  • Lényegében összefoglaltad a fontosabb célokat… de az első a tudatosság fejlesztés.

   • (Szerény) tapasztalataim szerint a magyar emberek pénzügyi tudatossága egyenes arányban van az egzisztenciális helyzetükkel és az ezzel kapcsolatos jövőképükkel.

    Nagyon-nagyon szűknek érzem azt a réteget:
    – Akinek van befektetési célú (nem háztartási célú) vagyona.
    – Megérti, hogy a kockázatvállalással arányos (lehet) az elérhető hozam.
    – Tud, mer, szeret kockáztatni (ez már attitűd kérdés).

    Aki ilyen ember (szerintem zömmel fővárosi, átlagéletkorú, férfi, IT/fintech iparból), az már rég végigzongorázta a konzervatív banki lehetőségeket, a tőzsdei lehetőségeket, fizikai aranyat, ingatlan spekulációt, stb… és olvas téged úgyis :))

    Be-sem-jelentett-feketén-100-ezret-kereső-átlag-magyar adja az aktív társadalom nagyját.

  • SPV walletet szerintem nem lehet nagy atomfizika fejleszteni, de laikusként beszélek. Az exchange már más tészta, ahhoz tőke, infrastruktúra és engedélyek kellenek. Viszont nem rossz ötlet egy univerzális, uphold szerű, többnyelvű oldalt létrehozni, de ahhoz nem kevés munka, pénz, elkötelezettség és szaktudás kell.

 3. bitcoin gold nincs? ;(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *