We need you! Python és Flutter fejlesztők ide gyűljetek!

Elkészült a 2021-2022-es INLOCK fejlesztési roadmap, ami kapcsán talán a legfontosabb konzekvenciánk, hogy ennek a megvalósításához kifejezetten kevesen vagyunk. Ennek kapcsán már egy ideje tervezünk kiírni 3 újabb pozíciót, amiből kettő kapcsán végre döntésre jutottunk. Ezúton jelezném az érdeklődők felé, hogy a Variance csapatában megnyílt egy Python/Flask/SQLAlchemy és egy Flutter/Dart fejlesztői pozíció.

Azoknak, akik esetleg most kallódtak volna ide az oldalra a felhívás kapcsán röviden hadd mutassam be, hogy mi is a termék: Az INLOCK egy kizárólag kriptopénzalapú alternatív pénzügyi (ún. Fintech) termék, melynek alapjai 2017-ben lettek lerakva és immáron 2 éve aktívan szolgáltat ügyfelei felé. Jelenleg közel 10 ezer ügyfelünk kezel ~13 millió dollárnyi vagyont a platformon. A platform Kamatozó Tárca és Kölcsön szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek. A kriptotárca felhasználói kamatjövedelemhez juthatnak, miközben likviditást biztosítanak a kölcsönvevőknek.

Az új kollégákkal szemben nem elvárás, hogy akár kriptopénzek, akár a hagyományos pénzügyi folyamatok kapcsán komoly tapasztaltokkal rendelkezzen, ellenben a programozási tudás kifejezetten fontos, mert tapasztalt szakemberre van szükségünk!

Python/Flask/SQLAlchemy

A felsorolásban szereplő három technológiához értő fejlesztőt keresünk. Több generációváltást megélt meglévő kódbázison kell dolgozni, így nem árt, ha könnyen tudsz adaptálódni egy ilyen környezetbe. A munka javarészt újabb modulok, interface, apik fejlesztéséből fog állni, illetve meglévő partneri API-kal kell tudni folyamatosan kommunikálni. Emellett képesnek kell lenni refaktorálni a meglévő kódokat újabb kiválasztott technológiák irányába, migrálni kódokat különböző repók között. Git/GitHub készségszintű használata kifejezetten elvárt. Az SQLAlchemy kapcsán nem feltétlenül fontos, hogy komoly SQL tapasztalataid legyenek, de azért ne okozzon gondot joinolni három-négy táblát és abból optimálisan lekérni azt, amire szükség van. Az esetek döntő többségében a fejlesztők nem kapnak kész SQL queryket az egyes lekérésekhez, így fontos, hogy össze tudd azokat rakni magadtól is.

Flutter/Dart

Az INLOCK Mobil alkalmazását fejlesztő csapatba is szükséges lenne egy újabb fejlesztőre, mivel a következő két év fejlesztései erősen mobilapp túlsúlyosak. A mobilalkalmazásaink redux alapú Dart környezetben vannak fejlesztve, amihez a Flutter fejlesztői környezetet használjuk. A feladat jellemzően a következőképpen néz ki: Figmában elkészült és bedesignolt wireframek alapján kell UI komponenseket készíteni, amik rest api-n keresztül kommunikálnak az INLOCK háttér-infrastruktúrájával. Komponensek kapcsán törekszünk a leginkább sztenderd és stabil alapokra építeni főleg material komponensekkel. A mobilappok alapjai már készen vannak és azokon nem is tervezünk a jelenlegi roadmapben változtatni, tehát kevésbé várhatók olyan feladatok, ahol a rendszerszintű alapokat kellene módosítani vagy bővíteni.

További részletek

Mindkét pozíció esetén az együttműködést munkavállalói státuszban tervezzük megvalósíteni, viszont nem zárjuk ki annak a lehetőségét sem, hogy freelancerrel dolgozzunk együtt. Ezzel kapcsolatban viszont lenne két megkötésünk: a szabadúszó legyen képes adott feladatok kapcsán teljes időben dolgozni, illetve ebben a körben, nem fejlesztő cégek jelentkezését várjuk, akik a szabad erőforrásaikat szeretnék kiajánlani.

Akár munkavállaló, akár szabadúszó esetén a munka 100%-osan végezhető távmunkában. A jelenlegi csapatban is van külföldön élő kolléga, így ez nem okoz problémát. Nem árt (márcsak a szakma miatt sem), ha kitűnően beszélsz angolul, viszont a projekten belül a kommunikáció nyelve a magyar.

A feladatok belső feladatkezelőn keresztül vannak kiosztva és minden feladathoz kapnak a kollégák szakmai mentorálást, illetve a design/architect/UI kollégákkal is közvetlenül tudnak kommunikálni, ha bármilyen elakadás lenne. Mindezekkel együtt erős elvárás, hogy képes legyél önállóan és hatékonyan dolgozni, amit ha bármi blokkolna, akkor képes légy ezt jelezni és segítséget kérni.

Mit kínálunk: Fintech, blockchain és kriptopénz alapú projekteken tudsz úgy tanulni, hogy közben a meglévő tudásodat és képességeidet is tudod hasznosítani. Nem baj, ha nem értesz a kriptoeszközökhöz… ez nálunk nagyon gyorsan meg fog változni. Modern szoftverkörnyezetben, modern technológiákat tudsz használni. Az egész fejlesztői kódbázis alig 2,5 éves és törekszünk azt a legmodernebb szinten tartani, ez a mobilapp kapcsán még fiatalabb, hiszen az egész Flutter technológia is igen fiatal. Kötetlen munkaidő, work@home, feladatorientált munkavégzés, versenyképes fizetés.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésed bármelyik pozíció, akkor küldj egy emailt az info kukac variance pont hu email címre, amihez mellékeld linkedin profilod, vagy annak a hiányában szakmai önéletrajzodat.

Ha számodra ezek a pozíciók nem érdekesek, de tudsz olyan ismerősödről, aki ilyen jellegű munkát keres, akkor kérném, hogy küld neki tovább. Köszönjük.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *