Darkness is coming

Emlékeztek arra amikor alig fél éve még az alábbiakhoz hasonló chartokat láttunk a Bitcoinnál és bár fejben mindenki azt hajtogatta, hogy a “fák nem érnek az égig”, mégis jómagam is bekajáltam Parabolic Trav 100k dolláros árfolyam jóslatát?

Mindhárom chart kísértetiesen hasonlít a Bitcoin tavaly decemberi állapotára. Nem akarok prófétát játszani, nem is nagyon áll jól nekem, megteszi ezt helyettem nagyon sok elemző, akik szerint a növekedés vége immáron elég közel kell, hogy legyen, hiszen a fák már az eget karcolgatják. Emlékeztetőül beraknám ide a W.D.Gann cheatsheetjét, amit még tavaly szeptemberben raktam ki a blogra egy hosszabb okfejtéssel együtt:

A cheatsheet szerint 2019-ben a piac a legmagasabb stock (részvény) árfolyamokat fogja produkálni a Gann féle cikluselmélet szerint. Eddig ez tökéletesen bejött, hiszen már így is a legtöbb technológiai részvény All-time-highon van és innen jön az a fázis amikor boldog-boldogtalan a részvénypiac felé fog rohanni.

A táblázat alapján alig egy éven belül elkezdődhet a “Nakamoto terv” főpróbája…

 

Bookmark the permalink.

9 Comments

 1. Jó, hogy megtudtuk ezt is! A tudományos módszertan hiánya egyáltalán nem számít, ha elegen elhiszik, úgyis ez fog történni 😛 A kérdés annyi, hogy melyik hatás lesz erősebb: tőzsde krach lehúzza a crypto befektetés piacot is, vagy feltolja mint biztonságos értéktárolás? Ma már ez sem olyan egyértelmű…

  • azaz: was bedeutet nakamoto terv 😀

  • A leginkább logikus egyébként az lenne, hogy – lévén a Bitcoin is csak egy pénzügyi termék – így a Bitcoin is zuhan a piacokkal a mélybe. Másrészt viszont ugye azt is tudjuk, hogy a pénzügyi válságoknál a vagyont egyéb eszközosztályokba szokás kimenteni, amíg a piacok stabilizálódnak. Nakamoto elképzelése az volt, hogyha létrehoz egy olyan eszközosztályt ami könnyel élérhető szemben pl az arannyal, hiszen az ugye csak fizikai formájában tekinthető “válságállónak”, akkor a pánik időszakban jellemzően inkább ebbe fognak menekülni… Izgalmas évek állnak előttünk. Páholyból nézhetjük végig a Nakamoto terv főpróbáját.

 2. a függőleges cellák 1988ig miért nincs E,F,H,K? A 20éves ciklikusság miért 1990-től van? Csak szeretném kellőképpen értelmezni

  • A táblázat bal oldala (2008-ig) az amit Gann készített a 1909-ben, a táblázat ezen részéből valóban hiányoznak az E,F,H,K jelölések, de ez csak a táblázat hiányossága, az eredeti Gann féle táblázatot itt találod meg, amiben benne vannak visszamenőlegesen is az E,F,H és K tagek: https://thetimefactor.com/images/WD_Gann_Financial_Timetable_original.gif

   A táblázat jobb fele pedig már egy extrapoláció, amibel a Gann által leírt pénzügyi ciklusokat tovább vezették és adjustálták a korábbi időszak tapasztalataival.

 3. Ha a security tokenek részvénynek számítanak akkor fényes jövő előtt állnak 🙂

 4. Hát a technológiai részvényeken kívül a többi, a bitcoinnal együtt esik vagy stagnál idén, a saját megfigyeléseim szerint. Persze vagy van összefüggés, vagy nincs, de nekem egyelőre inkább úgy tűnik, hogy a beinduló amcsi kamatemeléseknek lehet köze a bitcoin macipiachoz, és egyelőre a nocoiner sztárközgazdászoknak van igazuk. Majd a második félévben kiderül…

 5. A FED fokozatos kamatemelesevel parhuzamban elvileg a befektetok a legkockazatosabb eszkozokbol szallnak ki eloszor. Ezek pedig jelenleg a tech cegek es a coinok. Szerintem ezek fognak elkedeni zuhanni eloszor, utana a tobbi reszveny. Es szepen lassan ahogy emelkednek a kamatok, ugy egyre tobben visszapumpaljak a penzt a bankokba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *