Blockchain Budapest konferencia – Január 30

Újabb konferencia előadásomra szeretném felhívni az olvasók figyelmét. Január 30-án (jövő hét kedd) kerül megrendezésre a Blockchain Budapest konferencia, aminek ezúttal a Kongresszusi Központ ad otthont. Két alkalommal is a színpadra fogok lépni. Előbb délelőtt (9:15-kor) közvetlenül dr. Bod Péter Ákos után beszélek a kripto-genezisről és saját meglátásomról a kriptopénzek jövőbeli hatásairól, majd 16:45-kor fogok beszámolni arról a bizonyos szörnyen titkos projektről, amit korábban már belebegtettem itt a blogon is.

A nap folyamán összesen 21 rövid előadást fognak tudni megtekinteni a látogatók, mely előadások a hazai kripto scéna számos szereplőjét vonultatják fel, akik mellett az egyetemi szféra több neves szereplője is kifejti álláspontját a blockchain technológiák egyes aspektusairól. Aki idén – kilépve a napi szintű kriptopénz mámorból – azon gondolkodik, hogy miként tudna blokklánc technológiákra épülő üzletet építeni, annak mindenképp érdekes és hasznos lehet az előadássorozat. Részletes programot és az előadók listáját az esemény honlapján tekinthetitek meg: http://www.blockchainbudapest.com

A rendezvényre még egészen január 25-ig van lehetőség kedvezményesen jegyet vásárolni, melynek árát további 20%-kal lehet csökkenteni a “VARIANCE” kuponkód használatával. A szervezőkkel közös együttműködésben lehetőséget kaptam arra, hogy két térítésmentes jegyet sorsoljak ki az olvasók között. Hamarosan jelezni fogom, hogy miként lehet hozzájutni a két jegyhez.

P.S. A Konferenciára egy fontos bejelentéssel is készülünk!

Bookmark the permalink.

24 Comments

 1. Ha szörnyek is lesznek benne, akkor tényleg nagyon kíváncsi vagyok!

 2. Kattintottam, létezik, hogy már csak VIP jegyek vannak?

 3. a két kis lakatos ikonról van szó? hol lehet tokent vásárolni? 🙂

 4. Természetesen én kérem az egyiket, mert roppant aktív tag vagyok és a Diablo III-ban is öltem a Pónikat 🙂

 5. “Póni temető”
  Végül is valóban eltemetted azokat a pónikat? 🙂

  Nagyszerű az ilyen eseményekről olvasni. Látni, ahogy egyre komolyabb szintekre lép a közösség.

 6. Nem ehhez tartozik, de esetleg ezt a Taprootot bemutatni a blogon?
  https://lists.linuxfoundation.org/pipermail/bitcoin-dev/2018-January/015614.html

 7. Fricko,kicsit fentebb a típusnál át tudod állítani Goldra vagy Platinára.Csak alapból a VIP-n hagyták a jelentkezési lapot 🙂

 8. A LN ennyire segítene a hálózatnak, mint azt az ábra mutatja?
  https://dedi.jochen-hoenicke.de/queue/#1w

  • https://blockchain.info/hu/charts/mempool-size?timespan=1week
   Ez inkább olyan, mintha karbantartás miatt nem jött volna adat.

  • Az LN még nincs hatással semmire.

   Ugyanakkor ez bíztató:
   http://lnstat.ideoflux.com:3000/dashboard/db/lightning-network?refresh=5m&orgId=1

   Ez viszont nem:
   http://segwit.party/charts/#

   Stagnál hónapok óta.

   A blokklánc tisztulásának az oka az, hogy rendkívül visszaesett a forgalom:
   https://blockchain.info/charts/estimated-transaction-volume-usd?daysAverageString=7

   A “túlhasználtsági mutató” pedig szép csendben emelkedik.

   http://charts.woobull.com/bitcoin-nvt-ratio/

   • A SegWit kapcsán nincs mit ehhez hozzátenni. Ez nem a blokkláncon és már nem is fejlesztőkön múlik, hanem a piaci szereplőkön ÉS a felhasználókon. Egyre több pici exchange áll átt segwitre, de a forgalom nagy részét továbbra is a monstre szereplők adják. Amíg a felhasználók nem realizálják, hogy úgy egyébként nincsennek röghöz kötve, addig ez a status quo fennállhat.

    A blokkláncon belüli volumen nem esett vissza semmivel, legalábbis ez nem tetten érhető. Az általad linkelt chart a blokkokban szereplő tranzakciók összesített értékét mutatja USD-ben számolva. December közepe úta a Bitcoin árfolyama a felére zuhant, innentől teljesen logikus, hogy a tanzakciókra vetített összesített volumen is a felére esett.

    A mempool látványos kiürülése mögött én nyilvánvalóan teljesen más ok/okozati összefüggést vélek felfedezni,amit – amint időm engedi – ki is fogok fejteni. Előljáróban annyit elárulok, hogy egyértelmű – számomra – az LN megjelenése és a mempool kiürülése közötti kapcsolat, de nem technikai szempontból… (részletek hamarosan.)

    • Köszönöm az egyértelműsítést.

     Igen, rossz grafikonra hivatkoztam. Ha fele az árfolyam, fele az USD érték is. 🙂

     LN – Mempool cikk. Izgatottan várjuk.

     Nagyon jó követni a terjedését. Napi szinten látványosan lépked előre.

    • Ha tippelni lehet, én arra tippelnék, hogy a LN megjelenésének szükségszerűségét tompítsák azáltal, hogy kevésbé terhelik le az onchain hálózatot. Így a nagyobb piaci szereplők sincsenek rákényszerítve, hogy LN hálózatot használjanak, magyarán lassabban adaptálódik majd.

     • Az LN ugyanúgy egy “influencer” történet lesz, mint maga a Bitcoin volt. A nagy szereplők nem érdekeltek, sőt akár ellenérdekeltek is az elterjedésében az egyébkénti üzleti összefonódásaik okán. Cserébe viszont a kis szereplőknek ez komoly kitörési pont lehet. Lásd pl kiváncsian várom, hogy mikor lehet majd a cryptopiacon a Bitcoinért árult portékákat LN channelen keresztül megvásárolni… melyhez a nodeodat – reményeim szerint – természetesen az ln.variance.hu hub-on keresztül fogod majd bekötni 😉

 9. blockchain_princess

  20 eloado. mind ferfi. csak ferfiak foglalkoznak a blokklanccal Magyarorszagon? ugyan kerem…

 10. Fizessen ezért …. na jó én nem fogok. Biztos hasznos lesz, de profitálni csak a szervezők fognak. Javaslom nekik tanuljanak meg írni, mert rengeteg elgépelés, magyartalanság, hiba van az oldalukon.

 11. Most valószínűleg én is rendezvény-közelben leszek egy rövid ideig, de csak az IT-sebb előadások érdekelnének leginkább.
  Ha sikerül megdobni egy jeggyel, nem lenne rossz. 🙂

  Mindenesetre várjuk a részleteket.

  Ui.:

  Sabe hozzászólására reagálva:

  Valóban van pár elírás, azokon kívül is.

  “Ábrahám Enrde” pl.

 12. Van esély még a “tisztelet jegyre”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *