Blockchain Budapest konferencia – Január 30

Újabb konferencia előadásomra szeretném felhívni az olvasók figyelmét. Január 30-án (jövő hét kedd) kerül megrendezésre a Blockchain Budapest konferencia, aminek ezúttal a Kongresszusi Központ ad otthont. Két alkalommal is a színpadra fogok lépni. Előbb délelőtt (9:15-kor) közvetlenül dr. Bod Péter Ákos után beszélek a kripto-genezisről és saját meglátásomról a kriptopénzek jövőbeli hatásairól, majd 16:45-kor fogok beszámolni arról a bizonyos szörnyen titkos projektről, amit korábban már belebegtettem itt a blogon is.

A nap folyamán összesen 21 rövid előadást fognak tudni megtekinteni a látogatók, mely előadások a hazai kripto scéna számos szereplőjét vonultatják fel, akik mellett az egyetemi szféra több neves szereplője is kifejti álláspontját a blockchain technológiák egyes aspektusairól. Aki idén – kilépve a napi szintű kriptopénz mámorból – azon gondolkodik, hogy miként tudna blokklánc technológiákra épülő üzletet építeni, annak mindenképp érdekes és hasznos lehet az előadássorozat. Részletes programot és az előadók listáját az esemény honlapján tekinthetitek meg: http://www.blockchainbudapest.com

A rendezvényre még egészen január 25-ig van lehetőség kedvezményesen jegyet vásárolni, melynek árát további 20%-kal lehet csökkenteni a “VARIANCE” kuponkód használatával. A szervezőkkel közös együttműködésben lehetőséget kaptam arra, hogy két térítésmentes jegyet sorsoljak ki az olvasók között. Hamarosan jelezni fogom, hogy miként lehet hozzájutni a két jegyhez.

P.S. A Konferenciára egy fontos bejelentéssel is készülünk!

INLOCK - ezúttal legyél Te a Bank!
Bookmark the permalink.

24 Comments

 1. Ha szörnyek is lesznek benne, akkor tényleg nagyon kíváncsi vagyok!

 2. Kattintottam, létezik, hogy már csak VIP jegyek vannak?

 3. a két kis lakatos ikonról van szó? hol lehet tokent vásárolni? 🙂

 4. Természetesen én kérem az egyiket, mert roppant aktív tag vagyok és a Diablo III-ban is öltem a Pónikat 🙂

 5. “Póni temető”
  Végül is valóban eltemetted azokat a pónikat? 🙂

  Nagyszerű az ilyen eseményekről olvasni. Látni, ahogy egyre komolyabb szintekre lép a közösség.

 6. Nem ehhez tartozik, de esetleg ezt a Taprootot bemutatni a blogon?
  https://lists.linuxfoundation.org/pipermail/bitcoin-dev/2018-January/015614.html

 7. Fricko,kicsit fentebb a típusnál át tudod állítani Goldra vagy Platinára.Csak alapból a VIP-n hagyták a jelentkezési lapot 🙂

 8. A LN ennyire segítene a hálózatnak, mint azt az ábra mutatja?
  https://dedi.jochen-hoenicke.de/queue/#1w

  • https://blockchain.info/hu/charts/mempool-size?timespan=1week
   Ez inkább olyan, mintha karbantartás miatt nem jött volna adat.

  • Az LN még nincs hatással semmire.

   Ugyanakkor ez bíztató:
   http://lnstat.ideoflux.com:3000/dashboard/db/lightning-network?refresh=5m&orgId=1

   Ez viszont nem:
   http://segwit.party/charts/#

   Stagnál hónapok óta.

   A blokklánc tisztulásának az oka az, hogy rendkívül visszaesett a forgalom:
   https://blockchain.info/charts/estimated-transaction-volume-usd?daysAverageString=7

   A “túlhasználtsági mutató” pedig szép csendben emelkedik.

   http://charts.woobull.com/bitcoin-nvt-ratio/

   • A SegWit kapcsán nincs mit ehhez hozzátenni. Ez nem a blokkláncon és már nem is fejlesztőkön múlik, hanem a piaci szereplőkön ÉS a felhasználókon. Egyre több pici exchange áll átt segwitre, de a forgalom nagy részét továbbra is a monstre szereplők adják. Amíg a felhasználók nem realizálják, hogy úgy egyébként nincsennek röghöz kötve, addig ez a status quo fennállhat.

    A blokkláncon belüli volumen nem esett vissza semmivel, legalábbis ez nem tetten érhető. Az általad linkelt chart a blokkokban szereplő tranzakciók összesített értékét mutatja USD-ben számolva. December közepe úta a Bitcoin árfolyama a felére zuhant, innentől teljesen logikus, hogy a tanzakciókra vetített összesített volumen is a felére esett.

    A mempool látványos kiürülése mögött én nyilvánvalóan teljesen más ok/okozati összefüggést vélek felfedezni,amit – amint időm engedi – ki is fogok fejteni. Előljáróban annyit elárulok, hogy egyértelmű – számomra – az LN megjelenése és a mempool kiürülése közötti kapcsolat, de nem technikai szempontból… (részletek hamarosan.)

    • Köszönöm az egyértelműsítést.

     Igen, rossz grafikonra hivatkoztam. Ha fele az árfolyam, fele az USD érték is. 🙂

     LN – Mempool cikk. Izgatottan várjuk.

     Nagyon jó követni a terjedését. Napi szinten látványosan lépked előre.

    • Ha tippelni lehet, én arra tippelnék, hogy a LN megjelenésének szükségszerűségét tompítsák azáltal, hogy kevésbé terhelik le az onchain hálózatot. Így a nagyobb piaci szereplők sincsenek rákényszerítve, hogy LN hálózatot használjanak, magyarán lassabban adaptálódik majd.

     • Az LN ugyanúgy egy “influencer” történet lesz, mint maga a Bitcoin volt. A nagy szereplők nem érdekeltek, sőt akár ellenérdekeltek is az elterjedésében az egyébkénti üzleti összefonódásaik okán. Cserébe viszont a kis szereplőknek ez komoly kitörési pont lehet. Lásd pl kiváncsian várom, hogy mikor lehet majd a cryptopiacon a Bitcoinért árult portékákat LN channelen keresztül megvásárolni… melyhez a nodeodat – reményeim szerint – természetesen az ln.variance.hu hub-on keresztül fogod majd bekötni 😉

 9. blockchain_princess

  20 eloado. mind ferfi. csak ferfiak foglalkoznak a blokklanccal Magyarorszagon? ugyan kerem…

 10. Fizessen ezért …. na jó én nem fogok. Biztos hasznos lesz, de profitálni csak a szervezők fognak. Javaslom nekik tanuljanak meg írni, mert rengeteg elgépelés, magyartalanság, hiba van az oldalukon.

 11. Most valószínűleg én is rendezvény-közelben leszek egy rövid ideig, de csak az IT-sebb előadások érdekelnének leginkább.
  Ha sikerül megdobni egy jeggyel, nem lenne rossz. 🙂

  Mindenesetre várjuk a részleteket.

  Ui.:

  Sabe hozzászólására reagálva:

  Valóban van pár elírás, azokon kívül is.

  “Ábrahám Enrde” pl.

 12. Van esély még a “tisztelet jegyre”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *