Market Cap vérengzés mesterfokon: IOTA

Röviden, mivel az IOTA kapcsán nyáron már mindent leírtam, amit érdeklődéként érdemes tudni.

Ui: Azt hiszem nem kell magyaráznom, hogy a kép annak morbid humorán túlmenően miért különösen kedves nekem…

Ui2: Jövő hét szerdán előadást tartok a bankkárképzőn, aminek minő meglepetés, de pont a Hashgraph és az IOTA lesz a témája. Akinek nincs jobb dolga, az stay tuned… részletek hamarosan.

Bookmark the permalink.

63 Comments

 1. Azért a Bitfinexen jut a tetherből oda is. Már kétszer akkora az USD volumene mint a btc-nek.

 2. Jó látni, hogy időközönként megszalad egy altcoin is. Támogatják a Bitcoint azzal, hogy nem önmagában van fölétornyosulva a többinek. Nagyon egészséges a teljes kapitalizáció folyamatos növekedése.

  Továbbra is aggódom a futures hatása miatt. A wall street a partvonalon melegít, hogy pályára lépjen és szétshortolja a Bitcoint. Mintha ez lenne a küldetése, a feladata, a világ irányítóitól kapott megbízása.

  Ugyanakkor a régi öregek azt mondják, hogy Bitcoint nem shortolunk, mert pórul járunk.

  Kinek lesz itt igaza?

 3. Vettél is belőle októberben, vagy csak írtál róla? 🙂

  • én vettem belőle amikor írta, ahogy neobol és omg-böl is.
   Az utóbbi 2-vel nem jártam jól, de azt hiszem az IOTA most kárpótol 😀

 4. A MonaCoin sem semmi, amit mozdul a napokban.

 5. Hétszerezésnél kiszálltam. hiba volt. Remélem azért lesz korrekció, hogy vegyek vissza belőle

 6. Binance-on próbálok venni belőle, de nagyon nem akarja az igazságot. Nekem tök új a dolog….normális az, hogy van egyenlegem, de mégis azt írja, hogy ,,order failed:insufficient balance” ? A belépés durván 50 perc alatt sikerült.

 7. azért birom, hogy amikor lemegy hirelen ezer dollárt, több sírós kommentet is olvastam, hihetetlen hogy milyen könnyen befolyásolható az ár, ez így egy kalap kaka… most nem sír senki 😀

 8. Nos, nem nagyon értek egyet a fotóval, szerintem már kivégeztéka BCH-t (BTC-hez képest) és hamarosan jön a pumpa ha Rogerék nem hátrálnak ki mögüle és nem akarják kinevettetni magukat. És miért akarnák, rengeteg pénzük van pumpálni, a hitelesség meg később még többet érhet majd nekik..Ma pont aktuális lenne a difficulty a javukra változik, bár nem tudom így melyiket éri majd meg jobban, a BTC-nél meg már nagyon érik a méretes korrekció. Szerintetek mikor korrigál a BTC? Valahogy abban sem hiszek, hogy Dec 18. vagy mikor lesz a bevezetés az relatív magas árfolyamoknál történne. Érdekük ez? Gondolom nem.

  Vagy már megvolt a korekció a múltkori 9000-nél?

  • A BCH-BTC difficulty hintával már nem tudnak játszani, mert “aktív” korrekciója lett a BCH bányászati nehézségnek. Pont pár nappal a flippening kísérlet után november közepén. Ha tömegével átmennek a bányászok, nagyon hamar nehezedik és mehetnek is vissza.

   Én inkább attól tartok, hogy a futures indulásával padlóra küldik az egész kriptopiacot. Nagyon komolyan elkezdték most felfuttatni a Bitcoint – és mellette pár altot is. Vasárnap este indul az egyik kereskedés, majd 18-án a CME. Több elemzőt is olvasok, gondolom ti is. Ezek az emberek nem hisznek a Bitcoinban. A wall street-i öltönyösök pedig még kevésbé. Egy terméket látnak, amit most szénné lehet shortolni. Ment eleget idén, megy még többet ezekben a hetekben.
   Lehet, hogy ideje könnyíteni a portfólión.

   Ahogyan valamelyikőtök itt írta pár hete: Roger Ver és a hozzá hasonló pulikutyák terelgették eddig a nyájat. Most megérkeznek a farkasok. Lehet, hogy visszasírjuk őket.

   Én egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy a partvonalon állva végignézik a bankárok, ahogy kiveszik a kezükből a hatalmat. Évszázadok óta a fennálló rend irányítja a világot. Hatalom, pénz, hadsereg van mögöttük. A Wall Street Journal tegnapi-tegnapelőtti cikke erről elmélkedik. Azt veti fel, hogy ha ez lufi, akkor pukkadjon ki minél hamarabb, mert annál kisebb kárt okoz. Viszont ha nem lufi, akkor “bajban vagyunk” – mármint mi bankárok.

   Egy másik lehetőség, amit CoinMastery nevű youtube-on futó elemző említett:
   Lehet, hogy nem a Bitcoin árát látjuk most. Hanem paradigmaváltást, adoptációt beleárazódni az árfolyamba. Ami akár egy függőleges emelkedés is lehet éveken keresztül.
   Ha valóban ez zajlik, akkor azon kevés generáció egyike vagyunk, akik átélik a történelem egyik legnagyobb változását.

   Legalább írtam valami pozitívat is a végére. 🙂

   • A nagy kérdés, hogy mekkora árfolyamnál és mikor kezdik el -a szavaiddal élve-szénné shortolni.

   • Nagyon veszélyes ezt most shortolni. Nem a meredek emelkedésben shortolnak, hanem figyelnek bizonyos jeleket, amikor leül a kereslet, elindul egy kis pánik, s akkor lehet ráerősíteni short-tal. Itt viszont most pánikvételek vannak, az emberek nem akarnak kimaradni. Nem hiszem, hogy most bárki próbálkozna komoly shorttal, mert a végén 50.000 USD-n kell visszavennie a BTC-t, s akkor nagyon tönkremegy.
    Eltarthat ez még egy darabig, akár hónapokig is, amíg semmit sem tudnak tenni.

 9. Hát ez tényleg full vadnyugat, ami most a kereskedéseken zajlik. Itt most minden módját meg lehet tapasztalni a szabályozatlan piac történéseinek pozitív és negatív szemszögből is. Szerintem történelmi időszak és egyben téma is diplomamunkákhoz, doktorikhoz….

 10. Csaba, csak egy érdekes tweet, a BTC-hez és nem az IOTA-hoz kapcsolódóan: https://twitter.com/alcuinai/status/936640234636431365

  • Tudom, mire akarsz kilukadni, de azért vedd figyelembe a gazdaság és a Föld lakosságának a növekedését is 🙂

  • Ennek a tweetnek a poénon kívül nincs semmi köze a Bitcoinhoz. Pontosan azt tartalmazza, amiről már évek óta írogatok és beszélek ahol csak tudok. A fiat alapú pénzügyi rendszer a quantitative easinggel tartja szinten a likviditást, ami folyamatosan szétinflálja az adott pénznemeket, ezzel fenntartva a “abszolút érték látszatát”, holott a háttérben ilyen mértékű kibocsátások és kötvényvásárlások vannak.

 11. legésszerűbb és legbiztonságosabb módszer hogy 12.17.-én fiatba parkoltatni a pénzt?

  • Nehéz kérdés. Aztán utána magasabb áron veheti vissza az ember. 🙂
   Én valamennyit eladok a héten. Eszement ez a mostani száguldás. Mintha most pumpálnák fel a shortoláshoz. Amiből akár az is lehet, hogy még magasabbra megy.
   Ők sem tudják.

   A redditen olvastam egy bejegyzést. A srác “köztük” dolgozott. Mármint a tőzsdecápák között. Azt írja, hogy nulla bizalom van egymás iránt, nem fognak összejátszani. Ők is mennek a “tömeg” után. Ahogy a hangulat alakul majd.

   • Ha a cápák azt látják, hogy viszonylag kis pénzzel is képesek hízlalni a halrajt vágás előtt, akkor meg fogják tenni. Nézni kell a könyveket, ha felépül egy combos eladói oldal, akkor nem árt gyanakodni.

 12. Most akkor nem úgy van, hogy a futures nem hat a BTC-re, mivel nem azt veszik és adják, az csak egy a BTC-ből származtatott ügylet.

  • Hogy miként hathat, azt itt elég jól elmagyarázzák:

   http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=145995493&t=9215975

   • Igazából én egyáltalán nem értem ezt a bejegyzést. Először venni akar 200k-t 4 Mrd USD-ért valamilyen árfolyamon, aztán meg shortolná a futurest és ha esik az árfolyam nyeresége lesz, persze azt nem írta oda hogy amit vett azon meg vesztesége. Aztán ha mégse arra indulna az árfolyam akkor meg kevesebbet shortol és a 200k-t ráönti a piacra, szal én nem nagyon tudtam követni, valahogy mindig arra jutottam hogy folyamatosan vesztesége keletkezik dollárban. De végül nem bírtam végigszámolni, mert nem tudom pontosan hogyan müködik a futures :D.

    A másik amit kérdezni akarok, hogy a bányászok bevétele btc, de a kiadásuk meg fiat-ban keletkezik. Na most nem kellene valamilyen eladói nyomásnak lenni a piacon emiatt, vagy néha látni hogy egy nagyobb mennyiséget átváltottak?

    Aztán itt van ez az USDT pletyka, ez mennyire megalapozott? Mert valahol azt olvastam, hogy a bitfinex beperelte ezt a bitfinexed-et miatta. Illetve elég sok tözsde mintha áttért volna fiat-ról usdt-re, nem okozhatja ez a mennyiség növekedést? De amúgy nem lehet a tether számláit ellenőrizni, hogy mennyi dollár fedezetük van?

    • Ha megnézed az order book-ot,akkor láthatod, hogy egy nagy tőzsdén is kb. 20 k BTC ráöntésével 5 k$-ig esne az árfolyam. Szerinted mi lenne erre a reakció a többin? Az öntő meg szépenn bezsebeli 5x-ös áttéttel a short nyereségét.

     • Ja, azt értem, hogy nagyobb mennyiséggel könnyedén meg lehet mozgatni az árfolyamot, csak a posztban lévő számok nem teljesen tiszták. De tényleg, most hogy mondod meg is nézem az order book-okat, eddig nem nagyon figyelgettem ilyet. De az árfolyam alapján meg már itt valami nagyon nem normális történik, több mint 10%-okat lépked naponta felfelé.

  • Az aranynál is úgy van, hogy nem a fizikai arany ár inkább a mérvadó, hanem a papír alapú arany forgalma van befolyással a fizikai aranyra.
   Itt is lehet, hogy kiveszik a kis tőzsdék kezéből az irányítást a profi játékosok.

 13. Hát srácok, a bitfinex-en csak úgy repkednek a 100millók az iota-ból ki-be. 😀

 14. No comment. Majd utólag.

 15. A group of coordinated Chinese investors have a plan to pump Bitcoin to 10000 USD after which they plan on coordinated crash of Bitcoin to sub 1000 levels because they have already taken their fiat money out and replaced them with margin tether traiding. It will not cost them a dollar. They will push Bitcoin below the demand levels.
  The situation with Bitfinex and Tethers is legitimate but it is a distraction. Inflated amount of Tethers are not a source of money used for Pump. Bitcoin is the source.
  For some reason community accepted 20 Billion dollar appearance out of thin air which is the market capitalization of Bitcoin Cash as the natural process. It is not natural. These artificial money are currently used to cash out Chinese investors and pump original Bitcoin to 10000 USD without taking any losses.
  Shortly after Bitcoin crash below 1000 USD they plan to introduce Bitcoin Cash as a true Bitcoin and necessary replacament which is not inflated and then reject Tether pairings. This is why Bitcoin Cash price is stabilized at 1000 USD as was price of original Bitcoin in January 2017.
  This is the operation Dragonslayer in it’s final stage. They have created billion of dollars with Bitcoin hardforks and use Tether as a tool to artificially bump Bitcoin price cash out their money and coordinate total collapse.
  Please be careful as next month will be very unstable”

  • Note: Unknown source, post circulating on Telegram!
   Csaba, mi erről a véleményed, Összeesküvés-elmélet? FUD? Pánikkeltés?

   • Erről a hülyeségről már volt szó, pár napja, vagy hete. Akkor vicces kedvű úriemberek évelődésének tituláltuk. 🙂

   • Ez már jónéhány hete kering. Korábban is írtam ezzel kapcsolatban itt a blogon, hogy az internet népének megvan a joga arra, hogy hülyeségeket írjon, ha az esik neki jól.

 16. Lusta vagyok visszamenni egy BTC-s poszthoz, de ami most megy, az tényleg vagy menny/pokol lesz, szerintem megkezdték a pumpálást a nagyfiúk…

  • Elképzelhető. De az is lehet, hogy az első Lightning Network kávévásárlás híre dobta meg. 🙂

  • A következő napokban szerintem többször össze csinálom magam.
   Remélem az örömtől.
   Úúú és hol van még 2018 á

 17. Szerintem a teljes crypto market kap-ot fogják felnyomni 500 milliárdra, aztán zuhé. Persze, HODL!:-)

 18. IOTA full node-ot telepítettem ma. Még szinkronizál, de már lehetünk “szomszédok”. Érdekel valakit?

 19. Na van itt történés dögivel!!!! Nekem egy heti bányászpénzem van náluk.

  Dear NiceHash users!

  Unfortunately, there has been a security breach involving NiceHash website. We are currently investigating the nature of the incident and, as a result, we are stopping all operations for the next 24 hours.

  Importantly, our payment system was compromised and the contents of the NiceHash Bitcoin wallet have been stolen. We are working to verify the precise number of BTC taken.

  Clearly, this is a matter of deep concern and we are working hard to rectify the matter in the coming days. In addition to undertaking our own investigation, the incident has been reported to the relevant authorities and law enforcement and we are co-operating with them as a matter of urgency.

  We are fully committed to restoring the NiceHash service with the highest security measures at the earliest opportunity.

  We would not exist without our devoted buyers and miners all around the globe. We understand that you will have a lot of questions, and we ask for patience and understanding while we investigate the causes and find the appropriate solutions for the future of the service. We will endeavour to update you at regular intervals.

  While the full scope of what happened is not yet known, we recommend, as a precaution, that you change your online passwords.

  We are truly sorry for any inconvenience that this may have caused and are committing every resource towards solving this issue as soon as possible.

 20. Ami nagyon meglepő, hogy szinte meg se rezzent az árfolyam. Néhány éve az ilyen esetek padlóra küldték.

 21. Nem akarok senkit hiu abrandokba ringatni de ha maradnak a napi 9-10%-os napok akkor “elmeletieleg meg iden meg lehet a 100K$-os arfolyam; persze ez most meg elegge elkepzelhetetlennek tunik”.
  En is kicsit csodalkozva olvastam nehany napja Csaba 100K$-os elkepzeleseit,de nehany percet raszanva es 1 szamologep segitsegevel erdekes eredmenyre juthat az ember….14000$-os szintrol 2%/nap kell 100nap; 3% 67nap; 4%/nap 51nap; 5%/nap 40nap; 6%/nap 34nap; 7%/nap 29nap; 8%/nap 26nap es 9%/nap mar csak 23nap kell a 100K$-os arfolyamhoz ami szamomra orultsegnek tunik.
  Nyilvan nem emelkedunk minden nap es senki nem garantalja jogy nem jon a kovetkezo percben egy 30-40%-os korrekcio,de lehet hogy a raketa meg csak most kezd csak igazan gyorsulni…

  Legyen szep napotok!

  • Szóval a dilemma akkor a következő:
   December 30-án eladni 99 ezren vagy húsvétkor 1 millión?

   🙂

   Őrület, döbbenet, ami most megy. Kb. mint 2013 novemberben. Ott is napi 10% ok voltak.

  • Ja nem egyszerü. esést megveszik.. Olcsón nem volt jó, most drágán már igen 😀 Mi a stratégia? Csaba írta hogy neki megvan. Nem árt valami támpontot találni a csúcs közeledésére.. Vajon a váltok működni fognak? A hegy másik oldala olyan lehet mint felfelé? vagy fennsík lesz a csúcs után? 😀 Nem lesz egyszerü 😀

 22. Én nem bírtam tovább, és kivettem a lóvét még 11700 eurós árfolyamon, bízva egy korrekcióban. Most 14500 euró. Csalódott vagyok, de higgadt tudok maradni, mert ilyen körülmények között nem szégyen ‘tévedni’.. Egy nap alatt kapott egy laza másfélszeres szorzót az árfolyam, beindult a kettes fokozat a rakétán.. 😀

 23. Meddig eshet vissza innen? gondolom 10 k alá már nem..Közben ha jól látom a hálózat soha nem látott módon bedugult, a képnek igaza volt BCH-t még jobban sikerült lenullázni, azért kíváncsi lennék mi a taktikája Rogeréknek, bár lehet már tojnak az egészre, már kiszedték belőle azt amit akartak és megérte elveszíteni a “hírnevüket”.

 24. Nem fogjak ok azt ilyen konnyen feladni, ez az emelkedes sem fog orokke tartani, lehet hogy elszaguldunk 20,25,50 esetleg 100ezerig vagy tovabb de lesz korrekcio 20,30,40%-os ill. nagyobb akkor pedig meg fogjak huzni ujbol a BCH-t csak a megfelelo pillanatra varnak….(legalabbis a velemenyem szerint) nem art figyelni az aranyokat BTC/BCH-t is.

 25. Eközben a Nicehash… :O

 26. Eközben ha ez bármit is jelent BCH redditen drasztikusan nő az online népek száma 6 órája írták hogy rekord a 2580, most 4144..Valamire várnak..Persze nem tudom, lehet köztük robot is?

 27. És lehalt a Gdax, kezdődik a műsor lefelé 🙂

 28. Azért van abban valami “báj”, amikor 30% xBTCUSD zuhanás miatt egyetlen BTC egy kezdő tanár éves fizetésnyivel kevesebbet ér.:)

 29. Szerintetek az altoknak annyi (BTC/ALT) arányokra gondolok. Ebből a mélypontból nehéz elképzelni, hogy nagyságrendileg visszanyerjék az attraktív értéküket a BTC-hez képest.

  • Sok minden múlik azon, hogy a Bitcoin mikor jön ki a fejlesztéseivel. Mint a Forma 1-ben. “A következő futamra új aero csomagot hozunk, gyorsabbak leszünk.” 🙂

   Ha valóban olcsó és gyors lesz a Bitcoin utalás, akkor a BCH-nak vége. Numizmatikai érték környékére zuhan. Nem biztos, hogy dollár értékben, hanem BTC-vel szemben.

   De nem hinném, hogy a platformpénzek (ETH, esetleg NEO) egyre csak veszítenének a BTC-vel szemben. Charlie (LTC) mondta, hogy ő bizony az LTC/USD párost nézi, nem pedig az LTC/BTC-t. Persze könnyen megteheti, mert mindegyikből van neki dögivel. 🙂

   Írták valamelyik nap – ja igen, az LN legutóbbi teszteléssel kapcsolatban – hogy a jövőben nem altcoinok fognak megjelenni, hanem a BTC-n jönnek az újabb és újabb “rétegek”. A lényeg, hogy a BTC okoszisztéma gazdagszik és rá épül a jövő, nem pedig oldalirányban sokasodnak az altok.

 30. KÖszi. Rövid távon várnék egy ALT fejlődést egy exit-re, de ennek se látom nyomát. Mindenesetre kiimádkozom:)

 31. Ha netalántán BTC-t shortolgatni fogják akkor az Altok lesznek a jövedelmezőbbek?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *