It’s a bird or a bull-trap?

Az előző post alatt akkora mennyiségű comment jött össze aminek a folyamatos prezentálása már komoly lelki fájdalmat okoz a blog enginet futtató kávéfőző erősségű aws cloud instancenak (vannak itt is scalability problémák… nem csak a Bitcoinnák). Kérném, hogy a diskurzust folytassuk ez a post alatt. Többen is kérdeztétek, hogy mi a véleményem a jelenlegi helyzetről: továbbra is tartom az előző postban tett prognózisom azzal a kommenttel, hogy időben jobban elnyúlik, mint reméltem. Jelenleg több bizonytalan hír és pletyka is kering a piacokon, ami miatt pozitív a hangulat, ha ezek nem kerülnek megerősítésre, akkor lesz itt szomorkodás. És még nincs péntek se…

Bookmark the permalink.

23 Comments

 1. Az Amazonnal kapcsolatos pletykát egyszer el lehetett sütni. A tegnapi második próbálkozás nem hinném, hogy sokat számítana.

  Az altok kínlódása meglepő számomra.

  A legjobb talán kivárni és felkészülni bármire. 🙂

  • Ohh, dehogy. Annyiszor lehet ellőni amennyiszer csak akarják, míg egyszer bejön 🙂 egyébként nem erre a pletykára gondolok, a no2x/sw2x bugyraiban sokkal izgalmasabb storyk történnek, ráadásul újra elkezdte beárazni a piac a lehetséges etf döntést.

   • Ha időd engedi, a mély bugyrogból érkező pletykák is érdekesek lennének, akár csak itt kommentben, minimálisan érintve őket. Köszi.

  • Offtopic.
   Érdekes az Amazon kérdés, vagy azt is mondhatom, hogy a coinnal fizetés a kriptovilágon kívül. Mivel a fiat valuták uralják a piacot és az eladói oldalon komoly probléma a btc akár órán belüli 10%-os volatilitásának kiküszöbölése, ezért részükről erős az igény az azonnali fiatra átváltásra. Kereskedőként nyilván nem érdemes ilyen mértékű árfolyamkockázatot vállalni. (Megoldás lehetne, hogy az üzleti tervbe beárazzák ezt az ugráló árfolyamot, de akkor olyan magas lesz a termék ára, hogy óriási versenyhátrányba kerül azokkal szemben, akik nem fogadnak el coint.) Éppen ezért várom az ethereum PoS átállást (ami elvileg csökkenti a hektikus ingadozásokat) és avval, valamint az ethereum blokklánc biztosította smart contracttel “könnyen” lehetne biztosítani, hogy mindenki jól járjon. Ez nagy lökést adhatna a kriptovaluták terjedésének.
   Mondjuk pont erre a problémára épít a UTRUST ICO-ja is, ami nekem nagyon szimpatikus. Gyakorlatilag a kriptovilág PayPal megoldása lehetne, bár a puding próbája valószínű az lesz, hogy hogyan tudják meggyőzni a nagy szolgáltatókat (ebay, Amazon, stb.), hogy implementálják az ő rendszerüket. (Azért ezen kívül is akadnak komoly kockázatok, pl.: mennyire lesz forgalomképes a token, főleg, hogy vita esetén abban kapod vissza a befizetett btc-t, eth.t, stb.). Ettől függetlenül bánom, hogy a pre-ICO-t lekéstem, és csak a normál ICO-ba tudok beszállni.

   • ICo-ról való lekésést sose bánj. 🙂
    Én a Pre-ICO-ban vettem részt. Ha jól rémlik, pillanatok alatt elkelt minden. Igen ám, de azóta is ülünk a tokeneken, nem kezdhetünk vele semmit.
    Ráadásul mostanában tőzsdére kerülés után zuhan is lefelé az ára.
    BitJob tokent vettem az Etherdeltán fele annyiért, mint a Pre-ICO volt. Most még annak is csak a felét éri kb.
    Semmi értelme ICO-kban részt venni. Inkább figyelni a projekteket és piacnyitás után dönteni, hogy kell-e.
    Mindenesetre szeptember érdekes volt. Beleláttam ebbe is. Nem bánom, hogy bukóban van az összes ICO-m.

 2. Technikailag jelen allas szerint mindenkeppen jon meg le, sztem max 6e-ig maszik fel elotte. DE ha az elozo ket emelkedes korrekciojat ha vk megnezi pl naposon, akkor lathatja, hogy mar megint ua a formacio szinte megszolalasig, csak a ciklusok egyre rovidebbek idoben…de ez mar az expo.hype. Az azonban nezopont kerdese, hogy kinek lesz szomorkodas? 🙂
  Kizarolag extra adag redbull es spuri szuksegeltetik, hogy min. az elozo csucsot ne tesztelje vissza rendesen….de akkor tenyleg aggodhatunk, mert a sok amfetamin elobb utobb elfogy….
  Ezuton koszonom a szinvonas postokat variance.

 3. esetleg tudna valaki valami jövőképet vázolni azzal kapcsolatban hogy mi várható az altokkal kapcsolatban rövid közép és hosszú távon

  köszönöm

 4. Én úgy gondolom, hogy a piacon lévők kisebb része kereskedő, többek a befektetési céllal vásárlók. És mivel az altok nyár óta 99%ban döglődnek, egyre többen égnek meg velük, így egyre kevesebben fognak kockáztatni. Most nagyon fut a “marketingje” a bitcoinnak, minden napra egy felkapott téma, veszíteni nem lehet vele, tehát oda húz a tömeg/a tőke. Kell egy újabb nyár elejihez hasonló hype az altok piacán, de ki fogja elindítani a 70 milliárdos piacot??? Egyedi felfutások várhatóak, max egy egy bejelentés, fejlesztés, siker kapcsán. De amíg egyre nagyobb csak az iszap, ritkábban találni drágakövet közte.

 5. Majdnem eltaláltad a mostani csúcsot.. 😀 Akinek bejönnek a gondolatai, lehet érdemes lenne valami kereskedő oldalon kamatoztassa, így nem kell annyi tőkét bevonni. Nemrég néztem plus500-on, 1:30 tökeáttétellel lehet BTC-t venni. Van short is. Számokra forditva 5841$ BTC árnál, 512300FT letéttel, lehet 10BTC-vel kereskedni. Ha most vettem volna, okt31 23h45-kor jár le. pl a kínai ügy miatti esés után jó lett volna. Persze ha baj van + letét kell, ha mégnagyobb a baj akkor a letétnek annyi, btc nincs, nem is volt. Persze nem árt utánanézni a kiválasztott kereskedő oldalnak.

  • nem új, válasz kf üzenetére

  • Csak a kezdoknek figyelmezteteskent, a tokeattetel veszelyei mellett az emlitett oldal NAGYON magas swap (oldalukon talan Premium neven emlitik) mellett uzemel. Ez azt jelenti leegyszerusitve, hogy minden nap (alt.24 h-kor) levonnak toled penzt a nyitott pozik utan. Van sokkal jobb erre a celra, de nem reklamozom. keresni kell. Pl: a P500 1 BTC nyitott pozira kb naponta 4eHUF leszed…amit erre a celra pl.en hasznalok az long iranyba BTC kent kb napi 2 EUR, shortnal 1 EUR. A spread meg ua kb mint P500, 15-20 USD. Es demozni, nem egybol a vagohidra rohanni 🙂

   • avatrade.hu
    Lehet BTC, ETC, ETH, XRP, LTC, DASH-ra kötni, van hossz és bessz is, 1:10 tőkeáttét.
    Nem akarom reklámozni, mert market maker [arra játszik, hogy mindenki veszít és ezért meg is tesz mindent]
    a swap pedig 1 ETC-nél 0.01 usd/nap – 1 BTC-nél ez úgy tűnik hogy 6 dollár/nap.. max rövid távra, ha nagy elmozdulást vársz 🙂
    Aki meg ilyeneket előre tud nem bohóckodik avatraddel…

   • jaja, első a demo mód, és csak óvatosan. Pont be voltam lépve ide, azért írtam ezt példának, hátha valaki figyelmét elkerülte hogy pár cryptopénz is felkerült ilyen oldalakra.

   • Pedig egy picit reklámozhatnád, ha tudsz egy jó brókert, mert hetek óta figyelgetem, hol lenne érdemes kereskedni kriptókkal, de nem nagyon szerettem bele még egyikbe sem! 🙂

 6. Nagyon bika piac van, és nem csak a BTC-re, hanem egy csomó részvényre is. Én BTC certiben ülök, és persze széles a mosolyom, de azért figyelek, mint a vadászkutya. Azt látom, hogy a befektető társak nem nagyon akarnak eladni, ami érthető, mert olyan 700 $/BTC-nél szállhattak be az elején. Viszont az előző 6000 $-os árfolyamnál volt mozgás rendesen, most meg kb. a negyede.

 7. Én tegnap inkább eladtam… nem kellett volna, most betettem ETH-ba. Remélem még a kövi hard fork előtt felfut az alt is.

 8. Bár abszolút nem hiszek benne, a technikai elemzőknek egy érdekes ötlet:

  http://liderc.hu/techmagus.JPG

  Zászló alakzat BTCUSD H1-en 🙂

 9. Azért BTC hálózat rendesen meg van zakkanva, most is van kb 63k meg nem erősített tranzakció a poolban.
  Akárki akármit mond, nagyon kellenének már azok a fejlesztések btc-nek, nem holnapra, vagy jövőre, hanem már tegnapra.

 10. Hopsz, megint egy ATH 6300-zal…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *