Bitcoin Cash: Túl az első 2016 blockon

Azok közé tartozom, akik kevést esélyt adtak volna még augusztus elején, hogy akár csak fél éven belül is de sikerülhet összehozni 2016 blockot a Bitcoin Cash láncon. Mint, ahogy azt a tegnap éjjel írt postban már jeleztem: nem is tévedhettem volna ennél nagyobbat. Ma a kora reggeli órákban sikeresen befejezödött az óramű pontossággal beállított 2016 blockos period aminek hatására a bitcoin nodeok újraszámolták a nehézségi szintet (difficulty adjustment). Ennek megfelelően a korábbi 110 milliárdról 68 milliárdra csökkent a blockok nehézségi szint. @jimmysong kalkulációja szerint a következő 2016 block alig 4 nap alatt el fog készülni, amikor is maximum 400%-ra növekedhet a bitcoint protokoll szerint az újabb nehézségi szint. A blocklánc hosszát nézve valahol a 481824-es block körül fog megtörténni, hogy már NEM a Legacy bitcoin blocklánc lesz a leghosszabb blocklánc. Őrületes tempóval készülnek az újabb Bitcoin Cash blockok az elmúlt két órában átlagosan 1-3 percenként készült egy újabb block.

VARIANCE HUB OKTATÁSI CSOMAGOK!

Ezzel párhuzamosan a Bitcoin (legacy) lácon folyamatosan csökken az új blockkok száma. Az elmúlt 3 órában alig 14 block készült harminc helyett.

Árfolyamok: BTCUSD: $4099, BCHUSD: $780, BCHBTC: 0.1901

INLOCK Tokenmarket nyitva!
Bookmark the permalink.

17 Comments

 1. Lesz innen egyáltalán visszaút?

  Tényleg elképzelhető, hogy egy korszerűbb, előremutatóbb lánc veszít egy sunyi, “csináljunk egyre nagyobb blokkokat az idők végezetéig” lánccal szemben?

  • Eddig nem az jött le az itteni írásokból, hogy a BCH technológiailag fejlettebb. Ideológiailag meg egy fertő.

    • Amit eddig látok:
     A BCH rövid távon egyértelműen nyerő.
     Hosszú távon vakvágány. Igaz, Satoshi nem így gondolta és lehet, hogy igaza is van. Mit árt az egyre nagyobb blokkméret, ha az infrastruktúra egyre olcsóbb? A gond ezzel az szerintem, hogy ami nem tud/akar fejlődni, az kihalásra van ítélve.

     Ezért ha előre megyünk végtelen időt, akkor a Bitcoin lesz a győztes.
     De van egy bökkenő. Ha a BCH – kihasználva jelenlegi vonzerejét – bedarálja a Bitcoint, hiába lenne győztes, háttérbe szorulhat.

     Amit a profik ilyenkor meg mernek csinálni – és ezt el is kezdték, látva az elemzéseket itt a blogon:
     BTC egy részét átlapátolják, kihasználva az emelkedő BCH-t.
     Majd – függően az eseményektől – visszaszállnak BTC-be.

     Közben a DASH megnyeri a csatát. Bár csak felületesen ismerem a DASH-t és használatát. Mintha most menekülővalutának használnák sokan.

     Még valami!

     Jelenleg azok pumpálják a BCH-t, akik tudják, hogy miről van szó. Akik évek óta itt vannak, érzelmileg is kötődnek Satoshi eszméjéhez. Fanatikusok, dacosak, eltökéltek.
     Igen ám, de folyamatosan jönnek az újak. Nyitnak az ETF-ek, a tőzsdék elkezdik felvenni a Bitcoint és ömleni fog – még jobban – a pénz a BTC-be.
     Ha a BCH nem képes nagyon gyorsan infrastruktúrát, ismertséget maga köré teremteni, akkor nem biztos, hogy ő győz.

     • Ha egy ilyen kaliberű manővert letudtak vezényelni grammra kimérve akkor feltételezhető hogy tudják hogy hosszútávon milyen irányba fejlesztenek….

     • Ebben teljesen egyet kell, hogy értsek. Tiszta és világos jövőképük lehet, amire azért óvatosan talán már következtetni is lehet. Ha lemegy a nagy “hadművelt”, akkor biztosan tisztulni fog a kép, de amit személy szerint valószínűsítek:
      – onchain scalability focus kiszervezett payment csatornákkal (lásd bitpay, shapeshift és az összes exchange), de semmi sidechain support
      – centralizált döntéshozatali fórum a fejlesztések kapcsán, valami olyasmit vizionálok mint amit Vitalik csinál az ETH kapcsán.
      – full SVP kliens support: Ez az ugye amit anno Satoshi beleképzelt az eredeti whitepaperbe arra az időre, amikorra a block nodeok már nem lesznek elérhetők halandó embereknek. SVP: simplified payment verification. Azaz olyan kliens ami megkapja a nodeoktól az utolsó blockot a mempoolt és a teljes UTXO listát, mindebből a teljes blockchain nélkül is el tudja dönteni, hogy egy tranzakció valid avagy sem.

 2. Jól gondolom?
  https://cash.coin.dance/blocks

  (1500 blocks behind the original chain)

  Ha ez eltűnik, átveszik a vezetést és ők lesznek a hosszabb lánc, akkor hivatalosan is őket fogják Bitcoinnak hívni?

  Ezt ki dönti el? Jár ez valami mással is a névcserén kívül?

  • szvsz ebben az esetben nem számít, hogy melyik lánc a hosszabb. a btc btc marad ez a fos bc. (.=x or h) meg marad ami: egy fostos altkojjjjin

 3. Közben folyamatosan ilyeneket lehet olvasni:

  “Wall Street Bear Tommy Lee Still Bullish on Bitcoin – $6,000 This Year”

  Most ezek az emberek vagy nem tudják, hogy mi zajlik éppen, vagy nagyon is tudják.

 4. Már eszméletlen ódon belassult a BTC, lassan fél óra 40-perc egy blokk 🙁

 5. Van egy hibám, Ledgeren van minden pénzem amit ott lehet tárolni… Ezzel beszoptam a BCH-nál is meg most a BTC-nél is… Most is már 53 perce volt az utolsó BTC blokk 🙁
  HW wallet olyan biztonságos, hogy még én sem férek hozzá, ha “pánikeladni” akarok. Vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy a HW wallet “pánikeladásra” vagy “pánikvásárlásra” alkalmatlan…

 6. A BCHUSD chart kezd csúnyulni, benne van egy 150-200 dolláros esés…

 7. Sziasztok!

  BCC-hez milyen megbízható telepíthető tárcát ajánlotok? Böngészős nem játszik. Az Electroncash-ről írtak rosszakat…

Szólj hozzá: