Petya bazár, végkiárusítás!

Petya haverom (akinek aranyköpéseit korábban már számos esetben osztottam meg veletek a blogon), abbéli döntésre jutott, hogy akkor ő innentől sz*rik a farmkra és nem bányászik tovább. Helyette a pénzét inkább gázhajtású hangyafarmokba öli, hiszen abban van most a nagy della. Ha már egyszer ő a variance.hu blog sokat rejtegetett celebe, akkor gondolta kihasználja eme népszerűséget, hogy a blog hasábjain próbáljon új gazdát találni két alig használni 5 GPUs miner rigének. A két RIG egy darab cipősszekrénybe van szerelve, tehát a büszke új tulajdonos vagy megveszi egyben mindkét rig-et, vagy a kettő közül az egyik keret nélkül oldható csak meg.

További részletekért klikk:

RIG1:

 • alaplap: Z170A PC MATE
 • processzor: Intel Pentium G4400
 • memória: 4gb ram
 • merevlemez: 80 Gb
 • 5 x ASUS STRIX-GTX1070-O8G-GAMING nVidia 8G 1x8pin
 • tápegység: 1200 W (Z által épített szerver táp)
 • rizer: pci-e 1x/usb
RIG2:

 • alaplap: Z170A PC MATE
 • processzor: Intel Pentium G4400
 • memória: 4gb ram
 • merevlemez: 1000 Gb
 • 5 x ASUS STRIX-GTX1070-O8G-GAMING nVidia 8G 1x8pin
 • tápegység: 1200 W (Z által épített szerver táp)
 • rizer: pci-e 1x/usb

A RIG alkatrészek miden számlája rendelkezésre áll, idén júniusi beszerzés 3 év garanciával. A RIG-ek folyamatosan legkondicionált helyiségben voltak tartva és a következő beállításokkal futottak: “overclock: core: +120 Mhz; memória: +400 Mhz; 95% power”. Rigenkénti teljesítmény: “zcash hashrate: 2250 Sol/s; ethereum hashrate: ~ 150-160 MH/s”

A RIGek darabonkénti ára: 955.500 jófajta hazai forint. Petya az ígérte (dehogy is… de akkor is behajtom rajta), hogy ha valaki elviszi egyben a két RIG-et a blogra hivatkozva, akkor a befolyt bevétel kerek egy százalékát a hangyák helyett az én Póni Temető ICO-ban fogja betolni. Ez egy nagyon korrekt gesztus (lenne, ha megtörtént volna…)

Ui: Annyit kérnék, hogy ha bárkit is érdekel az ajánlat akkor direktben beszélje meg a részleteket Petivel ([email protected]). A blogot eddig sem használtam bazárnak, ezután se nagyon szeretném ilyesmire használni, ez most egy one-off akció. Köszi a megértést.

Bookmark the permalink.

17 Comments

 1. “a hangyák helyett az én Póni Temető ICO-ban fogja betolni.”
  Ti tényleg ilyen hangyásak vagytok? 🙂

  Emailt közvetlenül nem biztos, hogy jó kitenni, mert rácuppannak a spammelőrobotok.
  Szóval darabonként két bitcoin. De mire odaér, máris többet ér.
  Itt a nagy dilemma, amit folyton olvasok: Ha ez így emelkedik – és úgy általában hullámzik – nem lehet pénzként használni. Ő sem BTC-t kér, hanem forintot.
  Gondolom eljön majd az idő – x év – amikor már a népek nagy tömegben használják és lenyugszik. Na, akkor ér véget a nyerészkedés kora.

 2. Pedig pont neki lenne érdemes ETH-t és ZEC-et kérni érte 🙂

  • Még nem tért magához Petya, ahhoz hogy maga reagáljon (hajnal kettőig ment a diskurzust), de nagy biztonsággal állíthatom, hogy fiat mellett hajlandó ráfanyalodni cryptora is, főleg ha az BTC vagy ETH 🙂

 3. Jelentem magamhoz tértem (nem nyúltam)! Természetesen BTC/ETH is jöhet, tökmindegy.

 4. Variance, még mindig ZEC-et bányászol only?

  • Yep, és egyáltalán nem vagyok tőle boldog.

   • Én is csak azt. Nemrég kezdtem az egészet, és gondoltam, ha egy ilyen hozzáértő, mint te csak ZEC-et bányászik, akkor én is azt fogok. De elbizonytalanodtam. >:-))

    • 1080-as kártyákkal nem nagyon van más választás mint a ZEC. Ha mégis akkor szóljatok. Amit biztosan nem szeretnék az az egyik napról a másikra ugrálni a pillanatnyilag profitábilisebb cryptokra. Így marad a ZEC, amint váltok át ETH-ba, amiből meg veszek perpillanat NEO-t, OMG-t meg még néhány nyalánkságot. Az, hogy akár napon belül is de el tudok kapni 20-30%-os felugrásokat pl OMG-ben, vagy tenexben, az bőven kárpótol a ZEC lagymatag hozama miatt. Persze jöthet bárki azzal, hogy ‘jójó, de volt már 400 USD felett is a ZEC és mi lesz ha felmegy ezerre?’. Ezzel kapcsolatban egyrészt nem hiszem, hogy van a ZEC-ben most akkora kraft ami miatt felmenne, másrészt pedig ha csak az igéretesebb ICO-kba beforgatom (ETH-n keresztül) és ott pörgetem azzal sokkal többet keresek.

     • ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
      ▒▒▒▒▓▒▒▓▒▒▒▒
      ▒▒▒▒▓▒▒▓▒▒▒▒
      ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
      ▒▓▒▒▒▒▒▒▒▒▓▒
      ▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒
      ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒

      Hm, roger that!

     • Full egyetértünk. Van egy másik fontos érvem ZEC ellen (nem úgy általában, hanem #HODL szempontjából); pont a névtelensége: 2 darknet is fő fizetőeszköznek használja, nem vet rá jó fényt, ahogy finoman konszolidálódik a kriptoszféra üzleti komolysága. Iconomi is úgy döntött, inkább kihagyják a kosárból..

 5. A ZEC az miért jó? Ugye a bitcoin A bitcoin, az ETH a smart contractok, a ZEC mit tud? Én csak olyan dolgokat találok, hogy a anonimabb, könnyebben rejthetők az utalások nyomai, van erre valami konyhanyelvi megfogalmazás?

  • Erre én is kíváncsi vagyok. Mert az anonimitásra ott van a Monero. Mitől más a ZCash? Persze utána is nézhetnék, de még nem tartok nála. A Bitcoin, ETH, LTC hármasa után most a másod-harmadvonal van soron. Pl. NEO tanulmányokat folytatok. A ZCash is sorra kerül.
   Döbbenetesen és kétségbeejtően sok infó ömlik az emberre. Képtelenség mindenről tudni.
   A középtávú célom az, hogy elcsípjek egy-egy ígéretes kibocsátást, ami nem pump and dump. Na, ezt nem lesz könnyű.

   • Ezzel a problémával mind küzdünk napi 18 órában idestova’ pár hónapja… 🙂
    Felvetés:
    Variance blogja körül lassan egész közösség kezd formálódni. Biztos van a rendszeres hozzászólók közt, aki szívesen csatlakozna egy közösen szerkesztett, nyílt/zárt google doksi szerkesztéshez, amibe rövid alapkutatásokat megoszthatnánk egymással (nem tuti tippek, hanem háttéranyag, gyűjtés, fordítás)

    Személyes kedvencem a https://www.cryptocompare.com/ ahol a jelenleg elérhető 1055 (!) coin típus… az ottani srácok nagyon ügyesek, mert minden coin “terméklapja” tartalmaz rövid összefoglalókat, hozzászólásokat; egész sokat lehet meríteni. Kb. ilyen méretű whitepaper-kivonatolásokra gondolnék, ha lennénk páran, sok időt spórolhatnánk egymásnak. Pláne, ha még az ICO-kat is hozzávesszük.

  • Minden blockchain anonim, pontosabban pszeudonim. Tehát egészen addig biztosít anonimitást, amíg nem feded fel egy-egy address mögött álló személy kilétét. A ZCash ezen layer felett hozott létre egy “shielded” réteget, melynek a lényege, hogy úgy tudsz a blockláncon keresztül utalni, hogy a trazakcióból sem az nem derül ki, hogy ki a küldő fél, sem az, hogy ki a címzett, sem pedig az, hogy mennyi az utalt összeg. Ennek módszere a Zero Knowledge (zkSNARKs) protokoll és a mögötte álló ‘Yao milliomosai’ probléma, melynek ugye röviden a lényege, hogy miként tudja két milliomos eldönteni azt, hogy melyikük a gazdagabb úgy, hogy ehhez egyik sem árulja el a vagyonának mennyiségét. A téma kapcsán anno írtam egy esetleges postot, amiben ezt valamelyest kifejtettem: https://variance.hu/2017/05/08/zcash-zec-ujra-banyaszunk/
   Mindezeken túl persze leginkább azért bányásszák sokan a ZEC-et, mert bizonyos GPU-k esetén (1080-as széria DDR5X memóriával) ez hozza a legtöbb bevételt.

   • Mennyire találtad pontosnak eddig az egyszeri/átlagos mining calculator számait a gyakorlathoz képest? Pontosnak mondhatjuk vagy inkább irányadónak?

    • A mining calculatorok atom pontosak. Csak ugye, amit mutatnak, az köszönő viszonyban sincs a valósággal, hiszen nem tudnak kalkulálni a difficulty adjustmenttel. Hiába írja ki neked a calculator, hogy ez a kártya ezzel a hashsel termel havi 0.4 ZEC-et, ha a difficulty napról napra változik. Lényeg az, hogy arra iszonyat kicsi az esély, hogy a hónap végén valóban 0.4 ZEC-ed lesz, valószínűbb, hogy ennél kevesebb lesz, hogy mennyivel az a diff-től függ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *