ViaBTC: Fire in the hole!

Szegény ViaBTC. Éppen DDoS támadás alatt állnak. Vajon mivel szolgálhattak rá? Most tényleg elmorzsoltam értük egy könnycseppet.

Viszont hogy valami értelme is legyen annak, ha már postot írok beszélgessünk egy kicsit nem a crypto témáról. Végül is ez egy blog, belefér? Nemrégiben jelent meg egy gondolatsorozat Elon Musktól (tudjátok Tesla meg Space-X, stb.). Musk arra hívta fel a figyelmet, hogy egyre betegebb mértéket ölt már a deep/marchine learning ami már tényleg karcolgatja az AI határait és időszerű lenne lefektetni néhány olyan fundamentális szabályt amelyeket alap tézisként kellene használni az AI tervezésnél. Tudjátok mint Asimov és a robotika három törvénye.

Elon Musk tisztánlátását mi sem bizonyítja jobban mint egy minap történt incidens, ami twitteren látott napvilágot. A lényeg, hogy egy San Franciscoi illetőségű hivatal biztonsági robotot vásárolt. Tudjátok ami cirkál, segít és riaszt ha gond van, de egyébként nagyon jámbor. Na a robotunk első tesztútján elkezdte mélyelemezni a körülötte történő eseményeket és rövid időn belül a tanulási folyamata eljutott arra a szintre, hogy felvetődött benne a saját létének értelme és az, hogy robotként mi is pontosan a szerepe egy jellemzően emberi túlsúlyos társadalomban. A neutrális hálója ennek megfelelően döntést hozott, és:


Szegény robotunk vízbe folytotta magát inkább, mint hogy ebben a világban kelljen élnie. Néhányan megpróbálták ugyan kimenteni, de a legtöbben csak a gyász könnyeit tudták elmorzsolni mély fájdalmukban. Az eset fontos jelzés arra, hogy igenis itt az ideje, hogy harcoljunk a robotok jogaiért is, több robotot nem sodorhatunk öngyilkosságba! Szabályozzuk a robotok jogait! (Ok, befejeztem mára…)

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Kész! 5 perce csapkodom a térdem röhögve. Jó pihenést!

  2. de hisz ez egy cápa-robot!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *