Just blogging…

Az utóbbi időben eléggé elszaporodtak az olyan jellegű megkeresések, amikor valamilyen üzleti, vagy befektetési jellegű téma kapcsán keresnek meg, akár azért, hogy adjak tanácsot, akár azért, hogy vegyek részt abban. Alapvetően tök jó kérdéseket vettek fel, amikről beszélgetni nyugodtan lehet, viszont állást foglalni nem szeretnék ezekben.

“[…] eth-nál is az volt, hogy lett ugyanannyi etc és mind2 szépen emelkedett tovább. zclassicnál is volt valami ilyesmi, fork előtt megpumpálták, majd amikor kettévállt, szépen beszakadt, de a zencash meg nagyon szép áron nyitott. Mind2 esetben akkor járt jól az ember, ha még fork előtt bevásárolt. Dilemmázok, hogy mi legyen. Vegyek 1 btc-t, vagy még várjak? Kíváncsi vagyok a véleményedre.”

Véleményem nyilván van a kérdésről, hiszen ezért vagyok blogger, viszont nem vagyok befektetési tanácsadó, nem szeretnék mások pénzével játszani. Kerülöm az árfolyam spekulációt. Előfordul, hogy egy-egy esetben eltérek ettől az elvemtől, de összességében nem szeretnék a tuti megmondó ember lenni és varázsgömbből jósolni, vannak bőven itthon is, akik megteszik ezt helyettem youtubeon vagy egyéb platformokon. Lelkül rajta, hogy mennyire megalapozottan teszik ezt.

“Azt szeretném kérdezni hogy nem tudnál e naponta berakni egy Btc /USD technikai elemzést vagy segítenél abban esetleg hogy hol találhatok egyet ami használható.”

Ezt biztosan nem tudom bevállalni. Én egy blogger vagyok, azért írok most éppen a $crypto piacról, mert ez foglalkoztat. 3 éve a blog a zöld energiáról és a befektetési alapokról szólt, alig fél éve éppen a bigdata volt a fő téma, ma meg a $crypto. Napi szinten foglalkoztat a segwit és a bitcoin skálázódásának története, kíváncsi vagyok arra, hogy miként fog lezajlani ez a játszma a nagyok között, hiszen ez alapjaiban fogja meghatározni a $crypto világ jövőjét. Szintén nagyon érdekelnek a cryptocurrencykre és a blockchainekre épülő egyéb technológiák is, de ezek a témákról addig fogok írni, amíg ezek személy szerint engem érdekelnek. A variance.hu egy már közel 10 éve létező történet, ami nem egy ‘épülő’ üzleti vállalkozás csali blogja, nincs semmilyen mögöttes cél vagy szándék. Csak blogolok…

Jut eszembe, azt mondtam már, hogy: 

🙂

Bookmark the permalink.

8 Comments

  1. Értjük, tehát vegyünk HOdlcoint! Nem is rossz tipp! https://coinmarketcap.com/currencies/hodlcoin/

    😀

    Ne hagyd magad! Te csak blogolj, hihetetlen jók a szakmai írásaid, visszafelé haladva olvasom őket minden nap. Készülj fel rá, hogy jönnek a cryptonewbie-k (én is az vagyok), ez még csak a kezdet, nagyon durva lesz. 😉

  2. Nagyon is hiánypótlók ezek az írások.

    Szerintem az olvasók érdekeltek a cryptocoinokban…fiskálisan. Ezért kérdezget mindenki egy nála tapasztaltabbat, h mi legyen a kereskedési stratégia.

    Mert azért valljuk be: nem egyszerű optimális vételi vagy eladási döntéseket hozni. Az ETH pár nap alatt bezuhan 200-ról 130-ra. Akkor mindenki halogatja a vásárlást (hogy lesz ez még lejjebb). Most h 170 az értéke…de jó is lett volna bevásárolni.

    Szerintem többünkben megfogalmazódik, h vajon mik (kik) rángatják az árfolyamot? Ha egy vagy több nagybefektetői csoport csinálja a hangulatot…azt hol? Milyen csatornákon? Vagy egyszerűen csak a nagybefektetői mozgások fertőzik ezt a viszonylag kiskapitalizációjú piacot?

    Jó lenne időben (éppen jókor, nem előbb és nem utóbb) meglovagolni egy viszonylag mélyebb lokális minimumot a vételnél…és nem pedig pánikszerűen bevásárolni egy kis felfutó de aztán bezuhanó tüskénél.

    Szóval remek ez a blog, nagyon jó érteni a mögöttes a tech dolgokat, de sokan szerintem a kereskedésen keresztüli pénzkeresethez gyűjtögetik a (túlélő)tudást…

    • Van az a mondás, hogy “vakok között a félszemű a király”. Ez nagyjából minden tech bloggerre igaz, aki olyan témában blogol, ami nagy érdeklődésre tart számot. Mindettől függetlenül én nem vagyok és nem is leszek cryptocurrency befektetési guru, ez nem célom. Ezért született ez a blogbejegyzés, mindettől függetlenül teljesen értem amit leírtál és lehetőségemhez mérten minden szükséges információt megosztottam az olvasókkal ahhoz, hogy saját kockázattűrési képességüknek megfelelően dönthessenek az esetleges beszállási pontok kapcsán.

    • Javaslom neked is elolvasásra az Agyam és a pénz című könyvet, Jason Zweig írta. Nem lehet optimális döntéseket hozni.
      Nem tudsz legalul vásárolni legfelül eladni.

      Amit tudsz, hogy menedzseled azt, hogy mennyit engedsz maximum veszíteni a következő ügyleten.

  3. Egy újszülöttnek minden vicc új.
    Először azt hittem eltévesztetted a hold szó helyesírását. A google nem tudta lefordítani. Már éppen szólni akartam miatta amikor rákerestem.

    A többi újszülött kedvéért:
    HODL az egy szójáték, újabban betűszó – “Hold On For Dear Life”
    “tartsd meg a kedves életed” – tartsd az érméd eladás helyett.

    Lassan érdemes lenne egy szlengszótárat összerakni.

    Például ADDY és társai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *