Hírek a gépházból (2014.01.01)

Vajon még mennyi ideig volt eltartani az, hogy amikor dátumot akarok beírni automatikusan a 2013-at akarom gépelni? De ha már január elseje van, akkor ezúton is szeretnék sikerekben és legfőképpen nagy take profitokban gazdag évet kívánni mindazon három olvasómnak akik már rendszeresen ide járnak és mindenki másnak is akik bármilyen okból de ide tévednek.

oldgdocs_featured_new_800
2,5 hét igen megfeszített munka után ma végre elmondhatom, hogy a blog nagyjából készen van. Legalábbis minden benne van amit az eredeti ötlet megfogalmazásának pillanatában elképzeltem. Persze már a megvalósítás közben is folyamatosan dagadt a ToDo list, de valahol azért illik meghúzni a “v1.0” határvonalát. Mint tud most a blog? (Azon kívül, hogy lehet blogolni és lehet kommentelni, már ha valakinek van kedve hozzászólni az irományokhoz):

  • Az előre meghatározott három alapkezelő historikus adatbázisa be van töltve és elérhető az “Elemezz Okosan” menü alatt.
  • A historikus adatbázis mellett készen vannak az alapvető elemző toolok, úgy mint: 14 napos RSI index, mozgóátlag alapban 10/30 napra. A határidőket szabadon lehet módosítani chartonként.
  • Az összes elemző charthoz van egy univerzális ‘mögöttes termék’ chart, ami alap esetben vagy semmit, vagy (ez leginkább csak a K&H-s termékekre igaz) az adott befektetési alap mögöttes termékeit listázza. Viszont a listázás alatt checkbox-szal fel lehet oldani ezt a kötöttséget és onnantól szabadon lehet összehasonlítani bármivel az éppen vizsgált alapot.
  • Az egyes alapok megtérülési táblázata is szintén megtekinthető. Azon belül a szoksásos felbontásokkal, úgy mind: 1d,3d,1w,1m,3m,6m,1y,YTD,3y,5y. A K&H és az Uniqa esetén ezeket folyamatosan kalkulálódnak és frissülnek. A MetLife biztosító esetén kicsit még fél lábad a táblázat (a YTD és az 5y kalkuláció még hiányzik és jelenleg nem is nagyon tervezem ezeket fixelni egy ideig).
  • A megtérülési táblázat feletti kis táblázat ikonnal ki lehet nyitni a táblát és meg szabadon össze lehet hasonlítani az adott alapot az alapkezelő összes egyéb alapjának teljesítményével. A nagyra nyitott tábla automatikusan visszaáll eredeti állapotába, ha új alap kerül kiválasztásra.
  • A piaci hangulat elemzése céljából megtalálható a VIX index a mögöttes termékek között, valamint az OTC category widget sorában az AAII Sentiment Index. Egyéb hasonló piaci hangulatjelző indexek kapcsán még vizsgálom az implementálhatóságot.
  • Fixen kint van widget sorban az MSCI pillanatnyi táblázat és bármelyik elemre ráklikkelve meg lehet nézni az 5 napos alakulást plusz az aznapi trend chartokat az összes követett MSCI indexre.
[commercial_break]

Ezzel teljesen migráltam minden adatot amit el lehetett érni a korábbi GDocs-os projektben. Ha mégis hiányozna bármi a napi elemzéshez, tradeléshez (ami eddig megvolt), akkor azt jelezzétek.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *