Egy újabb buborék pukkan ki

Nem szokásom lekezelő és kioktató címet adni az írásaimnak, így most sem teszem, pedig talán most megbocsátható lenne, hiszen tényleg megtettem mindent, hogy minden létező platformon kongassam a harangot a DeFi buborék kapcsán. Bár már napok óta omladozik a történet, de a mai napon indult el a likvidációs és scam exit hullám a legtöbb projektnél.

Csak néhány példa. A teljesség igénye nélkül.

Annak rendje és módja szerint a scam DeFi exitekkel párhuzamosan menekül mindenki az Etherből is. Mely szépen be is indította ugyanazt a likvidációs hullámot, ami már márciusban is bekövetkezett. Alig két nap alatt több mint 2 milliárd dollárnyi likviditás tűnt el a rendszerből:

defipulse.com

Egyelőre a MakerDAO keeperei jól kezelik a helyzetet. Szépen árazódik ki a piacból a rengeteg DAI. Átlag 10% discounttal jutnak ETH-hoz a keeperek, ami persze további eladói nyomást helyez az ETH-ra. Ennek (is) köszönhetően éppen most a 330 dolláros árfolyamba próbál vadul kapaszkodni a piac, de láthatóan kevés sikerrel.

Hogy egy nagyon zavaros képpel illusztráljam a helyzetet: Sajnos még bőven van mit lehúzni… De a jó hír, hogy ha ez megtörténik, akkor utána le fog tisztulni a piac és (mint oly sokszor már) a talpon maradók el tudnak végre kezdeni stabil alapokon építkezni.

Bookmark the permalink.

3 Comments

  1. Na szerencsére még pont sikerült venenm a csúcson ilyen SUSHI-t 😀

    OFF:
    Kicsit furcsán viselkedik az oldal, ez az új bejegyzés csak akkor akar felbukkani amikor frissítem, illetve nem minden komment akar megjelenni (kiírja hogy 6 komment, de mikor megnézném őket csak kettőt mutat).

  2. Na végre. Ez már nagyon kellett. Talán újra érdemes lesz ETH-t venni. Csaba, ha benne vagy: majd valamikor az ETH2.0 projektről nagyon érdekelnének a gondolataid.
    Az igazi game changer az ETH 2.0 és egy jól működő staking lehet…

  3. Kedves Variance! A crypto trader facebook csoportban figyeltem fel a cikkedre. Kissé kétkedve fogadta a sötét képet amit festesz a defikről, viszont a paranoiát sikeresen beindítottad nálam. Az yETH elemzésed után döntöttem úgy, hogy ideje lesz eladni az össze defi tokent és visszamenni tetherbe. Így utólagosan nagyon jó döntés volt. Ha lenne az oldaladon támogatási lehetőség, akkor most beutalnám a megmentett profit egy részét. Mivel nincs így marad az, hogy hozzászólásban köszönjem meg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *