Újabb online DeFi meetupot szervezünk!

A két héttel ezelőtt megszervezett online DeFi meetup sikerén felbuzdulva, ezen a héten újabb meetupot szervezünk, hiszen sokminden változott a DeFi piacon. Az eheti meetup fő témája az UNI token és általánosságban a Liquidity Mining-ban rejlő lehetőségek és kockázatok kivesézése lesz. A meetup időpontja:

2020. 09. 25. (péntek) 18:00-tól!

A meetup platformja továbbra is a Google Meet, amit akár weben keresztül, akár mobilról is könnyedén tudtok használni. A Meetup meghívót az INLOCK hazai telegram csatornáján fogjuk megosztani, illetve itt tudtok az esemény további részleteiről értesülni, valamint kérdéseket feltenni:

Csatlakozz az INLOCK_HUN telegram csoporthoz!

A héten telegramon már kiveséztük a meetup témáját, így ha az időpont semmiképpen sem jó neked vagy csak érdekel egy kis kedvcsináló, akkor az alábbi bejegyzéstől kezdődően vissza tudod olvasni, hogy mi az UNI token, mi a liqudity mining, mik a kockázatai, hogyan működik a uniswap automatikus market-maker algoritmusa, illetve mi történik a pénzeddel, ha beszállsz egy liquidity poolba: https://t.me/inlock_hun/13790

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. A curve és a swervztokenekről mi a véleményetek?
    Szerintem ezek túlélhetik a defi hypeot és velünk maradhatnak a jövőben.

    • Szia! A múlt heti online defi meetupon említettem érintőlegesen a Curve-t is. A Curve egy igen leleményes DEX, amit a yield.finance nagyon keményen pozícionál és fejleszt is. Nagyon sok yFI vault épít a curvere. Ennél fogva a curve jövője biztosan stabil egészen addig amíg a yFI is száguld, de valószínűleg utána is, hiszen a Curve pont a stratégia alkotásban erős, ami alapja minden yield farming megoldásnak. Ez persze nem jelenti azt, hogy a CRV token jövője is ennyi fényes. Az elmúlt bő két hónap őrülete okán minden valós felhasználási móddal rendelkező DeFi platform saját tokene erősen túlárazásra került. Várhatóan az hype csillapodásával ezek valamelyest ki fognak árazódni. Ahhoz, hogy egy újabb hype elinduljon viszont mindenképpen kezelni kell a technológia jelenlegi szűk keresztmetszeteit. Jelenleg a DeFi megoldások egyszerűen versenyképtelenek akkor, ha 10 ezer dollár érték alatti egységeket akarsz használni. Oka ennek az Ethereum hálózat szűk keresztmetszete és az emiatt kialakult tetemes hálózati költségek.

      A uniswap és a yfi csapata is már kísérletezik ennek a megoldásával, amihez egyelőre mindkét csapat a rollup (zkrollup) megoldást teszteli. A zkrolluppal a jelenlegi 15-20 tps terhelhetőség fel tud menni akár 2000 tps felé is, viszont fontos megjegyezni, hogy ez továbbra is felső határ és a teljes ethereum hálózatra értendő, ráadásul a zkrollupok platform specifikusak. Ha át akarod rakni az egyik platformról a pénzed a másikra, akkor ott nagy valószínűséggel vissza kell jönnöd layer 1-re (ethereum mainnet), ami miatt csak akkor nyersz bármit is, ha tényleg sok pénzt és sok különböző szolgáltatásban használsz ugyanazon a platformon.

      A swervtokenről soha nem hallottam, így sajnos véleményt sem tudok róla mondani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *