Hazai szabályozói tanúsítványt szerzett az INLOCK

Szerdán sikeresen lezajlott az INLOCK platform valaha volt legnagyobb átállása, melynek köszönhetően immáron az összes kamatozó termék egybe lett gyúrva és “Kamatozó Tárca” néven minden a platformon tartott kriptopénzre heti rendszerességgel kamat jár. Alig telt el két nap és újabb fontos fejleményekről tudok beszámolni!

Korábban már többször is jeleztem, hogy itthon is elkezdődött a kriptopénz alapú megoldások regulációja, mely első lépésben a megoldások ügyfélazonosítási, illetve a pénzmosás és terrorizmus finanszírozás ellenes intézkedéseit szabályozza. A téma kapcsán még márciusban írtam egy bejegyzést itt a blogon:

A hazai reguláció legmagasabb szintjét jelenleg az online ügyfelazonosítási folyamat megvalósítása jelenti. A reguláció egy kötelező jellegű és még banki szempontokból nézve is kifejezetten szigorú követelményrendszert határoz meg, melyet csak megfelelő minősítéssel rendelkező auditorok végezhetnek.

Az INLOCK rendszer auditálása idén áprilisban kezdődött meg és július közepén fejeződött be, melyhez a Security.hu Kft-t választottuk auditor partnerként. A partner élen jár a hazai pénzügyi szolgáltatások auditálásában, több nagybanknál is végez rendszeresen IT biztonsági ellenőrzéseket, illetve behatolási teszteléseket. Az alábbi tanúsítvány igazolja, hogy az INLOCK itthon elsőként felelt meg a szabályozásnak, mely egyben azt is jelenti, hogy a platform teljeskörűen megfelel az EU 5. számú AML irányelv követelményeinek is!

Ezzel a tanúsítvánnyal kijelenthetjük, hogy az INLOCK jelenleg minden létező és elvárt regulációs, illetve ügyfélérték védelmi intézkedést megvalósított. Nemrégiben jelentettük be, hogy az INLOCK kripto letétkezelői partnerként a Fireblocks Inc-t választotta, aki a nagyértékű vagyonbiztosítás mellett SOC 2 Type II minősítéssel is rendelkezik, így az INLOCK-ban tárolt ügyfélvagyon lényegében hadiipar szintű védelem alatt áll.

A Fireblock partnerségről az alábbi cikkben tudtok részleteket olvasni:

Az újonnan megszerzett tanúsítványunk:

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *