INLOCK: Nagyot léptünk előre!

Intézményi biztosítás, EU irányelv megfelelés, kamatozó letéti szolgáltatások és további olyan újdonságok mint az aranyfedezetű PAXG token támogatás. Csak néhány érdekesség, amivel előrukkolt az INLOCK csapata. Ha még nem mond neked sokat az INLOCK, akkor az alábbi cikkben tudsz képbe kerülni:

Az INLOCK csatlakozott a Fireblocks networkhöz. A Fireblocks az olyan pénzügyi szolgáltatók számára nyújt könnyen használható és gyors kriptoeszköz-kezelést, akiknek fontos mindemellett a maximális biztonság is.

Biztosítás. Fireblocks. INLOCK új megoldásszállító parnere.

A Fireblocks kiválasztását közel egy éves előkészület előzte meg. Hidegtárca jellegű magas biztonságú megoldásokat mára nagyon sok szolgáltató nyújt, azonban az INLOCK platform peer-to-peer működése miatt, ezek szolgáltatása elégtelen volt számunkra. Mindezekkel szemben a Fireblocks nem csak a hidegtárcában tárolt eszközöket védi, de ügyfél által kezdeményezett beutalástól kezdve az adott eszköz teljes életútján végighaladva, az sosem kell, hogy elhagyja a Fireblocks által védett és biztosított hálózatot. A biztosítás alatt nem csak annak technológiai és biztonsági biztosítását kell érteni. A Fireblocks egy egyedülálló nagy értékű intézményi vagyonbiztosítással is rendelkezik, amelyet a nagy múltú és független A.M. Best biztosításelemző erős besorolásúra értékelt.

Az új szolgáltatással az INLOCK-ban tárolt ügyfélvagyon biztosított nem csak a hidegtárca elleni támadások vagy technológiai hibák ellen; de az olyan esetekben is, amikor a probléma vagy a visszaélés a platform által használt egyes komponensek (pl. exchangek, partnerek) között mozog. Ezzel garantálva, hogy az ügyfelek által beutalt kriptoeszköz a beutalás pillanatától egészen annak kiutalásáig végig biztosítva legyen egy független partner által.

Csatlakozz az INLOCK hazai közösségi csatornáihoz!

Valódi arany tokenizálva!

Az aranyalapú befektetési megoldások népszerűsége töretlennek látszik, különösen a bizonytalan piaci helyzetekben. Várható volt, hogy ezt a fajta piaci rést több intézményi szereplő is fel fogja ismerni, különösen azért mert a blockchain-alapú megoldásokra épülő vállalkozások kifejezetten nyitottak az innovációra. A New Yorki Paxos Trust Co. első között ismerte fel a blockchain alapú tokenizált aranymegoldások létjogosultságát és hozta létre a PAXG tokent, ami a blockchain piac egyetlen szabályozott keretek között kibocsátott 100%-os fizikai arany fedezetű terméke, ahol az ügyfelek közvetlenül rendelkeznek a mögöttes fedezet tulajdonjogával is.

A tokenizált arany korai népszerűségét sokban rontotta, hogy az elmúlt években megszámlálhatatlan mennyiségű kriptoscam célozta meg pontosan ezt az iparágat. Ezek egy része lényegében csak a nevével próbálta megvezeti a gyanútlan befektetni szándékozókat (lásd CryptoGold még 2018-ban, amiről itt írtam: CryptoGold: Újabb scam gyanús őrület a hazai piacon). Megint más hasonló MLM elven felépített projektek mindenféle gyanús hátterű dubai vagy éppen svájci bankoknál állítólag tárolt aranyfedezettel szédítik a befektetőiket. Mindezen bizonytalan piaci helyzetre tett pontot a PAXOS, amikor létrehozta a népszerű dollárfedezetű PAX tokenje mellett a 100%-os arany fedezetű PAXG tokenjét.

Hogy miként jön itt képbe az INLOCK? Az INLOCK bevezette a PAXG-t a hozamtermelő letéti (Stake) termékébe. Ennek köszönhetően az ügyfelek akár éves 2,25%-os hozamot tudnak realizálni a PAXG alapú arany befektetéseiken az INLOCK tárcáikban. Ha valaki próbált már valaha aranyalapú befektetést kötni, akkor pontosan tudja, hogy általában a legtöbb megoldás csak arról szól, hogy a megvásárolt aranyat mindenféle kezelési, tranzaktálási vagy éppen tárolási díjakkal terhelik, ami szépen lassan felemészti a befektetést. Ezzel szemben a INLOCK+PAXG kombináció úgy termel folyamatosan hozamot, hogy az ügyfél azt bármikor akár fizikai aranyra is válthatja.

A PAXG immáron a negyedik támogatott eszköz az INLOCK hozamtermelő letéti szolgáltatásában. A jelenleg támogatott kriptoeszközök és azok éves realizálható hozama:

EszközLetéti egységÉves hozam (*)
Bitcoin0.01, 0.1 és 1 BTC4.05%
Ethereum1, 10 és 100 ETH3.03%
ILK token10k, 100k és 1M ILK3.5%
PAXG token0.05, 0.5 és 5 PAXG2.25%

(*): A megjelölt éves hozam a legnagyobb letéti egységre vonatkozik ILK tokennel kombinált letéti opció esetén.

A konkrét ajánlatok egyébként megtekinthetők az INLOCK hozamtermelő letéti oldalán: go.inlock.io/stake

A Stake szolgáltatás (igazodva az INLOCK low-fee modelljéhez) teljesen ingyenesen vehetők igénybe, a letéti szerződések megkötésének nincs semmilyen extra költsége, akárcsak a Managed Lending szolgáltatásnak. A éves hozamok mellett jelentős partneri bónuszok is kifizetésre kerülnek a Pioneer Program keretei között, mely akár a hozam 25%-át is elérheti.

Törvényi megfelelőség

Mind az ILK token, mind az INLOCK platform kapcsán fontos újdonságokról tudunk beszámolni a törvényi, illetve szabályozói megfelelőség témakörében.

Bár az ILK token kibocsátása és regulációs keretrendszere továbbra is Észtországhoz kapcsolódik, viszont tavaly szeptember óta a token jogi státusza már a Monetary Authority of Singapore (MAS) regulációnak is megfeleltetésre került. Ez utóbbi azért fontos, mert a token szingapúri jogi megfeleltetése a kriptovilág egyik legfontosabb minősítése, ami nélkül többek között szóba sem jöhet bármilyen komolyabb exchange listing.

Másik fontos újdonság (amiről itt a blogon már írtam), hogy az EU-ban megjelent és idén január óta hatályba lépett az új AML 5. számú direktíva. Folyamatosan együtt dolgozva a helyi hatóságokkal, elkészült az INLOCK AML és KYC belső szabályzata és eljárásrendje, amit azóta már jóvá is hagyott a NAV FIU. Legjobb tudomásunk szerint hazánkban az INLOCK az első olyan független auditor által auditált rendszer, ami külső partner bevonása nélkül tejesen elektronikusan tudja megvalósítani az ügyfél azonosítást és a pénzmosás, illetve terrorizmus finanszírozás elleni intézkedéseket.

Mi várható a közeljövőben?

Már a finishben tart az INLOCK Mobilalkalmazásának fejlesztés. Maga a mobilalkalmazás első körben a Managed Lending (automatikus kihelyezés) funkciót fogja megvalósítani, illetve az alapvető INLOCK tárcához kapcsolódó funkciókat, de röviddel a kiadást követően természetesen a Stake funkció is elérhető lesz.

Ha már a Stake. Jelenleg a tervezési fázis végén áll a nemrégiben már bemutatott Instant Credit Offer funkció továbbfejlesztése. Ennek köszönhetően lehetőség lesz arra, hogy a Letétbe rakott kriptopénzekre is fel lehessen venni kölcsönt (továbbra is USDC stablecoin formában). Ez a platform egyik legfontosabb funkciója lesz, ami egyébként egy teljesen egyedi fejlesztés, semmilyen hasonló megoldással nem találkoztunk eddig a konkurens megoldásokban. Bízunk benne, hogy ez a funkció alapjaiban tud egy teljesen új pénzügyi szolgáltatás élményt adni az ügyfeleknek.

Ahogy azt korábban már jeleztük, az év második felében kissé visszább kapcsolunk a látványosabb fejlesztések kapcsán, de egyáltalán nem azért, hogy pihenjünk. A platform az elmúlt bő egy évben elérte azt a méretet, amit az adott keretek között el tudtunk érni. Jelenleg már közel 10 millió dollárnyi értéket kezel az INLOCK, a platformon által kiszolgált kölcsönügyletek együttes értéke pedig már a 100 millió dollárt is meghaladta. Erről a pontról saját erőből tovább haladni kifejezetten nehéznek tűnő feladat. Éppen ezért (igazodva az eredeti roadmaphez) 2020 második felétől teljes erővel az INLOCK White Label szolgáltatásra, illetve egyéb partneri integrációs szolgáltatásokra fókuszálunk.

Bookmark the permalink.

5 Comments

  1. Gratulálok, le a kalappal!

  2. Gratulálok az InLock szép teljesítményéhez!

  3. Az InLock eddig is jól teljesített, de ez különösen jól hangzik!

    Gratulálok!

  4. Sziasztok!

    Azt szeretném kérdezni, hogy mi történt július 16-a környékén?
    Azóta nagyon minimális az ilk volumene, van, hogy napokig nincs adásvétel. Előtte napi 20k$ kürüli volumen volt. Történt valami változás?

    köszi a válaszokat: Marci

    • Szia. Nem történt semmi különösebb változás, talán csak annyi, hogy a forgalomnak a nagyobb része a inlock platformra terelődött át a külső exchangekről, amit viszont nem trackel a coingecko és a cmc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *