Az üzlet, az üzlet…

… kivéve, ha fullba tolod a kretént. Az elmúlt bő egy hónapban miközben az árfolyam folyamatosan riogat mindenkit valamiféle csodával határos early-bull-markettel, a cryptoszcéna is rendesen kitett magáért. Régi jó barátunk Craig S. Wright adott magáról újabb életjelet és sokadjára is úgy döntött, hogy akkor bizony ő Satoshi és innentől aki ennek az ellenkezőjét állítja, az bizony hazudik és bíróságon fog elégtételt venni az okozott reputációs károkért. Ezzel párhuzamosan előbb természetesen megtagadta újra az ehhez kapcsolódó bizonyítékok prezentálását, majd írt mediumon egy végtelenül szánalmas magyarázkodós cikket, amihez ‘bizonyítékként’ csatolt egy screenshotot, ami állítása szerint igazolja, hogy ő vette meg eredetileg a bitcoin.org domaint és azóta is ő tartja azt fenn. Később kiderült, hogy természetesen ez is csak egy újabb csalás, hiszen a vistomailen bárki tud akár most is ilyen képet csinálni, mivel a payment előtt akár már regisztrált domainekre is lehet kérni számlát.

Nyilván ezen bizonyíték gyenge lábakon állásával Craig Wright is tisztában volt, de hozzá kapcsolódó információt buboréknak ez a gyenge lábakon álló infó is elégséges volt, hogy újra imádni tudják a “mestert”.

A teljes képhez hozzá tartozik még, hogy alig néhány nappal ezelőtt a Coingeek hasábjain CSW és barátja Calvin Ayre nyílt fejvadászatot hirdetett @Hodlonaut nevű twitter account tulajdonosáért. 5000 dollárt ajánlottak annak, aki hiteles információt tud szolgáltatni az account mögött lévő személyről. A kérdéses twitter fiók bűne a cikk szerint annyi, hogy folyamatosan közölt információkat CSW-ről és nem kevés köze volt a “Craig Wright is a fraud” jelige elterjesztéséhez, mely egyébként az elmúlt bő egy hónapban valóban uralta a teljes crypto undergroundot.

A fejvadászat hírére az amúgy is napi drámára kiéhezett közösség egyből reagált. Nagyjából mindenki aki él és mozog beállt Hodlonaut mögé és a legkülönbözőbb módon fejezték ki szimpátijukat.

Mindez még nem is kifejezetten lenne érdekes, milyen ilyen vihar nap mint nap akad… Ám jöttek az első hírek arról, hogy a nagyobb aktivitású nevek sorra kapják az ügyvédi felszólításokat CSW-től. A felszólítás teljes bűnbocsánatot, a korábbi ócsárló közlemények visszamenőleges törlését és természetesen annak a nyílt elismerését várták, hogy márpedig CSW nem más mint Satoshi. A full-kretén-o-metert az ütötte igazán ki, amikor sokakkal együtt Peter McCormack is megkapta az ügyvédi felszólítást, amit széles körben közzétett és felvette a kesztyűt.

Ekkora döntött úgy CZ (Binance CEO, Changpeng Zhao), hogy itt az ideje befejezni ezt a nevetséges dolgot és jelezte, hogy Craig nem Satoshi és amennyiben tovább folytatja CSW ezt a nevetséges jogi hadjáratot a közösség ellen, akkor kivezetteti a BSV (Bitcoin SV) a Binanceről. Ezt követte néhány napnyi csend, ami során a legfurább helyekről kezdték el zsarolni CZ-t, hogy meg ne próbálja a delistinget (nyilván CSV és Ayre minden létező csatornát megmozgatott). Mire ma jött a hír: A Binance április 22-vel búcsúzik a BSV-től. (Erről részletek itt)

Természetesen mindez egy lavinát indított el. A kisebb exchangek és váltók sorra csatlakoztak a Binancehez. De időközben már a Shapeshift is jelezte, hogy 48 órán belül eltünteti a platformről a BSV-t (ami több mint vicc annak fényében, hogy alig másfél éve még CSW háttérmocorgásával ott van a Bitcoin Segwit2X takeover kísérlet mögött az az Erik Voorhees, aki most bejelentette, hogy: “Kiállunk a binance és CZ álláspontja mellett!”

Jelenleg a kraken is folytatja a maga community voteját a BSV delisting kapcsán, amiben eddig 75% nyilatkozta azt, hogy igen, delistelni kell, mert mérgező a projekt. 18%-ot igazából nem érdekli és a fennmaradó alig 7% nyilatkozta, hogy jó lenne ha maradna. Mindezt potom 21k szavazóból. Valahogy kétlem, hogy innen már tudnának fordítani….

Ezzel párhuzamosan a közösség április 15-én “ROFLCOPTER DAY”-nek kiáltotta ki, aminek a megértéséhez nem árt némi world of warcraft mahinima háttér ismeret. Mindenki másnak ezt úgy tudom lefordítani, hogy ez lett a “nemzetközi öngól napja, amikor a fullba tolt kreténséget megunta az egyébként jámbor közösség

Mindezzel párhuzamosan be is indult a kapituláció. Hogy ki, honnan és mit kapitulál az egyelőre kérdéses. Az jól látszik, hogy BSV-ből menekülnek a befektetők BCH felé, miközben minden elkezdett finoman zuhangatni. Fura napok várhatók a piacon. Erre jobb ha mindenki felkészül.

Bookmark the permalink.

9 Comments

  1. Tipp a mai Bitcoin zuhanásra (bocsánat: enyhe korrekcióra):
    Craig rázúdított pár bosszú Bitcoint a piacra. Vagy csak belengette ennek a lehetőségét, mint tavaly novemberben. Amikor 6k ról 3k ra estünk csupán ennek a lehetőségére.

    Jó lesz ez így. Elkezdődött egy öntisztulás. A csalók előbb-utóbb a pálya szélére kerülnek. Nem lesz nyolcféle Bitcoin, nem forkolnak hetente, mert nem lesz tőzsde, ami listázza.

    A mai nap:
    “The beginning of the self-regulated crypto ecosystem.”

  2. Ez az ember saját maga paródiája. Csak az a gond, hogy ő véresen komolyan gondolja az állításait.

  3. Aztán nehogy ez is úgy bedöntse a piacot mint tavaly év végén a hashwars.
    Én is örülnék a tisztulásnak, de ahhoz az is kellene, hogy mondjuk egy EOS-t megregulázzanak.
    Ez az egész ami most megy az SV körül az infantilizmusnak köszönhető, nem a tisztulásnak, attól még messze vagyunk.

    • EOS-al mi a baj? Pont, hogy most listelték coinbase pro-n.

      • Csak annyi, hogy hamis a forgalma. Olvass utána Redditen, kb mindenki szidja, scamnek tartják.

        • Miért, a BTC-nek nem?

          • Az EOS-nál minden kétséges, még talán a decentralizáció is.
            És nem, a BTC jelentős részét nem hamis forgalom adja.

        • Egyszer már leírtam ezt ide de nem jelent meg (lehet, hogy moderálás után jelenik meg csak meg de bemásolom újra)

          Mondjuk redditre nem hivatkoznék mert ami ott megy… fogalmazzunk úgy, hogy nem túl hiteles.(Értsd: legtöbbször sima nem hozzá érto emberek generálják a problémákat meg 0 alátámasztás nélkül fikáznak) Én speciel Eos párti vagyok de annyiban egyetértek, hogy voltak és vannak fura dolgok az eossal kapcsolatban, és sokszor szkeptikus vagyok vele szemben. Mindemellett ha belegondolsz akkor mit írtak róla reddtiten? – Még el sem indult akkor jött, hogy scam meg lelépnek a lóvéval meg nem is fejlesztenek… aztán kiderült hogy mégis van valami az ico mögött és elindult (nincs 1 éve) és mára felkúszott blockactivity-n az elso helyre. Lehet erre gondolsz, hogy generált forgalom ami simán lehet (mondjuk mivel más mint egy ‘megszokott blockchain’ mivel chainen belül nincs fee a tranzakciókon így lehet ebbol képzodik ez, + van egy csomó gambling site rajta ami használja is a chaint(megtekintheto egyébként a tranzakciók listája ha kételkedik az ember: https://bloks.io/live )), de a coinmarket-en a 4-6. hely nem éppen kamu. Bitfinex is hihet benne ha megcsinálta az eosfinexet azért az kicsit megbízhatóbb pont ebben a történetben. Szerintem van potenciál benne csak a bejelentése óta mindenki fikázza legtöbbször alátámasztás nélkül persze lehetséges, hogy én látom rosszul és én megyek szembe a forgalommal =)

          Az utolsó kommentre pedig szeretnék alátámasztást addig ez is csak fud =/

          • A blog engine valamiért spamnek nézte a kommented és berakta spam queue-ba, amit csak most vettem észre. So sorry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *