Még 10 perc…

Alig 10 perc és indul a buli… Rezerválom addig is ezt a cikket az updatelésnek, jöhenek a kommentek is ha valaki nagyon nem bírja az izgalmat vagy nem érti, hogy mi történik.

Addig is néhány hajmeresztő a ma reggeli jövőkutató teleconfunkból:

  • Tetemes mennyiségű lappangó (bekapcsolásra váró) S15-ös és Square asic miner állhat a két oldal kezében, amiket csak a hardforknál indítanak el.
  • Az sem kizárt, hogy ezek a gépek már javában bányásznak akár hetek óta és silent premininget csinálnak vele, amivel az egyik vagy másik (ABC, SV) akár sikeres doublespendinget is tud csinálni… (nagy kaland lenne…)
  • Az egész story csak arról szól, hogy pre-karácsonyi bónuszt hozzanak össze a srácok a BTC láncon. Mivel holnap várható a retarget a BTC láncon és már így is 10%+ difficulty csökkenés lesz, így a hashwar kapcsán nem kizárt, hogy ez akár jelentősebben is megnőhet, így a hashwar után a “vesztes” csapat bánatában visszatérve a BTC láncra szét fogja az darálni. Ha nagyon sok hashpower jön vissza, akkor simán lehet, hogy 4-6 percre is lecsökken a blocking time a BTC láncon.

Happy hash-war to everyone!

#update (17:55): A bitfinexen őrült módon elkezdték dumpolni a BCH-t, már 250 dollár körül is járt, a többi exchangere még nem terjedt át! Már 44%-o zuhant csak ma az árfolyama a Bitfinexen…

#update (17:58): Közben a BCH network kiszenvedett még egy blokkot, úgyhogy jó úton haladunk. Aki élőben akarja követni a történéseket, azoknak a coinspice livestreamet ajánlom: https://www.youtube.com/watch?v=SxeeQ_-QVNo

#update (18:25): Még két blokk és megvagyunk! Egyébként aki a Bitcoin ABC csapata helyett inkább nézné Tone Vays, Charlie Lee, Willy Wo és a többi BTC fan hashwar váró live streamjét, azoknak: https://www.youtube.com/watch?v=gXoq0oFPhZA

#update (19:23): Perpillanat nehéz eldönteni, hogy mennyifelé szakadt a lánc. Az ABC láncon már elkészült két bitcoin.com-os block, közben befutott az első blokk az SV láncon is a mempooltól, ami önmagában is nagyon komoly meglepetés, mert egy nagyon pici poolról beszélünk, persze a game theory már csak ilyen, de egyre többen vélelmezik azt, hogy a nagy SV poolok shadowmineolnak… Izgalmas lesz az este. De a lényeg: valóban ketté szakadt a lánc… pontosabban most éppen háromfelé, mert a Bitcoin Unlimited láncon teljesen más blokk szerepel a 556768-as blokk helyén, mint a Bitcoin ABC láncon. (Ez persze nem jelent semmi csodát, simán lehet egy orphan blokk is)

Záróra: Perpillanat a BCH-ABC lánc 4 blokkal tart az SV lánc előtt, köszönhetően annak, hogy Roger Ver áthozta a teljes Bitcoin.com hashpowert a BCH láncra a BTC-ről. Így most Bitcoin.com-nak egyedül több erőforrása van a BCH láncon, mint amennyi összesen rendelkezésre áll a teljes BCH láncnak a fork előtt. Craig Wrightnak se híre se hamva, sem a brutális mennyiségű hashing powernek, amit állítólag csatasorba állítottak. Egyre irrálisabb, hogy itt bármilyen komolyabb tartalék is lenne. Craig S. Wright sokadszorra is bebizonyította, hogy csak egy hangember… Szokás mondani, hogy amelyik kutya ugat az nem harap… Ez tökéletesen igaz faketoshira. Mondanám, hogy izgalmas volt az este és visszaigézte a tavalyi év nagy kalandjait… (BCH hardfork utáni hashpower war-ok, flippening try-ok, stb.) De ha ezt mondanám akkor hazudnék. Ez a mai show száraz, unalmas és legfőképpen sótlan volt… Pont ugyanolyan semmitmondó, megtévesztő és unalmas, mint maga a Bitcoin Cash…

 

Bookmark the permalink.

20 Comments

  1. Én egy barlangban éltem az utóbbi 2 hónapban és fogalmam sincs mi van. 😀

  2. csak nálam halt meg a BCH chart bitfinex-en, vagy már ki is listázták 🙂

  3. Mikor lehet megtudni, hogy ki nyert a két “titán” közül? Mi az a pont, amikor ki lehet jelenteni, hogy melyik csapat nyerte meg a csatát. (Egymáshoz képest persze, mert mind a kettő vesztes a szememben, ezzel a cirkusszal)

  4. Itt is élőben megy a csata

  5. Kezd egyoldalú lenni nem?

    • Addig nem mondanék semmit se pro se kontra, amíg nem látok blokkokat a nagyágyúktól. Egyelőre a Bitcoin.com áthozott hatalmas mennyiségű hashpowere üzemel csak, az SV láncon viszont perpillanat még vákuum van…

  6. Abban mi lehet a logika, hogy nem fedik fel a lapokat? Előbb-utóbb gondolom meg kell tenni..A shadowmining mit jelent itt, nem publikálják a kibányászott blokott? Lehet hülyeséget mondok, bocsi. 🙂

    • Igen ezt jelenti. Folyamatosan gyártják a blokkokat, de azokat nem publikálják. Majd amikor legyártottak belőle kellő mennyiséget (30-40 blokk előny?) akkor egyben bepusholják a láncra, lenyom az összes node egy reorgot, invalidálja az SVPool és a Mempool blokkjait és láss csodát jön a facepalm. Nem nagyon tudok perpillanat más okot mondani arra, hogy miért nem jönnek a blokkok a nagy szereplőktől a BSV láncon.

  7. Köszi. Izgi. 🙂

  8. Csaba annak mi lehet az oka, hogy bizonyos (nevesebb) tőzsdéken suspendelve van a bch kereskedés, míg máshol (pl huobi) vidám megy? Pusztán annyi, h elővigyázatosak lennének?

    • Pontosan ennyi. Bármilyen hardfork közben fellépő potenciális chain split kapcsán van esély arra, hogy doublespending történik. Éppen ezért a legtöbb tőzsde kivétel nélkül szünetelteti a withdraw és deposit funkciókat. Ellenben az, hogy a tőzsdén belül a trade is szünetel az már inkább egyfajta “fogyasztóvédelmi” okokra vezethető vissza.

  9. Azt nem értem mi értelme a Hashwarnak. Mi van akkor ha valamelyik lánc 3-4 blokkal előrébb jár mint a másik? Van ennek technikai előnye is, vagy csak fax méregetés?

  10. Ácsi, a Coingeek az SV-n dolgozik, de miért?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *