HCPP#18 bejelentkezés

Kifejezetten nagy érdeklődéssel vártam az idei HCPP-t, mivel egyrészt ez a konferencia végre nyújt egy kis kikapcsolódást a közel 6 hónapos INLOCK darálás és számtalan networking konferencia után, másrészt pedig kíváncsian vártam, hogy a tavalyi nagy érdeklődést követően milyen is lesz a konferencia hangulata a ‘crypto great depression’ időszakban. A jó hír az., hogy várakozásomnak megfelelően a ParalelniPolis tovább is hű a nevéhez és egy párhuzamos világot megteremtve ad otthon a cryptoanarhisták éves nagygyűlésének. Talán csak annyiból érződik az, hogy túl vagyunk (?) minden idők eddigi legnagyobb crypto buborékán, hogy kifejezetten sok előadás foglalkozik a ‘lessons learned’ megközelítéssel.

A konferencia tegnap indult így már túl vagyunk nagyon sok izgalmas előadáson és workshopon. Egyelőre nem nagyon találkoztunk jelentősebb hazai delegációval. Viki és Silur társaságában egyelőre hárman képviseljük a hazai kriptósokat. Bár reménykedem, hogy a mai napra még beesik néhány honfitársunk. A látogatók számára semmi panasz nem lehet. Már tegnap este sem lehetett mozdulni sem a helyszínen, pedig aki járt már a ParalelniPolisban az pontosan tudja, hogy itt hely az van rendesen.  A rendezvény persze a nem csak a HCPP keretei között zajlik. Reggelinél a hotelben is sikerült összeraknunk egy komolyabb HCPP asztalt, mindenkit sikerült odavonzani a karszalagokkal.

A tegnapi előadások közül talán Tone Vays előadása volt – számomra – a legizgalmasabb, aki durva őszinteséggel írta le, hogy – szerinte – mi is zajlott le az elmúlt bő két évben, amit igen precízen hasonlított össze a 2000-es évek NADSAQ dot.com lufijával és az oda vezető úttal. A hasonlóságok kétségtelenül arcon tudják vágni az embert. A HCPP előadásai online elérhetők lesznek, így – az első nap előadásai közül – amit én személy szerint tudok mindenkinek ajánlani megtekintésre az Tone előadása. Miközben írom ezeket a sorokat a PP kávézójában éppen befutott Tone és Jimmy Song. A legviccesebb pedig Tone outfitje… Ilyenkor – is – látom, hogy nagyon jó helyen vagyok.

A mai és a holnapi nap még számos nagyon jó előadást tartogat, de nyilván mi a legbüszkébbek Silurral vagyunk, aki holnap a ctringes kutatásairól fog előadást tartani, legalábbis tegnap reggel a vonaton még erre készült, persze ahogy őt ismerem, simán lehet, hogy holnap már valami még frissebb kutatás lesz a témája. Silur a Monero Research Lab képviseletében tart előadást.

Ha valaki esetleg még tervez beesni itthonról a konfra az jelezze itt kommentben.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *