Ezmiez?

Kezdjük talán ott, hogy egy blog. Egy blog azokról a témákról amik leginkább foglalkoztatnak éppen. Persze egy hagyományos webnaplóhoz képest azért valamivel több. Nem csak írom a blogbejegyzéseket, de a blogot platformként is használom, hogy megosszam az olvasókkal azokat az eszközöket amiket a saját szórakozásokra, saját igényeim miatt fejlesztek, hozok létre. Már most is van az oldalon számos okosság (msci index tábla, befektetési alapkezelők portfólió elemző toolja, stb-stb.); az érdeklődési köröm változásával ezek az eszközök fejlődnek, átalakulnak vagy éppen akár el is tűnnek, ha kikerülnek a fókuszomból.

Hogy miért vegyítem a témákat és miért egy blog keretei között teszek elérhetővé elemző toolokat, zöld energia technológiákat vagy éppen big data elemzéseket? Aki ismeri a variance.hu domain múltját, az pontosan tudja, hogy az elmúlt közel 10 évben igen komoly mennyiségű időt szántam a korábbi tematikus blogokra. Ezek a blogok mérhetetlenül sok időmet emésztették fel, hiszen egy jó minőségű blog bejegyzései mögött szintén sok melót jelent a blog motor folyamatos szinten tartása és folyamat megújulása is. Most, hogy már nem ‘hivatásból’ űzöm a szakmát itt volt az ideje, hogy elkezdjek mindazokkal a témákkal foglalkozni amikre eddig nem nagyon volt időm, de szerettem volna velük foglalkozni. Legyen az akár a cloud computing, akár a otc piac vagy éppen a napelemek és persze ki nem hagynám a borászatot sem a listából. Lehet ennyi dologgal egyszerre foglalkozni? Nyilván nem, de mivel jelenleg mindegyik témában igencsak amatőrnek számítok így miért ne csaponghatnék a témák között? Ki tudja, ha megér a blog legalább annyi időt, mint a korábbi blogjaim (2-3-4 aktív évet), akkor talán körvonalazódik valamilyen konkrét irány amerre haladni fogok.

Jogi háttér: A blog a saját véleményemet és saját gondolataimat tartalmazza. Ezekből bár úgy tűnhet, hogy bárkit is biztatni akarhatok bármilyen befektetésre, valójában ez nem célom. Bár soha életemben nem olvastam el a 2007. évi CXXXVIII törvény-t , de azt bizton állítom, hogy sem befektetési elemzést, sem pedig befektetési tanácsadást nem végzek. Az oldalon található eszközök az alapkezelők által publikált adatokból dolgoznak. Ezen adatokat lefejlesztett automatizmusok gyűjtik össze, amik akár hibázhatnak is (mivel ugye jómagam programoztam le ezeket és mint ember, nekem is megadatik az, hogy hibázzak) , ezért mielőtt bármilyen konkrét tranzakcióba belevágsz, előbb ellenőrizd az adatokat az alapkezelőd honlapján. (Ja és ha hibát találsz akkor jelezd felém is, hogy javíthassuk)

One Comment

  1. “Ezek a blogok mérhetetlenül sok időben emésztettem fel, …”

    Valami nem stimmel ezzel a fél mondattal.

Szólj hozzá: