Apa kezdődik! Rolling blog post a Blockchaineumról

9:30 – napnyitó folyamatban Katalán-Észt blockchain együttműködés. Az Akvárium különös hangulata hibátlan ehhez az eseményhez. Az enyhén borgőzös szinpad pedig megadja a helyszín sava-borsát!
10:20 – Székely Vegán hozta a formáját 🙂 Óriási arc, pláne, hogy vállalta, hogy helyi idő szerint hajnali 4-kor tartja meg az online bejelentkezését!

A nap folyamán egyébként egy előadásom lesz délután 15:00-kor és ezen kívül három kerekasztal beszélgetésen fogok résztvenni. Az egész konferenciáról élő stream előadás érhető el a konferencia honlapján keresztül (youtube), szóval kövessétek meg nagyon sok olyan téma lesz, ami szerintem is hasznos lehet még a variance.hu törzsgárdájának is. Hamarosan kezd Kallós Peti is!

10:52: Peti beszél a crypto befektetésekről

11:00: a kisteremben közben Banathy Beni mesél arról hogy mikén kivánják megreformálni a hazai pénzügyi rendszert. Az előadás keynoteja: “első crypto centric bank”.

Ott vagyunk a sajtó falon!

12.52: túl vagyunk a délelőtti blokkon. Jönnek a kerekasztalok. Perceken belül kezdünk a startup topiccal.

14:45: Éppen Barnabás oltja szénné a privát blockchaineket a nagyteremben!

22:24: A délután nagyon izgalmasan telt. Barna, Beni és Szegő Dániel társaságában volt szerencsém lenyomni egy hardcore kerekasztalt, majd rögtön utána folytathattam is a beszélgetést a CEU kerekasztallal, cirka 4 óra masszív diskurzus két kőkemény csapattal. Most már csak egy dologra vágyom… Befejezni ezt a mondatot és bedőlni az ágyba! 🙂 Lesznek képen és egy csomó egyéb érdekesség, ahogy összekapom magam és lesz egy kis időm kifejteni!

Bookmark the permalink.

41 Comments

  1. Bennem igencsak ambivalens érzések keringenek az előadók listájáját elnézve…. tisztelet a kivételnek.

    • Én konkrétan a Vegán miatt nem vettem jegyet. A bányászpápa 5 hete nem csinál semmit a bányászcsatornáján. Na meg a félremagyarázásai, süt róla, hogy totál fogalmatlan alap dolgokban, de itt Mo-on a király mert vett 40-50 vga-t. Vicc.. (Én is felkelek négykor online bejelentkezni ha megfizetnek érte.)

      • Kicsit azért megvédeném Vegánt. Sokan köszönhetik neki, hogy belevágtak a bányászatba. Lehet mással van épp elfoglalva… Attól meg nem hiszem, hogy valaki király, vagy annak érzi magát mert 50 kártyája van. Azt gondolom, hogy ő se érzi magát annak. Nem az jön le…

        • Sztem védje meg magát, vagy megkért téged? Na mindegy. Miért lett belőle előadó a Debreczeni Barnabás vagy a Kallos Péter vagy Csabai Csaba mellett? Mit tud? Bányászni? Aha használt dell gépekkel 😀 Pontatlan, hozzá nem értő.

          • Kallos nem hitelesebb semmivel. Havonta váltogatja a satratégiáját, ő is tanuló fázisban van. Vegán előbb kezdte és én is általa figyeltem fel újra a 2011-ben elfelejtett kriptókra. Amelynek eredménye milliókban mérhető.

          • Igazad van hogy nem jöttél el a Vegán miatt… 10 perc volt amit beszélt, a többi előadó meg kutyafüle, miattuk amúgy se volt értelme 🙂

          • Hozzaszolok ha mar egyszer huseges olvasoja vagyok Csabanak es egyben erintett vagyok a vitaban.

            En is neztem Vegant es minden tiszteletem igyekezeteert amit a magyar kriptokozonseg erdekeben tesz. Azt gondolom tudjatok, hogy teljesen mas a kamera elott ulni, mint a videokat megnezni. Senki sem fogja hibatlanul es megcafolhatatlanul eloadni nektek a banyaszatot, befektetest, kereskedest, stb. Mi is csak egyszeru halandok vagyunk, akik folyamatosan tanulunk es amint van idonk osszedobunk egy videot ha tudunk mit mondani.

            Szemely szerint en sok mindent maskeppen latok most, mint pl. aprilisban. A piac is megvaltozott, en is sokat tanultam ido kozben. Fogok csinalni majd egy videot arrol, hogy milyen hibakat kovettem el ebben az evben es mik a tanulsagok ezekbol.

            Vegan a banyaszatban segiti a tanulni vagyokat, en inkabb a befektetesi teruleten vagyok otthon, illetve probalok beszamolni az ujdonsagokrol amelyeket fellelek az interneten (hirek, erdekessegek, stb.)

            Ugy velem, hogy a kriptopenzek teruleten jol meg kell ferjen kulonbozo stilus, es velemeny. Ettol lesz szakmailag valtozatos es szines a paletta.

            Rolandnak is szolni fog az a videom amelyben el fogom mondani, hogy miert valtoztatom, finomitom a strategiamat ahogy tanulok sajat es mas hibaibol.

      • 2 csatornán voltak előadások, mindenki választhatott mire-kire kíváncsi.
        Tudtommal nem kaptak az előadók juttatást, de ha mégis, akkor biztos volt olyan, aki csupán szeretetből, evangelizációból volt ott.
        Vegán hatalmas volt, nem mondott semmit, de jókedvével, lelkes hozzáállásával elvarázsolt, biztatott lelkesített, én nem szeretem a bányászatot, környezet szennyezésnek tartom, de látva az ő lelkesedését jó volt hallgatni, cuki volt, szemben néhány száraz unalmas, nagyképű előadóval, ő egy színes egyénisége ennek a világnak. Szerencsére nem vagyunk egyformák, és ez ettől elviselhető és szerethető. Könnyű ítélkezni. Nekem a 40 VGA nem mond semmit, de Vlogol, csinálja, ha jól, ha rosszul, ezt ítélje meg mindenki maga, de dolgozik vele, még ha én nem is nézem, ha egynek is segített, avval nekem is segített.

  2. Liveot merre lehet megtalálni, sajnos nem találom 🙁

  3. csak én vagyok béna hogy nem találom az említett youtube streamet?

  4. Tekintve hogy 25 ropi volt a belépő, nem vagyok benne biztos hogy lesz-van stream az eseményről.

  5. Csaba, az ott egy Garmin óra?

  6. Köszi a linkeket, srácok 🙂
    Csaba, voltál már?

  7. Baszki respekt Debreczeninek! Igaz fucking bch hívő, de a blockchain nem lehet privát!

  8. llam007: Komolyan Kallos Péter hitles előadó? Ne vicceljünk már…

    Sokan köszönhetik Vegánnak, hogy elkezdtek bányászni, befektetni és profitálni belőle. Pont ő az aki hozzáértő és megmutatta a bányászás rejtelmeit. (Valószínű neked is). Miért is probláma, hogy nincs 5 hete új tartalom a csatornáján? Neki nem lehet megán élete, egyéb elfoglaltsága?

    • Mindenki magából indul ki 😀 😀 Ezek szerint neked ő mutatta meg a bányászatot. Nekem nem. Viszont a fals infóin jókat röhögtem. Döbbenetesen felületes a faszi. Nem mértékadó. Kallos hitelesebb sokkal, amit mond annak előbb utána olvas. Vegánka meg nem.

  9. Ez a portfóliómenedzser a blockchain alapokat magyarázza?? WTF! Örülök, hogy nem vettem meg a belépőt.

    • Már ne haragudj, de ha Szabó Dávidra gondolsz, akkor azt az aprócska tényt nem szabad elfelejteni, hogy portfóliókezelő létére kb. mindenkit megelőzve, 2013(!) óta aktívan ír a Bitcoinról és a kriptopénzekről a blogjában. 2014-ben már írt az Ethereumról, ráverve ezzel 2 évet a bitcoin.hu-n lévő aktív fórumközösségre (ott 2016-os az első ETH topic).

      És ha ez nem lenne elég, olvass csak bele, milyen színvonalasan ír. A “Kőpénztől az okos szerződésekig” cikke (Index is főoldalon hozta) pl. benne van a Hungarian Top 10-ben szerintem (Csaba “Miként fogja megváltoztatni az életünket a Bitcoin?” cikkével együtt).

      http://superposition.hu/hu/blog

      Szóval óvatosan!

  10. Inkább az érdekelne, hogy a teljes videó mikor lesz fent, mert a live streamen csak az utolsó 4 óra van meg. Szerintem színvonalas volt az egész. A szereplők a kriptoélet “celebei”, szerintem a szervezőknek is az volt a cél a kiválasztásukkor, hogy minél színesebb legyen a program. És így is lett.

    Aki szakmai(bb) konferenciát akar magának, megtalálhatja azt is. (pl. itt: https://coincolors.co/esemenynaptar/ )

  11. Ez a konferencia nem csak a kockáknak szólt srácok. Másfelől 8 óra tecnoblablát nem bírnák én sem végighallgatni egyben.
    Figyelemfelkeltésnek jó volt. Aki el szeretne mélyülni a témákban, az meg úgysem ezeken a rendezvényeken fog.

  12. …hát elkezdődött, a bch pump?!

  13. Remélem látja még valaki,
    dr. Vágyi Ferenc előadásával kapcsolatban (adózás)
    Az árfolyamnyereséget a személyi jövedelemadó bevallásban kell bevallania a magánszemélynek a befektetési szolgáltatók által kiadott igazolások alapján.
    A kriptopiaci tözsdéken a kereskedés több lépcsőn keresztül valósul meg: az én esetemben (Kraken exchangen történt a kereskedés) először EUR-t utaltam a Fidor Bankhoz, ők transzferálták a Krakenra, ott átváltottam BTC-re.
    A Bittrex stb. tőzsdék esetében a beszállás a Coinbase-n keresztül történik.
    Amennyiben lesz valamikor realizálható árfolyamnyereségem, ugyanezen az úton hívhatom le.
    A Kraken ügyfélszolgálattal napok óta nem sikerül kapcsolatba lépnem, Error 520 hibaüzenetet küld, de nem hiszem, hogy igazolások kiállításával foglalkoznának.
    Nem vagyok túl optimista a kereskedés sikerességével kapcsolatban, de ha mégis, hogyan tudom az árfolyamnyereséget (illetve az elhatárolható veszteséget) dokumentálni? Elegendő egy általam vezetett nyilvántartás? Nem hiszem

    • Mintha nem ugyanaz az előadást láttuk volna. Hol hallottad, hogy az adózáshoz igazolást kell bárkinek kiállítania. Ha kéne is, a Kraken (vagy bármelyik más váltó) azt se fogja tudni miről beszélsz, ha egyáltalán válaszolnak véletlenül.
      Őrizd meg szépen a trade historykat, ez minden amit tehetsz.

      • Vagy, ha él a külföldön lévő pénzek kedvezményes hazahozását szolgáló törvény, akkor azzal kell élni, mintha csak 10% adó lenne…

        • Az SMSz-re gondolsz, akkor az már elég régóta nem működik, legalábbis új belépőként biztosan nem.

          • Igaz, június 30. volt a határidő, de a módosító törvényt 2016. decemberben fogadták el. És december most is lesz. 🙂

      • SZJA törvény, 67/A § (3) bc (Ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelem):
        … amelyre vonatkozóan a magánszemély rendelkezik az adókötelezettség megállapításához szükséges, az adóévben megkötött valamennyi ügylet minden adatát tartalmazó, a befektetési szolgáltató által a nevére kiállított igazolással.

        A kriptotözsdék szerintem nem tartoznak az ETÜ alá, de ha erre is kiterjesztik az szja-törvényt, nem hiszem, hogy másképp szabályoznák.

        Egyenlőre szerintem a az (5) b vonatkozik erre:
        b) – ha a bevétel kifizetőnek nem minősülő befektetési szolgáltatótól származott, vagy ha a magánszemély az ügyleti ráfordítást saját nyilvántartása alapján állapítja meg – az ellenőrzött tőkepiaci ügylet(ek)ről a befektetési szolgáltató által kiállított bizonylatok (teljesítés-igazolások) vagy saját nyilvántartása alapján, az árfolyamnyereségre irányadó szabályokat is értelemszerűen figyelembe véve állapítja meg, az adóévről benyújtandó bevallásában vallja be, valamint az adót a bevallás benyújtására előírt határidőig fizeti meg.

  14. Mi ez az esés? Mindenki BTC-t vesz? 😀 Ha folytatódik, reggel lesz nagy csodálkozás.. 😀
    ezt láttátok?: http://image.ibb.co/grP1A6/h34.png összesküvés elm. kimaxolva

  15. Megnéztem a Bitfinex BTC/USD könyvét, elég ijesztő…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *